Hur du kan se olympiska vinterspelen 2022 var som helst

Med sommar OS i backspegeln så är det nu dags att se fram emot Olympiska Vinterspelen 2022 som går av stapeln OS i Peking 2022. Är du hemma i Sverige så kan du se vinter-OS live på tv eller för den delen också streama det online. Men hur ska du göra om du råkar vara utomlands?

Prova GRATIS
Se vinter-OS var som helst!

Ta del av erbjudandet och streama olympiska vinterspelen med en VPN

Artikel uppdaterad: 16 april 2024

Varför kan jag inte se vinter-OS live när jag är utomlands?

Detta beror på vilka avtal som har satts i plats gällande sändningsrättigheterna i ett land. Dessa skiljer sig från land till land, och av den anledning så kan vissa streamingtjänster välja att blockera tittare som kommer utifrån regionen ifråga. Detta betyder att om du till exempel vill se vinter-OS live utomlands så kan du istället få ett felmeddelande som säger att du inte har tillstånd att få tillgång till tv-kanalen eller streamen ifråga.

olympiska vinterspelen

Lyckligtvis så är detta ett relativt enkelt problem att lösa, tack vare VPN (så kallade Virtual Private Network). Tack vare den frihet som du får genom att använda en VPN så kan du enkelt komma igång och titta på dina favoritsporter i Olympiska Vinterspelen inom ett par minuter.

BESÖK EXPRESSVPN

Vart kan jag streama vinter-OS online?

Om du vill titta på de svenska sändningarna av vinter-OS så kan du välja mellan att titta på Discovery+, Kanal5 eller Eurosport. Vill du istället titta på någon av Olympiska vinterspelen sändningarna utomland så finns det många ställen att välja bland. I Storbritanien kan du till exempel se vinter-OS live på BBC, medan du i USA kan välja att se vinter OS live på NBC istället.

Se vinter-OS live med hjälp av en VPN i sex enkla steg

Streamingtjänster, liksom många andra hemsidor, kan enkelt se vart du är någonstans tack vare din IP-adress. Detta är ett speciellt nummer som automatiskt ges till ditt nätverk. När en hemsida från ett annat land upptäcker att du är en besökare från ett annat land, så är det mycket möjligt att du får se ett felmeddelande om det skulle vara så att hemsidan ifråga använder sig av geografiska restrictioner (geoblockering). Men om du använder dig av en VPN så kan du enkelt smyga dig förbi dessa restriktioner.

vinter-os

När du är ansluten genom en VPN så ändras din IP-adress till en som tillhör landet ifråga där servern som du är ansluten till håller hus. Detta betyder att det kommer att se ut som att du är i det landet istället för ditt eget.

Om du till exempel är i Spanien men med hjälp av en VPN ansluter dig till en server i Sverige så kommer det att se ut som att du är i vinter-OS Sverige istället för Spanien. Enkelt, eller hur?

Så hur går man tillväga för att se vinter-OS live utomlands då? Detta är också enkelt:

 1. Börja med att välja en bra VPN och skapa ett konto på deras sida. För att se vinter-OS live så rekommenderar vi ExpressVPN Denna VPN är perfekt för att livestreama vinter OS sporter och erbjuder dessutom en pengarna tillbaka-garanti. Detta innebär att du kan titta på Olympiska vinterspelen gratis i en månad och sedan få pengarna tillbaka om du skulle bestämma dig för att denna VPN inte riktigt var din grej.
 2. Ladda ner VPN mjukvara från hemsidan till den enhet som du vill använda att se vinter-OS live med. Hos ExpressVPN så kan du ansluta flera olika enheter till samma konto. Så du behöver alltså inte hålla dig till endast en om du inte vill.
 3. Installera VPN. Med de flesta VPN så är detta en väldigt enkel process där du får instruktioner om hur du ska gå tillväga från början till slut. Så även den mest otekniske bland oss kan enkelt klara av det.
 4. Öppna VPN-appen och logga in med det kontot som du skapade tidigare.
 5. Välj en VPN-server i önskat land, till exempel Sverige om du vill titta på den svenska streamen av Olympiska vinterspelen.
 6. Anslut till VPN. Sedan är det bara att öppna hemsidan (Discovery+) eller appen som du vill streama vinter OS igenom och börja kolla.

Vill du byta land och kolla på vinter OS live från någon annanstans så kan du enkelt bara koppla ifrån den nuvarande servern och ansluta till en annan. Det är inte svårare än så.

De bästa VPN för att se vinter-OS live 2022

Vill du se vinter-OS live online med en VPN men vet inte vilken du ska välja? Oroa dig inte, vi ska hjälpa dig. Innan du väljer VPN så finns det vissa saker du bör ha i åtanke:

 • Hur många servrar finns det tillgängligt? Kontrollera att din VPN har tillräckligt många servrar tillgängliga i det land som du vill streama ifrån. Eftersom Olympiska vinterspelen är ett enormt event som resten av världen inte kan närvara vid, så innebär det att det kommer att finnas en enorm mängd människor som kommer att försöka ansluta på en och samma gång för att se vinter OS live. Om för många människor försöker att ansluta till en begränsad mängd servrar på en och samma gång så kan det resultera i långsam anslutning eller att du tappar anslutningen helt och hållet.
 • Fart och stabilitet. När du satt dig ner med popcorn för att titta på vinter OS live så vill du inte behöva spendera större delen av din tid med att vänta på att det ska buffra klart så att du kan kolla. Är anslutningen långsam så kan det sluta med att du missar en stor del av Olympiska Vinterspelen sändningen.
 • Priset på ett VPN-abonnemang. Ett gratis VPN för att se vinter OS live kan kännas lockande. Men sanningen är att de ofta kommer med många nackdelar som till exempel begränsningar på anslutningar och data. Det sista du vill är att bli bortkopplad mitt i ett Olympiska vinterspelen event.
  Här kan istället premium VPN vara en bättre idé. Och den goda nyheten är att de inte behöver kosta en mindre förmögenhet att använda heller. Det finns många billigare VPN av hög kvalitet att välja bland. Och många av dessa har generösa prova-på tider som ger dig gott om tid att titta på vinter OS live helt gratis.

Med detta i åtanke så har vi valt ut flera olika VPN för dig att välja bland. Och dessa passar perfekt om du vill titta på vinter-OS 2022 online. Som om inte det vore nog så kan du också, utöver vinter OS live, använda dem att titta på andra sportevent så som Världskuppen eller Tour de France, eller för den delen för att streama filmer och serier på Netflix, Hulu eller HBO till fredagsmyset.

Bäst allround 1 ExpressVPN: Recension 2024
9.8
2 CyberGhost VPN: Recension 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Recension 2024
9.3
4 IPVanish VPN: Recension 2024
9
5 NordVPN: Recension 2024
8.8

Kan jag se vinter OS live med en gratis VPN?

Att få något helt gratis är väldigt lockande. Men vad du bör komma ihåg är att allt inte är guld som glimmar. Faktum är att om du får din VPN för att se vinter OS live gratis så är det mycket möjligt att du får betala för den på annat sätt istället.

Många gratis VPN har begränsningar på data och fart vilket betyder att du kan få stå ut med att det du försöker titta på konstant buffrar eller fryser, och hur kul är det när du försöker se vinter OS live?

se vinter-os live

Om du dessutom sätter värde på att hålla din information privat så är en gratis VPN inte det bästa alternativet. Faktum är att många gratis VPN sällan är så säkra som du kanske tror. Eftersom de inte får sin inkomst från abonnemangsavgifter så tjänar många gratis VPN-leverantörer istället pengar på att sälja din data till tredje parter. Sedan finns det andra som sparar information om din internetaktivitet vilket kan äventyra din online-anonymitet.

Lyckligtvis så kan du fortfarande enkelt titta på vinter-OS tv online utan att spendera en massa pengar. Många premium VPN-leverantörer erbjuder långa prova på-perioder med pengarna tillbaka-garanti. Så om du skaffar ett abonnemang i samband med starten på Olympiska vinterspelen så kan du använda dig av ditt VPN under hela Olympiska vinterspelen och sedan få pengarna tillbaka när vinter OS live är över!

BESÖK EXPRESSVPN

Varför ska jag använda en VPN för att se vinter-OS live?

En VPN hjälper dig att smyga dig förbi geoblockeringar, men detta är inte den enda anledningen till varför du bör använda dig av en VPN. Faktum är att det finns många fler fördelar till att använda en VPN än så.

 • En VPN skyddar din internettraffik genom att kryptera din data och hålla den gömd från obehöriga.
 • Du kan enkelt ta dig förbi censur från till exempel regeringen.
 • Du kan anonymt och säkert ladda ner.
 • Genom att ändra din IP-adress så blir din online-aktivitet mycket svårare att hitta och spåra.
 • Med hjälp av en VPN så kan du enkelt få tillgång till bland annat Netflix eller Hulu i andra länder, och på så sätt få tillgång till innehåll som inte är tillgängligt i andra länder. Med andra ord så kan du göra mycket mer än bara se vinter-OS live med en VPN.

Sammanfattning

Olympiska vinterspelen är ett stort sportevent som drar en stor publik över hela världen. Tack vare pandemin så är det nu svårt för de flesta av oss att se vinter OS live. Därför får vi istället välja att titta på vinter-os på tv eller genom att streama online. Med det sagt så kan geoblockeringar göra det hela mycket krångligare för dem som vill titta på Olympiska vinterspelen utomlands. Men den goda nyheten är att det finns en väldigt enkel lösning på problemet.

Med hjälp av en VPN så kan du enkelt smyga dig förbi dessa restriktioner och få tillgång till innehåll som annars skulle vara blockerat från dig. Välj en pålitligt VPN-leverantör så som ExpressVPN, NordVPN eller Surfshark och anslut till önskad server i det land du vill streama ifrån. Sedan är det bara att ha popcornen redo och börja titta!

Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se