Private Internet Access VPN: Recension 2024

Private Internet Access

Vi kommer i denna artikel gå igenom en av de kända och etablerade VPN tjänsterna som finns på marknaden nämligen private internet vpn. Vi kommer att gå igenom en Private Internet Access VPN omdöme med ett flertal olika tester så att du får reda på allt du behöver veta för att kunna använda denna VPN tjänst. Låt oss kolla närmare på bakgrunden för våran Private Internet Access VPN recension.

Prova: PIA
Testa Private Internet Access - 81% RABATT!

Private Internet Access gör din surfning säker samt snabb! Prenumerera för att få 2 MÅNADER GRATIS. Använd deras 30 dagars pengarna tillbaka-garanti erbjuder dig 100 % nöjdhet eller pengarna tillbaka.

Artikel uppdaterad: 22 juli 2024

Private Internet Access

Private Internet Access startade deras första tjänst år 2010 och dom finns för närvarande i 84 länder och det utvecklas till flera hela tiden. Vpn PIA är baserade i USA i Denver. 

Eftersom PIA vpn har sitt huvudkontor i USA så lyder dom under USA jurisdiktion. Detta innebär att PIA vpn använder sig av USAs lagar gällande hur användarnas integritet och anonymitet samt utlämnande av data till regeringen eller andra länder skall efterföljas.

USAs lagar innebär att användarna får mycket integritet och anonymitet, detta innebär att din data inte kommer att lämnas ut till regeringen eller andra länder som kan fråga efter den.

För nuvarande i vår PIA vpn review så är deras främsta mål att prioritera sekretess online, integritet, säkerhet och frihet till deras kunder framför allt annat.

I våran Private Internet Access VPN recension gällande deras främsta funktioner så har vi tagit fram en lista för de viktigaste funktionaliteterna som du bör känna till:

 • Dom erbjuder Kill switch som är perfekt när du skulle tappa uppkoppling till ditt nätverk.
 • Erbjuder flera olika säkerhetsprotokoll som WireGuard, OpenVPN protokoll.
 • Inbyggd ad blockering för att hålla dig skyddad.
 • delad tunnling för att kunna köra delar av dina applikationer genom VPN-tjänsten.

Pris och plan

Planer

PIA Pris och plan

För tillfället gällande vår Private Internet Access VPN recension så erbjuder dom en gratis period på 7 dagar för att testa deras tjänster. Det du måste veta är att du enbart kan testa för mobilen med IOS eller Android. PIA erbjuder även en återbetalningsgaranti på 30 dagar.

För nuvarande i våran Private Internet Access VPN recension erbjuder dom hela 3 st olika betalningsplaner. Om du väljer månads abonnemanget så kostar det för nuvarande £11,69 / månad, för 6 månads abonnemanget är priset £3,10 / månad och för hela 2 års abonnemanget är priset enbart £1,79 / månad.

Med PIA kan du vara upp till hela 10 användare samtidigt som använder VPN-tjänsten.

PIA erbjuder de flesta kända betalningsmetoderna som exempelvis MasterCard, Visa, Bitcoin, Paypal samt även banköverföringar.

Kampanjer och kuponger

För tillfället i vår Private Internet Access VPN recension så erbjuder dom flertal kampanjer under året samt även har dom kuponger som du kan använda för att få bra erbjudanden. Oftast finns dom bäst erbjudanden och kampanjer när det är black friday.

PROVA PIA NU

Sammanfattning för PIA

FUNKTIONER SPECIFIKATIONER
Zero-Log? Ja, dina data och identitet är säkra
Torrents? Ja
Netflix Ej tillämpligt
Multi-login ∞ samtidiga inloggningar
Länder som omfattas 84+
Enheter som stöds Windows, macOS, Linux, Android, Android TV, iOS, gaming consoles, smart TVs, and routers
Pengar tillbaka garanti? 30 dagar
Protokoll WireGuard, OpenVPN, IKEv2/IPSec
Datatrafik Obegränsat
Kryptering Millitär 256 bit
IP-adresser Ej avslöjad
Servrar 35 000+

Använda Private Internet Access

Det finns flera olika anledningar till varför man kan behöva använda sig av en VPN tjänst.

I vår Private Internet Access VPN recension så har vi gjort Private Internet Access VPN test för att testa hur bra den är för streaming av Netflix, Torrent användning, användning i Kina samt vid videospelande.

 • Netflix: Vi har testat att använda oss av PIA samtidigt som vi tänkte streama filmer ifrån Netflix i hd samt även uhd. Det fungerade perfekt att streama i både hd och uhd. Vi testade även att få tillgång till ett större utbud genom att se om PIA kan kringgå geo-blockeringar och det klarade den utan några problem!
 • Torrent: Vi testade att använda PIA med torrent för att se om det gick att ladda ner saker med torrent och det lyckades vi med både hög och stabil nedladdning samt uppladnings hastighet.
 • China: Man kan med lätthet använda sig av PIA i Kina.
 • Videospel: PIA fungerade utmärkt för videospel man hade en stabil och låg latency ping, vi lyckades även få en lägre ping än i vanliga fall när man kopplade sig till en server som var närmare spelets riktiga server.

Använda Private Internet Access med Netflix

Private Internet Access funktioner

Loggningspolicy

Loggningspolicy för nuvarande i våran Private Internet Access VPN recension så sparar dom ingen data som kan kopplas till dig. PIA har ingen loggningspolicy.

Detta är väldigt bra för dig som användare då det ger dig högsta möjliga säkerhet och anonymitet för dig som privatperson då tekniskt sett det inte finns någon data som sparas och kan kopplas till dig.

Kill Switch

För nuvarande i vår internet access vpn recension så erbjuder dom Kill switch funktionalitet. Kill switch innebär att ifall man skulle förlora sin uppkoppling till ditt nätverk så stänger VPN tjänsten av dig direkt också. Detta är väldigt bra att ha då det finns en risk att din riktiga IP-adress kan komma ut annars.

Delad tunnling

För tillfället i vår Private Internet Access VPN recension så har dom delad-tunnling. Delad tunnling är en viktig funktion då det möjliggör att du kan köra VPN-tjänsten med specifika applikationer och samtidig köra andra applikationer genom dig egna privata internnet.

DNS integrerad

DNS integrerad menas att istället för att du har tillgång till din IP-adress så får den kopplad genom DNS. Detta är väldigt bra för dig som användare då man skyddar din IP- adress på bästa möjliga sätt.

Hot Manager

Med PIAs hot manager så får du enkelt en bra översikt över din säkerhet samt även vilka hot som kan existera. När du använder dig av PIAs hot manager så möjliggör det att du håller dig säkrare när du är på internet och hjälper även till att skydda dig.

Private Internet Access funktioner

Parallella anslutningar

PIA tillåter att du kan ha hela 10 olika parallella anslutningar samtidigt av olika användare. Detta är helt perfekt för exempelvis en familj så alla kan hålla sig säkra och även anonyma när dom är på internet.

Dedikerad IP

Dedikerad IP menas att du då får en statisk IP-adress varje gång du kopplar upp dig med PIA vpn. Det är väldigt bra med dedikerad VPN IP adress för att kunna säkra exempelvis dina onlinebanks transaktioner och att även kunna hålla din information privat samt anonym.

Privat DNS

Privat DNS innebär att PIA hanterar vilka  som får tillgång till IP-adresser samt nätverk detta görs för att kunna ha högsta säkerhet. Tack vare att PIA erbjuder Privat-DNS så hjälper dom till att hålla dig säker så att man inte råkar exempelvis surfa in på en server som inte är säker.

Kryptering

PIA använder sig av AES 256 kryptering som är den krypteringsstandard som även amerikanska regeringen använder. Du är alltid säker på att din data som sänds med PIA är säker och inte ens din internetleverantörhar tillgång till din data.

Pålitlig server

Pålitlig server menas att om en server inte är helt säker så läggs denna till hos en speciell lista som kollas att varje gång du använder PIA så kan du inte kopplas till dom osäkrade servrarna detta görs för att hålla dig säker.

Besegra ISP-strypningen

PIA vpn hjälper dig att besegra ISP strypning som din internetleverantör kan utsätta din riktiga IP adress för. Om du använder dig av PIA så har du möjlighet att få en snabbare hastighet än med din ordinarie IP adress och även gå runt ISP strypning.

PIA MACE (AD Blockerare)

Ytterligare funktioner som du får när du väljer Private Internet Access är PIA MACE, en särskild AD-blockerare som gör att du slipper få mängder av annonser när du besöker olika hemsidor. I PIA-programmet så kallas PIA MACE för kill switch och gör det enkelt att helt enkelt aktivera eller avaktivera annonsering.

PROVA PIA NU

Windows-klient

PIA vpn har en väldigt trevlig windows klient som gör det enkelt för dig att utföra grundläggande uppgifter. Det är även lätt för personer som använder den för första gången. Det går snabbt att göra uppgifter och även lätt att återupprätta färdigheter och återställa ifrån olika fel.

I PIA vpn windows klienten så kan du med enkelhet göra ändringar i inställningarna gällande hur du vill att klienten skall se ut, eller om du vill sätta vilka funktioner som skall automatiseras i systemet.

Inställningar

Eftersom gränssnittet hos PIA är så enkelt och rent är det väldigt tydligt vart du ska trycka. Designen är utformad för att vara så minimalistisk och enkel som möjligt. Så fort du öppnar instrumentpanelen visas exempelvis en stor ON-knapp samt en mindre karta och den utvalda VPN-servern som är utvald för dig.

När du väl anslutit dig till servern ser du din IP-adress längst ner på sidan. Här finns även en pil som du kan klicka på för mer information och valmöjligheter.

Bland annat kan du välja regelbundet valda servrar, förändra prestanda och användning av din anslutning, se över ditt abonnemang och göra olika snabbinställningar.

Andra Applikationer

För dig som använder Windows är det inga problem att ladda ner PIA. Programvaran är kompatibel med såväl Windows och MacOS som iOS, Linux och Android. Dessutom kan du hitta flertalet tillägg för bland annat Chrome, Firefox och Opera.

PIA på annan enhet

Testresultat

Private Internet Access VPN test:  Hastighet

Vi har gjort flertal tester för Private Internet Access VPN test för att testa hur bra hastigheten fungerar både lokalt och utomlands. Hastighet är väldigt viktigt för att du skall kunna få en bra upplevelse när du exempelvis vill se på filmer eller surfa på internet.

Det finns många olika faktorer som kan ha inverkan på hastigheten bland annat kan det bero mycket på hur långt avstånd du har mellan din enhet och VPN servern som du är kopplad till.

Även hur många användare som är uppkopplade till VPN servern samtidigt, regionala-bandbreddsbegränsningar, Internetleverantör, processorkraft.

När vi gjorde vårt lokala Private Internet Access VPN test så anslöt vi först till en server i Sverige vi fick då detta resultatet för PIA VPN: Vi kom upp i hela 41 mbps i nedladdningshastighet 8 mbps i uppladdningshastighet samt 68ms i ping.

När vi gjorde ett utomlands Private Internet Access VPN test till en server i USA så fick vi det här resultatet för PIA: Vi kom upp i 17 mbps i nedladdningshastighet 5 mbps i uppladdningshastighet och 215ms i ping.

Private Internet Access VPN test:  DNS-läckor och torrenting

För att hitta DNS läckor, IP adressläckor (IPv4 och IPv6) och WebRTC-läckor använder vi oss av IPleak.net denna hemsida är kanon för att hjälpa till med att hitta ifall du har några DNS läckor.

Vi gjorde även ett test med hjälp av IPleak.net när vi samtidigt använde oss av PIA och vårt resultat från testet var att vi inte hade några DNS läckor.  Detta är målet när man använder sig av en VPN tjänst.

Kundservice

Gällande kundservice för våran Private Internet Access VPN test så är VPN tjänsten duktiga snabba och effektiva med att assistera med olika supportärenden.

Pia erbjuder flera olika sätt att komma i kontakt med dom exempelvis support med telefon, epost, livechatt men dom har även tillgång till självbetjäningsinnehåll eller FAQ med olika gemenskaper och forum där du kan skaffa hjälp.

Klickar här för att komma till PIA kundtjänst.

PROVA PIA NU

PIA vs. andra konkurrenter

PIA vs ExpressVPN 

De båda VPN-tjänsterna är kanon men vill du vara helt säker på att få en VPN_tjänst som har allra högsta möjliga säkerhet samt även anonymitet och kan avblockera streaminginnehåll med lätthet så skall du välja ExpressVPN.  Läs mera här ExpressVPN.

PIA vpn vs CyberGhost

De båda VPN-tjänsterna kanon men om du är orolig för priset eller vid torrenting så är CyberGhost allra bäst. Läs mer om det här CyberGhost.

Slutsats

Våra  förhoppningar är att du har en bättre förståelse från våra Private Internet Access VPN test där vi har tagit del om att PIA är en bra VPN tjänst för säkerhet samt anonymitet och även fungerar väldigt bra vid streaming av Netflix och videospelande.

Andra fördelar med PIA är att VPN:en är otroligt prisvärd, deras abonnemang har låga priser och det blir billigare ju längre period du signar upp dig för. Du slipper även loggar och kan använda många säkra servrar. Dock tror vi att många som letar efter en säker VPN också värdesätter användarvänligheten. Något som Private Internet Access verkligen gör.

Det finns dock en annan VPN tjänst som är allra bäst och det är ExpressVPN. Ifall du vill vara säker på att få den bästa VPN-tjänsten som har högst säkerhet, snabbaste hastigheten samt bästa anonymitet så skall du välja ExpressVPN.

9.3 Totalpoäng
Private Internet Access Recension 2024

Säkerhet och Sekretess
9
Funktioner
9.5
Hastighet och erformance
9
Lätt att använda
9.5
Valuta för Pengarna
9.5
Fördelar
 • Inbyggd ad blockering
 • Erbjuder anständiga hastigheter
 • Extremt användarvänlig
 • Anslut upp till 10 enheter
Nackdelar
 • Snabb hastighet men kan vara snabbare
 • Inte den bästa VPN-tjänsten för länder med censur
 • Lite föråldrad information i forum och supportdokumentation
Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se