ExpressVPN: Recension 2021

expressvpn-featured-image-alternate-version

ExpressVPN är en av de äldsta och mest populära VPN-tjänsterna på marknaden. Och det är en av mina favoriter. Varför? Först och främst erbjuder den en snabb uppkoppling. För det andra täcker den en rad olika länder (över 90 länder när jag skrev denna ExpressVPN recension). Och för det tredje är VPN-apparna användarvänliga och tillgängliga på de flesta plattformarna. Låt oss nu titta närmare på detaljerna kring VPN Express. Läs min ExpressVPN recension nedan.

ExpressVPN, en snabb och pålitlig VPN-tjänst med multipla servrar

I många år har Express VPN erbjudit snabbt och säkert internet tak vare deras privata nätverk.

Express VPN täcker många länder: 94 stycken (inklusive 145 städer)… och antalet ökar hela tiden! Du kan surfa från USA, Kanada, Australien eller Indien med flera. Du kan ansluta med applikationer för både datorer (Windows, Mac OS, Linux) och mobila enheter (Android, iOS). Om du föredrar att inte använda en applikation, kan du ansluta manuellt. Men applikationen tillåter att du använder OpenVPN-protokollet, vilket är det bästa protokollet.

Vad sägs om detta? Express VPN erbjuder obegränsat med surf i höga hastigheter, datakryptering, strömning av video så som Netflix från en annan plats, P2P och tillgänglighet till torrentsidor!

Express VPN tillämpar en strikt policy helt utan loggar. Och deras integritetspolicy gör det tydligt vilken information som samlas in och vilken som inte samlas in. Den loggar alltså inte din surfhistorik, din trafiks plats eller innehåll, IP-adresserna som används för att ansluta mot VPN, eller DNS-förfrågningarna. Vad du gör på nätet förblir din ensak och din integritet skyddas. Den samlar endast in minimalt med data som behövs för att köra tjänsten.

Express VPN Pris: Abonnemang och priser

VPN Express erbjuder tre alternativa abonnemang: du kan betala månatligen, två gånger per år eller en gång per år. Abonnemanget med årlig betalning är ekonomiskt sett mest fördelaktigt, eftersom du då får en rabatt på Express VPN.

abonnemang och priser

expressvpn recension

Du kan prova tjänsten gratis i 30 dagar med pengarna tillbaka-garanti. Om du inte är nöjd kan du enkelt avsluta abonnemanget och få pengarna tillbaka. Erbjudandet kan förändras, klicka på bilden för att besöka deras webbsida och se det senaste erbjudandet!

Prova nu

Sammanfattande tabell angående ExpressVPN

FUNKTIONER SPECIFIKATIONER
Zero-Log? Ja, dina data och identitet är säkra
Torrents? Ja
Netflix US, UK, CA, AU, DE, FR,
Multi-login 5 samtidiga inloggningar
Länder som omfattas 94+
Enheter som stöds Windows, Android, iOS, macOS, Chrome, Firefox, Router, Console, Apple TV, PlayStation, Xbox, Amazon Fire TV, Roku, Kindle
Pengar tillbaka garanti? 30 dagar
Protokoll Lightway, OpenVPN (UDP/TCP), L2TP-IPsec, SSTP, PPTP
Datatrafik Obegränsat
Kryptering Millitär 256 bit
IP-adresser Ej avslöjad
Servrar 3 000+

Minimalistisk och enkel att använda

VPN Express har en nedladdningsbar app för alla plattformar, inklusive PC (Windows, Mac och Linux), mobiltelefoner (Android och iPhone), surfplattor (Android och iPad) och andra enheter. Alla dessa varianter är verkligen enkla att använda: allt du behöver göra är att starta appen, ansluta till valfritt lands server och voilà! Sedan kan du njuta av att surfa tryggt. Du kan ladda ner och installera ExpressVPN apparna superenkelt!

expressvpn-windows

expressvpn recension

Jag brukar använda deras funktion Smart Lokalisering, för att hitta den snabbaste servern. Men om du föredrar att se detaljerna för varje VPN-plats så går det också bra. VPN Express erbjuder ett hastighetstest som visar Hastighetsindex, Fördröjningar och Nedladdningshastighet för varje server. På det sättet kan du välja den bästa servern för varje plats. Förutom det så erbjuder ExpressVPN även split tunneling; alltså att du kan välja precis vilka uppkopplingar som ska krypteras.

Om du vill kan du ändra några inställningar. Exempelvis kan avancerade användare ändra VPN-protokollet till något som passar dem bättre. Dyker några problem upp så finns kundtjänst tillgänglig för att hjälpa dig dygnet runt.

Express VPN erbjuder användarna sina egna DNS-servrar som standard, vilket är perfekt för att ansluta mot ett obegränsat internet i länder där internet censureras.

Prova nu

Express VPN Netflix

Detta VPN fungerar bra med Netflix! Det tillgängliggör allt innehåll och erbjuder hög hastighet för bästa möjliga videokvalitet. Du kan exempelvis se amerikanska Netflix. Här nedan ser du hur bra det fungerar.

expressvpn-strömning

expressvpn recension

Torrentsidor och P2P tillåts – INGA loggar (Express VPN Torrent)

VPN-tjänsten VPN Express har obegränsad bredbandstillgång vilket innebär en riktigt snabb anslutning. Därför kan användarna använda P2P och torrentsidor.

Det sparas inga loggar när det gäller din användning av VPN-tjänsten, och inga loggar sparas heller när det gäller vilken typ av trafik som du utbyter online, vilket gör att du inte lämnar några spår alls. Dessutom sparar deras system ingen känslig data om användare. Så även om de var tvungna så skulle VPN Express inte kunna lämna ut någon data, för det finns ingen.

Hur som helst är det, precis som med de flesta VPN-tjänster, olagligt att ägna sig åt förbjudna aktiviteter via tjänsten. Nu har du blivit varnad!

Kill switch

Självklart erbjuder Express VPN (kom ihåg att det är den bästa VPN-tjänsten) en Kill Switch-funktion . Vad är det? Funktionen ser till att inte internettrafik flödar ut utanför VPN-tunneln om din VPN-anslutning oväntat skulle gå ned. Så din IP-adress exponeras aldrig och din integritet är säkrad. Detta Network Lock ser till att ingen främling får tag på din information.

Delade tunnlar

Till sist, VPN Express har lagt till en ny funktion i sin mjukvara: Delade tunnlar (tillgängligt på router och Mac). Kort sagt, är det en process som tillåter dig att avgöra vilken trafik som ska använda VPN-anslutningen. VPN är absolut det bästa sättet att säkra din integritet. Men du kan hamna i situationer när din VPN-anslutningen inte tillåter dig att:

 • Komma åt främmande och lokala webbtjänster samtidigt
 • Komma åt LAN-enheter (exempelvis skrivare)

Men om du slår på funktionen Delade tunnlar, kan du komma förbi dessa begränsningar och använda alla tjänster samtidigt som du behåller din integritet.

Proffs-tips från Al

Här är konfiguration nyckeln. För det mesta vill du självklart säkerställa att all din trafik går genom ditt VPN. Men här kan du skapa undantag. Så se till att du ställer in de delade tunnlarna på rätt sätt för att undvika risken att synliggöra din data… all din känsliga trafik och dina nedladdningar ska alltid ske via din VPN-uppkoppling!

Express VPN Lightway Protokoll

ExpressVPN kommer med ett nytt VPN protokoll som är minst lika säkert som andra – men snabbare än något annat protokoll! 

Express VPN Lightway är otroligt snabbt, säkert och pålitligt. Att koppla upp dig tar bara några få sekunder, och när du är uppkopplad till en server kan du surfa nätet med den snabbaste möjliga hastigheten. 

Så hur kan Lightway vara så bra? De flesta VPN-tjänster använder sig av standardprotokoll som har både svagheter och styrkor. Visst är många av dessa protokoll bra, men inget av dem kan leva upp till samma nivå som Express VPN Lightway. Utvecklarna bakom ExpressVPN bestämde sig för att skapa ett nytt protokoll som var bättre än de som tidigare fanns på marknaden, och de lyckades. Lightway har kodats från grunden med två väldigt specifika prioriteringar: säkerhet och hastighet. Express VPN Lightway innehåll ingen onödig kod utan är skriven för att vara så effektiv som möjligt.

Massor användare har redan upptäckt hur fantastiskt detta nya protokoll är. Användare hyser massor av positiva ord om Express VPN Lightway och påstår att ExpressVPN, tack vare Lightway, erbjuder högre hastigheter än någon annan VPN.

Nedladdningsbara appar

Alla moderna mobila enheter låter dig manuellt sätta upp och ställa in alla tänkbara VPN-uppkopplingar på marknaden. Precis som några av konkurrenterna, har VPN Express gjord det hela ännu enklare genom att erbjuda en anpassad nedladdningsbar app för alla operativsystem – så att du kan använda OpenVPN på alla dina enheter.

expressvpn-ios

expressvpn recension

VPN-klienten för iPad är ett perfekt exempel på det hårda arbete som VPN Express lägger ner för att erbjuda en enkel och intuitiv app till användarna. Det är faktiskt väldigt enkelt att använda appen. Du behöver bara välja ett land, sedan ansluter du – det är allt.

Prova nu

Bonus: tillägg i webbläsaren (Express VPN Windows)

expressvpn-chrome

expressvpn recension

ExpressVPN finns dessutom tillgängligt för Chrome och Firefox. Detta påminner om delade tunnlar, där all trafik via webbläsaren använder din VPN-uppkoppling. Medan din dator och resten av din trafik använder din riktiga IP-adress.

Tilläggen till webbläsarna är enkla att använda och ger dig tillgång till alla servrar. Dessutom är viktiga funktioner som Kill Switch och skydd mot DNS-läckor tillgängliga.

Jag hoppas att denna ExpressVPN recension har gett dig en tydlig bild av tjänsten.

9.8 Totalpoäng
Recension av Express VPN: Utmärkt

ExpressVPN är en av de äldsta och mest populära VPN-tjänsterna på marknaden. Och det är en av mina favoriter. Varför? Först och främst erbjuder den en snabb uppkoppling. För det andra täcker många länder. Och för det tredje är VPN-apparna användarvänliga och tillgängliga på de flesta plattformarna.

ExpressVPN är en komplett VPN-lösning som möter de flesta behov. Lösningen passar alla de som behöver en enkel VPN-lösning för att streama TV och använda torrentsidor på alla sina enheter helt utan begränsningar. Du får vad du betalar för!

Sekretess och säkerhet
10
Funktioner
10
Hastighet och prestanda
10
Valuta för pengarna
10
Lätt att använda
9
Fördelar
 • Snabb uppkoppling
 • Täcker många länder
 • Nedladdningsbar app för iPhone och Android
 • P2P och BitTorrent tillåts, utan loggar
 • Användarvänlig
Nackdelar
 • Kostar mer än andra VPN-tjänster
 • Ett fåtal möjligheter att göra inställningar
 • Ingen inbyggd brandvägg (NAT-brandvägg)
 • Ingen bindande IP

Jag har skrivit artiklar och recensioner på den här bloggen i många år nu. Som internetmarknadsförare har jag fått en betydande upplevelse inom alla ämnen relaterade till Internet. Dessutom har jag utvecklat ett anständigt tekniskt kunnande. Så jag kan täcka ett brett spektrum av ämnen. Eftersom jag vet att de flesta av våra läsare inte är tekniskt kunniga, är mitt motto att hålla det enkelt!

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se