Surfshark VPN: Recension 2024

Surfshark

VPN Surfshark är en billig VPN-tjänst med attraktiva premiumfunktioner. Den har faktiskt höghastighetsservrar, obegränsade samtidiga anslutningar, skapar inga loggar och erbjuder möjligheten att komma åt, streama eller ladda ner vad som helst på webben. Så den är värd att recensera för att kolla upp om dessa påståenden är sanna. Eller för att motbevisa dem om de inte är det. Eftersom det är vårt uppdrag: vi är här för att hjälpa dig att hitta den bästa VPN-tjänsten för dina behov. Bara en sak är säker: om den här leverantören levererar vad den lovar, bör du definitivt överväga att köpa tjänsten! Låt oss göra en Surfshark utvärdering och se om den kan matcha den bästa VPN-tjänsten.

Artikel uppdaterad: 20 februari 2024

Surfshark VPN, är det den nya bästa VPN-tjänsten?

I den här första delen av min Surfshark-recension år 2019 lär du dig mer om själva företaget. Eftersom det är viktigt att veta vem du har att göra med när du skickar alla dina data genom deras nätverk. Du vill inte få veta i efterhand att din integritet är i fara när du tror att den skyddas. Och när du betalar för det.

Surfshark Ltd. har kört sina tjänster från Brittiska Jungfruöarna sedan 2018, precis som vår favorit ExpressVPN. Placeringen av huvudkontoret är viktigt för att skydda din integritet. Eftersom detta territorium inte har någon tvingande lag när det gäller lagring av data. Och det gör det möjligt för dem att inte lagra data om användare och deras onlineaktiviteter. Därför kan du förbli anonym online.

Hur fungerar Surfshark?

Det finns inte många detaljer om teamet bakom Surfshark VPN. I grund och botten var all information som jag kunde hitta på deras hemsida namnet på deras CTO: Magnus Steinberg. Och via Google upptäckte jag att företaget är en del av RIPE Network Coordination Center. Tiden får visa hur pålitlig denna leverantör verkligen är.

Deras växande nätverk av servrar är idag över 500 servrar stort och de är distribuerade i 50 länder i Europa, Amerika, Mellanöstern, Afrika och Asien och Stillahavsområdet. Och det täcker de mest populära platserna: USA, Storbritannien, och Kanada med flera.

Hur ansluter du till det här virtuella privata nätverket? Lätt som en plätt: det finns en app för det för datorer (Windows, MacOS, Linux), för mobila enheter (Android, iOS) och för webbläsare (Firefox, Chrome). Och du kan alltid konfigurera din VPN-anslutning manuellt om enheten inte finns i listan – men det tvivlar jag på. Jag rekommenderar också att använda apparna om du vill njuta av vad de flesta VPN-experter anser är det bästa protokollet: OpenVPN.

Surfshark utvärdering: prenumerationer och prissättning

Surfshark pris

Det finns 3 olika prenumerationsvarianter som innehåller alla funktioner VPN-tjänsten har att erbjuda. Du kan prenumerera i 1 månad, 6 månad eller 2 år och du får samma fördelar oavsett vad du väljer, vilket är trevligt. Men du kan inte få rabatt på din månadsplan. Och jag måste erkänna att den här tjänsten är lite dyr: vem har råd med en VPN-tjänst till det här priset idag? Ingen. Men jag sa ju att det här var en billig VPN-tjänst och det är det om du prenumererar i 2 år och får 82% rabatt.

En av VPN-tjänstens viktigaste USP är det faktum att det erbjuds obegränsade samtidiga anslutningar med oavsett vilken typ av prenumeration du väljer! Så du kan skydda alla dina enheter och alla enheter i din familj till samma pris. Jag har inte sett många VPN-tjänster som tillhandahåller mer än 5 multi-login till sina användare… och du kan spara ännu mer än vad som visas här om du planerar att dela din anslutning hemma.

När det gäller betalningsmetoder kan du använda PayPal, kreditkort eller kryptovalutor. Så om du verkligen behöver vara anonym är det möjligt!

Medan det inte finns någon kostnadsfri demoversion kan du prova det utan risk i 30 dagar. Och jag rekommenderar dig att göra det. Eftersom min Surfshark-recension kanske inte täcker allt. Och du behöver prova tjänsten själv för att uppleva alla fördelar.

Prova nu

Sammanfattning för Surfshark

FUNKTIONER SPECIFIKATIONER
Zero-Log? Ja, dina data och identitet är säkra
Torrents? Ja
Netflix US, UK, IN, IT, NO, DE, AU, JP, KR, PL, FR, CA, TR, SE, SG, NL
Multi-login ∞ samtidiga inloggningar
Länder som omfattas 100+
Enheter som stöds iOS, Android, macOS, Windows, Linux, Chrome, Firefox, FireTV, Apple TV, smart TVs, Xbox, Playstation
Pengar tillbaka garanti? 30 dagar
Protokoll WireGuard, IKEv2, OpenVPN
Datatrafik Obegränsat
Kryptering Millitär 256 bit
IP-adresser Ej avslöjad
Servrar 3 200+

Att komma igång med Surfshark VPN

Jag älskar när jag installerar en VPN-tjänst och den är smidig (oftast för att jag måste installera och granska många av dem). Även om du inte har samma erfarenhet som jag, har du samma förväntningar: Plug and play. Och du kommer att älska Surfshark VPN för det eftersom du bara har 2 knappar att klicka under processen: Installera och Kör.

Titta på Netflix

Har du en prenumeration? Och vill kunna titta på Netflix utomlands? Då kan jag rekommendera att använda denna VPN-tjänst. Den låser upp US Netflix alldeles utmärkt. Ja, jag kopplade upp mig till flera slumpmässiga servrar i USA och provade streamingplattformen. Och jag kunde se filmer felfritt varje gång. Det tog några sekunder att buffra först men videokvalitén var utmärkt. Låt oss hoppas Surfshark VPN kan behålla denna servicenivå när tusentals användare börjar ansluta. Eftersom det här med många användare kan vara ett problem för småföretagare. Vi får vänta och se.

Hur man tittar på Netflix med Surfshark

Ladda hem torrents

Som jag nämnde ovan är denna VPN-tjänst helt fri från loggar, vilket är en bra start om du planerar att ladda ner torrents. Du kommer att kunna göra vilken aktivitet som helst online, helt anonymt. Och vi vet riskerna med torrents, eller hur? Det är helt förbjudet i vissa länder och du kan drabbas av stora böter om du åker fast för att dela filer eller använda P2P-protokollet.

Men är Surfshark torrents-vänligt? JA! Tjänsten tillåter torrents, så du bryter inte mot deras villkor om du hämtar torrents. Anslut bara till vilken server som helst och starta din torrentsklient för att komma igång. Det är också bra att känna till att hastigheterna var bra när den här recensionen skrev.

Funktioner

Kill switch

Medan VPN-klienterna erbjuder en kill switch-funktion, är den som standard inaktiverad. Så en av de första sakerna du ska göra är att aktivera det, speciellt om du hämtar torrents. Denna funktion kan vara en livräddare, bokstavligen. Eftersom den inaktiverar din internetåtkomst om VPN-anslutningen bryts. Det innebär att du inte kan ladda ner med din IP-adress synlig. Och din integritet skyddas även när din VPN-tjänst ligger nere.

CleanWeb

Det här är en funktion som finns i fler och fler VPN-tjänster, men inte med samma namn (den här är varumärkesskyddad). Så vad är det för funktion? Det är en annonsblockerare, en trackerblockerare och en malwareblockerare. Och när den är aktiverad kan du surfa på webben säkert och anonymt. Annonser kan vara mycket påträngande och det här är en perfekt lösning för att bli av med dem.

Whitelister

Här är en annan varumärkesskyddad funktion som ger delad tunnelning. Du kan använda den för att tillåta applikationer och webbsidor att kringgå din VPN-anslutning. Jag rekommenderar att skydda all trafik med VPN. Men det kan ibland vara kontraproduktivt om du behöver byta servrar hela tiden.

Låt oss säga att du är ansluten till en server i Storbritannien, för att öppna upp lite brittiskt innehåll på BBC. Samtidigt behöver du besöka en viss webbplats. Kanske är det inte möjligt eftersom tillgången till just den webbplatsen är begränsad ur någon geografisk aspekt. Lösningen är att aktivera funktionen och lägga till webbplatsen i vitlistan. Men se upp! Du kommer aldrig att kunna besöka denna webbplats med din VPN-anslutning. Så inkräktare kan se vad du gör. Se till att du använder HTTPS i det här fallet – det är bättre än ingenting.

WiFi-skydd

Det här är en annan praktisk funktion som gör det möjligt att hålla enheten skyddad när du ansluter till ett nytt WiFi-nätverk. Det finns alltid risker med att ansluta till ett gratis WiFi-nätverk. Eftersom det nästan är omöjligt att veta vem som finns på andra sidan. Är detta en pålitlig router? Har den upprättats av en hacker för att göra attacker? Det är bäst att vara på den säkra sidan, så slå på den här funktionen.

Multihop

Namnet är självförklarande. Med den här funktionen kan du ansluta till två VPN-servrar för ökat integritetsskydd. Även om en dubbel VPN-anslutning är bra för att dölja din onlineaktivitet, går den långsammare än en vanlig VPN-anslutning. Så du borde bara använda den här funktionen om du verkligen behöver den.

Surfshark är en VPN med Multihop-funktion

NoBorders-läget

Företaget verkar vilja varumärkesskydda nästan alla deras funktioner! Den här funktionen låter dig förvirra din VPN-trafik. Det är mycket användbart om du är i ett land där VPN-användningen är begränsad, till exempel i Kina. När du slår på den kan du undvika VPN-förbudet och du kan komma åt ett obegränsat Internet. Men du får förvänta dig en anslutning som är långsammare än vanligt – det är den enda nackdelen med det här läget.

Surfshark One

Möt Surfshark One – den ultimata sviten med alla viktiga verktyg för cybersäkerhet. Detta inkluderar:

  • VPN;
  • Antivirus för Windows och Android;
  • Alert (verktyg för att upptäcka dataläckage);
  • Search (ett annonsfritt, privat verktyg).

Surfshark One är tillgängligt för alla nya och befintliga användare som ett tillägg till deras VPN-abonnemang. Om du vill prova Surfshark One är det väldigt enkelt med deras all-in-one plan.

Prova nu

Windows-klient

Surfshark VPN passar perfekt till dig som gillar ett enkelt användargränssnitt. Designen är i sig elegant och kompakt. Och med ett enda klick kan du ansluta till den bästa servern. För att vara ärlig, det påminner lite om ExpressVPN, vilket är en komplimang. Som vanligt kan du välja en viss VPN-server från en sökbar lista. Men det visas inga detaljer om varje server, bara namnet på landet och staden. Och du kan inte sortera servrarna efter avstånd eller lagg. Men därifrån kan du också välja MultiHop genom att klicka på länken.

Jag hittade inte möjligheten att lägga till favoritservrar, men de servrar du nyligen använde visas längst ner på instrumentpanelen. Och längst upp i listan över alla platser. Det är ganska bekvämt när du växlar mellan dina favoritservrar.

Grundinställningar i Surfshark VPN

När du klickar på kugghjulet når du inställningarna. I denna Surfshark recension av VPN Surfshark fokuserar jag enbart på anslutning, säkerhet och avancerade inställningar. De andra delarna är standard och du kan ta reda på mer själv när du klickar på dem. Det finns förmodligen inte mycket att säga om dessa som du inte redan vet.

Surfshark ansluta

Mina favoritinställningar är tillgängliga! Och du kan starta appen när Windows startar och automatiskt ansluta till en vald server. Du kan också aktivera alla funktioner som jag nämnde ovan och ställa in dem efter dina önskemål. Slutligen kan du välja ditt protokoll. Som standard upptäcker klienten automatiskt det bästa protokollet. Men om du vill använda OpenVPN är det möjligt.

Andra appar

Surfshark enheter

Denna VPN-tjänst finns inte enbart tillgänglig för Windows, du kan också skydda alla dina enheter som körs med Android (smartphones, surfplattor och TV-apparater), med iOS (iPhone och iPad) och MacOS. Och oavsett enhet, är det samma kända gränssnitt som gäller för deras klient.

Surfshark VPN Kundservice

Eftersom du alltid ska använda din VPN-tjänst är det viktigt att du har pålitlig kundservice. Du vill inte köra fast, oförmögen att skydda din integritet eller att låsa upp tillgången till en viss webbplats. Så det är bra att Surfshark VPN erbjuder en specifik hjälpwebbplats, förutom e-post och live chatt-support som är tillgängligt 24/7. Det finns flera sätt att hitta svar på dina frågor!

Surfshark utvärdering – slutsats

Nu är vi klara med denna VPN Surfshark recension. Och jag hoppas att jag har besvarat alla dina frågor om företaget, deras produkter och deras VPN-tjänst. Som du förstått är det en mycket lovande VPN-leverantör och det är löjligt billigt när du prenumererar mer än en månad i taget, dessutom erbjuds det obegränsade samtidiga anslutningar.

Om du behöver skydda ditt privatliv på Internet, titta på videor och hämta torrents, kan jag rekommendera att ladda ner denna VPN-tjänst. Inte bara kan du använda den för alla dina onlineaktiviteter, den är också användarvänlig. Och även om du inte är tekniskt kunnig kommer du att kunna behärska din klient på några minuter.

Kanske kan du dela din åsikt om VPN-tjänsten nedan och låta andra användare få ta del av din egen erfarenhet. Ju fler recensioner desto bättre!

Tack för att du läste. På återseende!

8.7 Totalpoäng

Sekretess och säkerhet
9
Funktioner
8
Hastighet och prestanda
8.5
Valuta för pengarna
9
Lätt att använda
9
Profilbild

Viktor har nu skrivit artiklar och recensioner på den här bloggen i många år. Som en internetmarknadsförare har han fått betydande erfarenhet inom olika ämnen som rör internet. Dessutom har han utvecklat en gedigen teknisk kunskap med en bakgrund inom datavetenskapliga studier. Denna kombination gör det möjligt för honom att täcka ett brett spektrum av ämnen. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Viktor via e-post på viktor@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se