Min IP-adress

Vad har jag för IP-adress?

Om du redan använder en VPN-tjänst har du inget att frukta och du kan känna dig säker när du surfar på nätet. Om du inte gör det bör du veta att varje gång du besöker en webbplats eller använder ett program som använder data, sparas din webbhistorik och din IP-adress i nätverket.

3 månader GRATIS
EXKLUSIVT ERBJUDANDE: ExpressVPN!

Ta del av erbjudandet och skydda din integritet med en VPN!

Till exempel kan jag känna till språket på din dator, webbläsaren du använder, ditt operativsystem och till och med din IP-adress och var du befinner dig (lite läskigt, eller hur?):

IP:
City:
Country:
ISP:

Vad är en IP-adress?

Alla enheter behöver en IP-adress för att komma åt Internet. Din IP-adress är unik, den kan vara statisk (din internetleverantör tilldelar dig den och den ändras aldrig) eller dynamisk (ändras av din internetleverantör, varje timme eller vid varje omstart av din router).

När en person, ett företag eller en regering har tillgång till din IP-adress (den riktiga) så är det möjligt för dem att känna till din exakta plats från vilken du ansluter. Det spelar ingen roll om du är ansluten via nätverket, WiFi eller ditt mobila nätverk.

Om du inte vill att någon ska upptäcka din riktiga IP-adress (den som du får av din internetleverantör) måste du gömma den eller ändra den. Det bästa sättet att göra det på är att använda en VPN-tjänst. Till exempel: HideMyAss är avsedd för dem som vill dölja sin IP-adress eller ändra den kontinuerligt.

Skyddar inkognito-läget min IP-adress?

Tyvärr inte. Varken inkognito-läget i Chrome eller privat surfning i Firefox döljer din IP-adress. Dessa speciella flikar eller fönster kan bara skydda din lokala navigationsdata (på din dator). Data överförs fortfarande öppet via Internet och kan avlyssnas, och din IP-adress är fortfarande offentlig för varje webbplats du besöker. Det enda sättet att skydda dig är med en VPN-tjänst.

Besök ExpressVPN
30-dagars pengarna tillbaka-garanti

Hur döljer jag min IP-adress?

Det enda sättet att dölja en IP-adress är att använda en annan IP-adress.

För att uppnå detta finns det två lösningar:

  1. Använd en proxy genom att direkt ange din proxyadress (offentlig eller privat) i din webbläsare
  2. Anslut till en VPN-tjänst för att få en ny IP-adress. Jag rekommenderar den här lösningen eftersom VPN-tjänsten även krypterar dina data för att göra dig helt anonym online. Alla dina enheter (telefoner, surfplattor eller datorer) kan anslutas till internet med en ny IP-adress för att säkra och kryptera alla dina data.

Skydda min IP-adress med en VPN-tjänst

På min hemsida har jag skrivit ett antal artiklar som fokuserar på skydd av personuppgifter på internet, genom användning av en VPN-tjänst.

Jag har identifierat och testat de bästa VPN-tjänsterna som finns på marknaden, vilka garanterar 100% säkerhet, som bara en VPN-tjänst kan ge dig.

BestVPN.se