ExpressVPN: Recension 2023

expressvpn

ExpressVPN är en av de äldsta och mest populära VPN-tjänsterna på marknaden. Och det är en av mina favoriter. Varför? Först och främst erbjuder den en snabb uppkoppling. För det andra täcker den en rad olika länder (över 94 länder när jag skrev denna ExpressVPN recension). Och för det tredje är VPN-apparna användarvänliga och tillgängliga på de flesta plattformarna. Låt oss nu titta närmare på detaljerna kring VPN Express, så som kostnad per månad och precis vad ExpressVPN erbjuder. Läs min ExpressVPN recension nedan för att få reda på allt du behöver veta om denna populära VPN tjänst.

3 månader GRATIS
EXKLUSIVT ERBJUDANDE: ExpressVPN!

Ta del av erbjudandet och skydda din integritet med en VPN!

Artikeln har uppdaterats: 1 februari 2023

ExpressVPN, en snabb och pålitlig VPN-tjänst med multipla servrar

I många år har VPN Express erbjudit snabbt och säkert internet tak vare deras privata nätverk. Dessa år har fått tjänsten att klättra till toppen av nästan alla VPN listor. Vad är det som gör Express VPN till en så älskad VPN?

Express VPN täcker många länder: 94 stycken (inklusive 145 städer)… och antalet ökar hela tiden! Du kan surfa från USA, Kanada, Australien eller Indien med flera. Du kan ansluta med applikationer för både datorer (Windows, Mac OS, Linux) och mobila enheter (Android, iOS). Om du föredrar att inte använda en applikation, kan du ansluta manuellt. Men applikationen tillåter att du använder OpenVPN-protokollet, vilket är det bästa protokollet.

Vad sägs om detta? VPN Express erbjuder obegränsat med surf i höga hastigheter, datakryptering, strömning av video så som Netflix från en annan plats, P2P och tillgänglighet till torrentsidor! Vill du titta på BBC iPlayer? Inga problem. Det finns nästan ingen tjänst du inte kan få tillgång till genom att använda dig av Expres sVPN och koppla upp dig till rätt server.

VPN Express tillämpar en strikt policy helt utan loggar. Och deras integritetspolicy gör det tydligt vilken information som samlas in och vilken som inte samlas in. Den loggar alltså inte din surfhistorik, din trafiks plats eller innehåll, IP-adresserna som används för att ansluta mot VPN, eller DNS-förfrågningarna. Vad du gör på nätet förblir din ensak och din integritet skyddas. Den samlar endast in minimalt med data som behövs för att köra tjänsten.

Express VPN Pris: Abonnemang och priser

VPN Express erbjuder tre alternativa abonnemang: du kan betala månatligen, två gånger per år eller en gång per år. Abonnemanget med årlig betalning är ekonomiskt sett mest fördelaktigt, eftersom du då får en rabatt på VPN Express.

abonnemang och priser

expressvpn recension

Du kan prova ExpressVPN gratis i 30 dagar med pengarna tillbaka-garanti. Om du inte är nöjd kan du enkelt avsluta abonnemanget och få pengarna tillbaka. Erbjudandet kan förändras, klicka på bilden för att besöka deras webbsida och se det senaste erbjudandet!

Prova nu

Sammanfattande tabell angående ExpressVPN

FUNKTIONER SPECIFIKATIONER
Zero-Log? Ja, dina data och identitet är säkra
Torrents? Ja
Netflix US, UK, CA, AU, DE, FR,
Multi-login 5 samtidiga inloggningar
Länder som omfattas 94+
Enheter som stöds Windows, Android, iOS, macOS, Chrome, Firefox, Router, Console, Apple TV, PlayStation, Xbox, Amazon Fire TV, Roku, Kindle
Pengar tillbaka garanti? 30 dagar
Protokoll Lightway, OpenVPN (UDP/TCP), L2TP-IPsec, SSTP, PPTP
Datatrafik Obegränsat
Kryptering Millitär 256 bit
IP-adresser Ej avslöjad
Servrar 3 000+

Videoöversikt över VPN Express

Användning av tjänsten

Express VPN Netflix – Netflix & Streaming

Detta VPN fungerar bra med Netflix! Det tillgängliggör allt innehåll och erbjuder hög hastighet för bästa möjliga videokvalitet. Du kan exempelvis se amerikanska Netflix. Här nedan ser du hur bra det fungerar.

expressvpn-strömning

expressvpn recension

Netflix och andra streamingtjänster är ett område där VPN Express verkligen gör bra ifrån sig. Denna tjänst kan avblockera nästan vilken streamingplatform som helst. Vare sig du vill låsta upp alla serier hos Netflix eller få tillgång till någonting som Hulu, eller en annan tjänst som inte är tillgänglig där du befinner dig så är den här VPN:en ett bra val. Detta är en av de vanligaste användningarna för tjänsten.

Torrentsidor och P2P tillåts – INGA loggar (Express VPN Torrent)

När du laddar ner saker på internet bör du alltid hålla dig säker. Denna VPN fungerar alldelles utmärkt för att ladda ner torrenter. Eftersom tjänsten är snabb, och håller dig anonym, kommer du kunna ladda ner torrenter utan avbrott eller långsamma hastigheter.

VPN-tjänsten VPN Express har obegränsad bredbandstillgång vilket innebär en riktigt snabb anslutning. Därför kan användarna använda P2P och torrentsidor.

Det sparas inga loggar när det gäller din användning av VPN-tjänsten, och inga loggar sparas heller när det gäller vilken typ av trafik som du utbyter online, vilket gör att du inte lämnar några spår alls. Dessutom sparar deras system ingen känslig data om användare. Så även om de var tvungna så skulle VPN Express inte kunna lämna ut någon data, för det finns ingen.

Hur som helst är det, precis som med de flesta VPN-tjänster, olagligt att ägna sig åt förbjudna aktiviteter via tjänsten. Nu har du blivit varnad!

Användning i Kina

Alla vet att Kina är fyllt med censur. De flesta VPN:er fungerar inte i Kina, men jag har bra nyheter för dig. VPN Express gör det! Om du reser till Kina är VPN Express en av de enda VPN:erna som kommer att fungera för dig.

VPN för spel

Slutligen behöver vi självklart tala om denna VPN fungerar för att spela. Jag kan inte tala för alla spel i hela världen, men för de jag provade fungerade fint. Jag märkte inte något lagg eller andra problem, utan kunde spela precis som vanligt. Jag kan varmt rekommendera VPN Express för TV-spel eller andra liknande aktiviteter.

Funktioner i detalj

Kill Switch

Självklart erbjuder Express VPN (kom ihåg att det är den bästa VPN-tjänsten) en Kill Switch-funktion . Vad är det? Funktionen ser till att inte internettrafik flödar ut utanför VPN-tunneln om din VPN-anslutning oväntat skulle gå ned. Så din IP-adress exponeras aldrig och din integritet är säkrad. Detta Network Lock ser till att ingen främling får tag på din information.

Delade tunnlar

Till sist, VPN Express har lagt till en ny funktion i sin mjukvara: Delade tunnlar (tillgängligt på router och Mac). Kort sagt, är det en process som tillåter dig att avgöra vilken trafik som ska använda VPN-anslutningen. VPN är absolut det bästa sättet att säkra din integritet. Men du kan hamna i situationer när din VPN-anslutningen inte tillåter dig att:

 • Komma åt främmande och lokala webbtjänster samtidigt
 • Komma åt LAN-enheter (exempelvis skrivare)

Men om du slår på funktionen Delade tunnlar, kan du komma förbi dessa begränsningar och använda alla tjänster samtidigt som du behåller din integritet.

Proffs-tips från Viktor

Här är konfiguration nyckeln. För det mesta vill du självklart säkerställa att all din trafik går genom ditt VPN. Men här kan du skapa undantag. Så se till att du ställer in de delade tunnlarna på rätt sätt för att undvika risken att synliggöra din data… all din känsliga trafik och dina nedladdningar ska alltid ske via din VPN-uppkoppling!

Express VPN Lightway Protokoll

Express VPN kommer med ett nytt VPN protokoll som är minst lika säkert som andra – men snabbare än något annat protokoll! 

Express VPN Lightway är otroligt snabbt, säkert och pålitligt. Att koppla upp dig tar bara några få sekunder, och när du är uppkopplad till en server kan du surfa nätet med den snabbaste möjliga hastigheten. 

Så hur kan Lightway vara så bra? De flesta VPN-tjänster använder sig av standardprotokoll som har både svagheter och styrkor. Visst är många av dessa protokoll bra, men inget av dem kan leva upp till samma nivå som Express VPN Lightway. Utvecklarna bakom Express VPN bestämde sig för att skapa ett nytt protokoll som var bättre än de som tidigare fanns på marknaden, och de lyckades. Lightway har kodats från grunden med två väldigt specifika prioriteringar: säkerhet och hastighet. Express VPN Lightway innehåll ingen onödig kod utan är skriven för att vara så effektiv som möjligt.

Massor användare har redan upptäckt hur fantastiskt detta nya protokoll är. Användare hyser massor av positiva ord om Express VPN Lightway och påstår att ExpressVPN, tack vare Lightway, erbjuder högre hastigheter än någon annan VPN.

Prova nu

Windows-klient

Gränssnitt – Minimalistisk och enkel att använda

VPN Express har en nedladdningsbar app för alla plattformar, inklusive PC (Windows, Mac och Linux), mobiltelefoner (Android och iPhone), surfplattor (Android och iPad) och andra enheter. Alla dessa varianter är verkligen enkla att använda: allt du behöver göra är att starta appen, ansluta till valfritt lands server och voilà! Sedan kan du njuta av att surfa tryggt. Du kan ladda ner och installera ExpressVPN apparna superenkelt!

expressvpn-windows

expressvpn recension

Jag brukar använda deras funktion Smart Lokalisering, för att hitta den snabbaste servern. Men om du föredrar att se detaljerna för varje VPN-plats så går det också bra. VPN Express erbjuder ett hastighetstest som visar Hastighetsindex, Fördröjningar och Nedladdningshastighet för varje server. På det sättet kan du välja den bästa servern för varje plats. Förutom det så erbjuder ExpressVPN även split tunneling; alltså att du kan välja precis vilka uppkopplingar som ska krypteras.

Om du vill kan du ändra några inställningar. Exempelvis kan avancerade användare ändra VPN-protokollet till något som passar dem bättre. Dyker några problem upp så finns kundtjänst tillgänglig för att hjälpa dig dygnet runt.

VPN Express erbjuder användarna sina egna DNS-servrar som standard, vilket är perfekt för att ansluta mot ett obegränsat internet i länder där internet censureras.

Bonus: tillägg i webbläsaren (Express VPN Windows)

ExpressVPN finns dessutom tillgängligt för Chrome och Firefox. Detta påminner om delade tunnlar, där all trafik via webbläsaren använder din VPN-uppkoppling. Medan din dator och resten av din trafik använder din riktiga IP-adress.

expressvpn-chrome

expressvpn recension

Tilläggen till webbläsarna är enkla att använda och ger dig tillgång till alla servrar. Dessutom är viktiga funktioner som Kill Switch och skydd mot DNS-läckor tillgängliga.

Inställningar – Nedladdningsbara appar

Alla moderna mobila enheter låter dig manuellt sätta upp och ställa in alla tänkbara VPN-uppkopplingar på marknaden. Precis som några av konkurrenterna, har VPN Express gjord det hela ännu enklare genom att erbjuda en anpassad nedladdningsbar app för alla operativsystem – så att du kan använda OpenVPN på alla dina enheter.

expressvpn-ios

expressvpn recension

VPN-klienten för iPad är ett perfekt exempel på det hårda arbete som VPN Express lägger ner för att erbjuda en enkel och intuitiv app till användarna. Det är faktiskt väldigt enkelt att använda appen. Du behöver bara välja ett land, sedan ansluter du – det är allt.

Prova nu

Testresultat: Vilken är den snabbaste VPN-tjänsten?

Hastighet

ExpressVPN påstår sig vara snabb, och användare verkar hålla med. Är detta den snabbaste tjänsten på marknaden? Det finns två vinnare när man testar hastigheter, och dessa är VPN Express och NordVPN. Båda av dessa erbjuder tillförlitliga servrar och regelbundet blixtsnabba hastigheter. Om du väljer VPN Express kommer du alltså att få tillgång till en av de snabbaste VPN-tjänsterna på marknaden. Vem som var vinnaren av dessa två VPN-tjänster på hastighetstestes berodde på vilka servrar som testades. Alltså är båda ungefär lika.

Detta är särskilt viktigt om du har planerat att t.ex. streama från Netflix, eller om du vill ladda ner många torrenter åt gången. Om din VPN saktar ner din hastighet blir detta snabbt irriterande, och förstår upplevelsen. Lyckligtvis är VPN Express inte en av de tjänster som stör dig medan du underhåller dig på nätet. Du skyddas, kan emulera vilken fysisk plats som helst, och al.lt detta utan avbrott.

DNS-läckage

ExpressVPN är experter på säkerhet och integriet, och därför är de naturligtvis även experter på att skydda från DNS-läckage. ExpressVPN blockerar DNS-förfrågningar som inte är dess egna, och ser på så sätt till att din information inte hamnar i andra människors händer. Som en av de säkraste VPN-tjänsterna där ute är dessa VPN-tjänser också bland de bästa på att skydda dig från DNS-läckage tack vare snabba servrar och stark kryptering. Om ExpressVPN applikationen anger att du är skyddad så är du det.

Kundtjänst

Hur bra kundtjänsten är hos en VPN är ett avgörande faktor. Vad händer annars om du stöter på problem och inte kan få tag i hjälp? Det kan orsaka riktiga problem. Lyckligtvis finns bra kundtjänst tillgänglig på flera olika sätt. Vare sig du föredrar att leta efter hjälpartiklar i ett FAQ, mejla eller livechatta finns dessa alternativ. Du behöver inte vara en kund för att få tillgång till kundtjänsten, så om du har frågor innan du bestämmer dig för att göra köpet kan du fråga dem och få svar blixtsnabbt.

Jag har aldrig haft några problem med denna VPN, men jag provade ändå kundtjänsten för att kunna ge en ordentlig ExpressVPN recension. Jag fick svar inom några få minuter, och kundtjänsten var mycket vänlig och trevlig. Absolut att rekommendera!

Är ExpressVPN bättre än andra VPN-tjänster?

Självklart vill du hitta det bästa alternativet för en VPN. VPN Express råkar vara en av de bästa alternativen, och många ExpressVPN recensioner och tester visar denna tjänst som den snabbaste. En stark konkurrent är definitivt NordPVN, men personligen föredrar jag att använda VPN Express. Vilken som är den absolut bästa kommer naturligtvis bero på personlig preferens. Inte säker på vilken som är för dig än? Prova riskfritt tack vara pengarna-tillbaka garantin. Det förlorar du ingenting på att göra.

FAQ: Vanliga frågor

Innan vi avslutar den här artikeln vill jag också svara på några vanliga frågor som du kanske har om tjänsten. Om det är något jag inte inkluderat i denna recension kan du alltid lämna en kommentar nedan så ska jag göra mitt bästa för att svara på alla dina frågor. Här är några vanliga frågor och svar.

Vad kostar Express VPN?

Den exakta kostnaden kommer att bero på vilken plan du väljer. Den enda skillnaden på de tre tillgängliga planerna är hur länge du förbinder dig. För ett månadsabonnemang blir kostnaden 12,95 USD per månad , för ett 6-månadersabonnemang betalar du 9,99 USD per månad, och väljer du en 1-årsplan behöver du endast betala 6,67 USD per månad.

Kan man få denna tjänst gratis?

Svaret är både ja och nej. Du kan prova på VPN:en gratis tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka garantin, men det finns ingen gratis plan att välja. För att använda denna VPN gratis, köp en plan, prova tjänsten helt risk-fritt och begär sedan pengarna tillbaka inom 30 dagar om du inte är nöjd med den.

Kan tjänsten blockera annonser?

Express VPN blockerar inte annonser direkt, men VPN:en håller undan skadliga och inträngande annonser. När du använder VPN behöver du vanligtvis inte behöva blockera annonser eftersom din information inte kan sparas och du inte kommer drabbas av irriterande annonser som förstör din surfingupplevelse.

Vilken server är den snabbaste?

Alla servrar som tjänsten har att erbjuda är utvecklade för att vara så snabba som möjligt, men de servrar som är närmre dig kommer alltid att vara snabbare. Om du använder en VPN för anonymitet bör du koppla upp dig till ern server i det land du finns för att få snabbaste möjliga hastigheter.

Slutgiltiga tankar

Efter att ha forskat och provat tjänsten har jag en ganska stark åsikt om VPN Express. Och vad är denna? Jo, jag anser att VPN Express är en av de absolut bästa tjänsterna som finns där ute. Trots allt har tjänsten allt man behöver, och ingenting som man inte behöver.

Massa servrar. Otroliga hastigheter. Obegränsat med data. Ett rimligt pris. Kompatibilitet med nästan alla enheter. Detta är allt saker som denna populära tjänst erbjuder. Det är av denna anledningen som denna tjänst är en av mina favoriter och den jag vanligtvis väljer att använda när jag ska streama, ladda ner torrenter eller helt enkelt surfa på nätet. Glöm aldrig hur viktigt det är med integritet!

Jag hoppas att denna ExpressVPN recension har gett dig en tydlig bild av tjänsten.

9.8 Totalpoäng
Recension av Express VPN: Utmärkt

ExpressVPN är en av de äldsta och mest populära VPN-tjänsterna på marknaden. Och det är en av mina favoriter. Varför? Först och främst erbjuder den en snabb uppkoppling. För det andra täcker många länder. Och för det tredje är VPN-apparna användarvänliga och tillgängliga på de flesta plattformarna.

ExpressVPN är en komplett VPN-lösning som möter de flesta behov. Lösningen passar alla de som behöver en enkel VPN-lösning för att streama TV och använda torrentsidor på alla sina enheter helt utan begränsningar. Du får vad du betalar för!

Sekretess och säkerhet
10
Funktioner
10
Hastighet och prestanda
10
Valuta för pengarna
9
Lätt att använda
9.5
Fördelar
 • Snabb uppkoppling
 • Täcker många länder
 • Nedladdningsbar app för iPhone och Android
 • P2P och BitTorrent tillåts, utan loggar
 • Användarvänlig
Nackdelar
 • Kostar mer än andra VPN-tjänster
 • Ett fåtal möjligheter att göra inställningar
 • Ingen inbyggd brandvägg (NAT-brandvägg)
 • Ingen bindande IP

Jag har skrivit artiklar och recensioner på den här bloggen i många år nu. Som internetmarknadsförare har jag fått en betydande upplevelse inom alla ämnen relaterade till Internet. Dessutom har jag utvecklat ett anständigt tekniskt kunnande. Så jag kan täcka ett brett spektrum av ämnen. Eftersom jag vet att de flesta av våra läsare inte är tekniskt kunniga, är mitt motto att hålla det enkelt!

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se