Hur streamar jag svensk TV utomlands på nätet 2024?

Någonting som verkligen gör mig arg när jag reser ut ur landet är att hantera geografiska blockeringar. Och det gäller särskild svenska tv-webbplatser. Faktum är att dessa platser (SVT, TV4 etc.) måste begränsa åtkomsten till deras innehåll baserat på din plats. Därför är risken stor att du inte kommer att kunna titta på svensk tv utomlands. Det finns dock en lösning för att se svensk TV utomlands på nätet, så du kan fortsätta att streama TV utan problem från var som helst i världen.

3 månader GRATIS
EXKLUSIVT ERBJUDANDE: ExpressVPN!

Ta del av erbjudandet och skydda din integritet med en VPN!

Artikel uppdaterad: 23 maj 2024

Varför är det inte möjligt att se svensk TV utomlands på nätet?

På grund av upphovsrättsliga skäl och licenser, naturligtvis. Samma gamla vanliga. Faktum är att producenterna av innehåll har licensierat ensamrätt för olika distributörer. Eftersom de vill att deras innehåll ska vara mer tillgängligt, vilket också är bra för användarna. Som ett resultat kan tv-kanaler erbjuda liknande tjänster som är specifika för sin egen region. Men de måste begränsa tillgången till lokala kunder.

se svensk tv utomlands på nätet

se svensk tv utomlands på nätet

Nackdelen är att du inte kan komma åt ditt innehåll utanför Sverige, även om du betalat för det hemma. När du befinner inom en annan sändares område och ditt favorit TV-program är licensierat till SVT i Sverige, så kommer du inte att kunna se det från utlandet. Eftersom en annan kanal sänder det på din nuvarande plats.

Går det att komma åt något innehåll från utlandet?

Det är mycket osannolikt. Eftersom din TV-leverantör har liknande licensavtal med hundratals innehållsleverantörer. Därför är det lättare för dem att begränsa din tillgång till kanalen och inte till programmen. Om du besöker en svensk tv-webbplats eller använder din app får du helt enkelt ett meddelande som det nedan från SVT Play. Ibland kommer du inte ens att kunna nå webbsidan!

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av maj 2024

Hur kan en TV-leverantör blockera din åtkomst?

Den vanliga praxisen är att använda tekniker för lokalisering av geografisk plats. Eftersom deras begränsningar beror på din geografiska plats. För att bestämma din position kommer leverantören att kontrollera din IP-adress mot en vitlista (eller en svart lista). Och resultatet av denna kontroll reglerar om du kan komma åt innehållet eller inte.

titta på svensk tv utomlands

titta på svensk tv utomlands

I det här fallet har din leverantör en lista över alla IP-adresser som är registrerade i Sverige. Och om din IP-adress inte finns med på listan så kan du inte få tillgång till svensk TV-streaming. Så enkelt är det.

Hur kan man titta på Svensk TV utomlands på nätet?

Goda nyheter: Det är aldrig för sent att kringgå dessa begränsningar. Så även om du är utomlands nu, och läser den här artikeln, kan du öppna upp för svensk tv-streaming inom några minuter.

Det verktyg som du behöver för att streama svensk TV är en VPN-tjänst. Vad är VPN? Enkelt uttryckt är ett Virtual Private Network (VPN) en programvara som kan få det att framstå som att du befinner dig på en viss plats i världen. Kanske inte var som helst. Men vilken plats som helst av dem som din VPN-leverantör erbjuder. Så ju fler platser din VPN-tjänst erbjuder, desto bättre!

En VPN-server fungerar som en mellanhand mellan din enhet och de webbplatser du vill nå. All din trafik går igenom den här servern via en krypterad tunnel. Och servern besöker sedan webbplatser för dig.

Därför anser webbplatserna att du är ”VPN-servern”, och inte din egen enhet. Och serverns IP-adress finns i vitlistorna på TV-sidorna. Så platserna ger fullständig tillgång till innehållet. Och servern innehållet tillbaka till din enhet.

Med andra ord kan du se svensk TV utomlands på nätet, som om du befann dig i din soffa i Göteborg. VPN-servern är din gateway för att avblockera svensk TV på nätet utomlands. Till exempel kan du med en VPN-server i Sverige titta på SVT Play. Med en server i USA kan du streama Amerikanska Netflix! Förresten, du kan kolla in min artikel om den bästa VPN-tjänsten för Netflix här.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av maj 2024

Hur mycket kostar det att prenumerera på en VPN-tjänst?

Du letar efter en VPN-tjänst för att titta på svensk tv utomlands. Du kan vara på semester eller på affärsresa i ett par dagar. Och du vill inte spendera särskilt mycket pengar. Det är okej.

Akta dig för gratis VPN:er

Först och främst hittar du gratis VPN-tjänster på Google, vilket kan vara attraktivt för en ny användare. Men ingenting är verkligen gratis idag, eller hur?

Bakom de fria tjänsterna nätverk med maskinvara, programvara och anställda. En infrastruktur som är mycket dyr. Därför behöver de tjäna pengar på något i gengäld. Var är värdet? Tja, ditt värde ligger i de spår du lämnar efter dig. Så de använder alla dina data för kommersiella ändamål och säljer dem till högsta budgivaren. Och du kan glömma din integritet online.

Dessutom kan du inte få en VPN-tjänst av premiumkvalitet gratis. Så en gratis VPN-tjänst kommer oftast att misslyckas med att streama och titta på svensk TV utomlands. Och dess hastighet kommer att vara för långsam för riktig bra streaming.

De flesta VPN-tjänster erbjuder också en ”pengarna tillbaka”-garanti. Så du kan prenumerera och prova tjänsten. Och om du inte gillar tjänsten kan du enkelt avbryta din prenumeration och få full återbetalning. ExpressVPN är ett jättebra val.

En överkomlig månadsavgift

En pålitlig VPN är inte gratis. Men det är ganska billigt: ​​Från 50 till 100 kr för en hel månad. Och om du inte gillar att binda upp dig för en längre tid finns ibland möjligheten att teckna upp sig för bara en dag. Men om du prenumererar mer än 6 månader kan du få ett mycket bättre pris, med över 50% rabatt. Jag har sett upp till 70% rabatt på några erbjudanden!

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av maj 2024

Vilka är de Bästa VPN-tjänsterna för att se svensk TV utomlands på nätet?

Även om det inte är så enkelt att jämföra VPN-tjänster, så finns det några kriterier att fokusera på när det gäller att titta på svensk TV utomlands:

  • VPN-tjänsten ska vara användarvänlig: Plug and play och ett bra gränssnitt …
  • VPN-tjänstens hastighet: Du vill titta på svensk TV utomlands (Svensk TV online), så det är ett måste!
  • VPN-tjänsten ska tillgängliggöra innehåll: Alltid, regelbundet, från tid till annan …

Jag vill också göra dig uppmärksam på att denna Topp 5 VPN-lista utvecklas regelbundet. Faktum är att vissa VPN-tjänster kan tappa eller vinna i position. Men jag rekommenderar alla VPN-tjänster i den här listan, eftersom jag har provat dem alla.

Bäst allround 1 ExpressVPN: Recension 2024
9.8
2 CyberGhost VPN: Recension 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Recension 2024
9.3
4 IPVanish VPN: Recension 2024
9
5 NordVPN: Recension 2024
8.8

Så streamar och se svensk tv utomlands på nätet – min guide

Nu vet du nästan hur man gör för att se svensk TV utomlands på nätet. Men med den här enkla steg-för-steg-guiden kan du faktiskt börja använda en VPN-tjänst. Även om det är en mycket generisk handledning, borde den fungera för de flesta VPN-tjänster.

  1. Välj en VPN-leverantör från listan ovan – de är alla bra
  2. Klicka på den orange knappen för att komma till VPN-tjänstens officiella webbplats
  3. Skapa ett konto och prenumerera på VPN-tjänsten (ExpressVPN)
  4. Hämta, installera och starta VPN-klienten – bör inte vara svårt om du följer instruktionerna på skärmen
  5. I programvaran, välj en server i Sverige
  6. Klicka på ”Connect”-knappen
  7. Gå tillbaka till tv-webbplatsen eller appen och uppdatera

Nu kan du titta på dina favorit-tv-program på nätet online. Och på alla dina enheter!

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av maj 2024

Skydda ditt privatliv på Internet

Att kunna streama svensk TV på nätet är ett populärt sätt att använda sig av VPN. Men det är inte det främsta. Faktum är att en VPN-tjänst förbättrar din integritet och din säkerhet. Det skapar en krypterad tunnel mellan din dator och dess server. Därför är dina uppgifter skyddade mot inkräktare (övervakningsprogram, regeringar eller hackers).

titta på svensk tv utomlands

titta på svensk tv utomlands

Dessutom döljer tjänsten din IP-adress och ersätter den med IP-adressen till sin egen server. Så de webbplatser du besöker har ingen aning om att du faktiskt surfar till dem. Eftersom de anser att du är en VPN-server. Medan de måste känna till de önskemål som du har gjort (för att kunna skicka innehåll) kan de inte länka dessa förfrågningar till din riktiga IP-adress.

Därför rekommenderar jag att du alltid använder en VPN-tjänst när du är ansluten till Internet på alla dina enheter. Eftersom du lämnar spår av din aktivitet på alla webbplatser du besöker. Och med alla dessa bitar av anonym information är det möjligt att hitta din plats och din identitet …

Slutsats

Detta var min guide: Se svensk TV utomlands på nätet | Hur streamar jag svensk TV? Besök oss snart igen, för det kommer fler artiklar.

Profilbild

Viktor har nu skrivit artiklar och recensioner på den här bloggen i många år. Som en internetmarknadsförare har han fått betydande erfarenhet inom olika ämnen som rör internet. Dessutom har han utvecklat en gedigen teknisk kunskap med en bakgrund inom datavetenskapliga studier. Denna kombination gör det möjligt för honom att täcka ett brett spektrum av ämnen. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Viktor via e-post på viktor@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se