NordVPN: Recension 2024

nordvpn
Denna VPN har funnits på marknaden bara några år. Men det växer ganska snabbt på sistone. NordVPN tillhandahålls av ett företag i Panama, där det inte finns lagar om datalagring. De främjar ett internet utan censur eller övervakning. Så med deras lösning handlar det om integritet. Men de vet vad vi vill också: en hög hastighet och en strikt no-logg politik. Alla detaljer i min NordVPN recension nedan.

NordVPN torrenting och maximal cybersäkerhet

Jag lyckades få en provversion för min NordVPN recension. Jag visste redan om NordVPN Sverige, men jag hade aldrig kunnat testa NordVPN tidigare. Och nu kan jag äntligen göra en NordVPN test för er.

Jag måste säga att jag är ganska imponerad av den senaste versionen av NordVPN. Det kan vara en av de bästa VPN just nu. Det erbjuder 3 300 servrar över hela världen, som täcker 59 länder. Och det är snabbt, som du kan se i hastighetstesterna! Den fullständiga frånvaron av loggar gör det till en optimal följeslagare för dem som använder torrents och P2P.

Som sagt är VPN Nord registrerat i Panama. Eftersom det inte finns några obligatoriska lagar om datalagring där, kan NordVPN Sverige garantera deras användares säkerhet och inte lämna några spår av deras aktiviteter. Och jag gillar det faktum att de är bekymrade över cybersäkerhet, webbsensur, integritetsskydd och övervakning på internet. Nätneutralitet är inte det enda problemet vi står inför idag på Internet.

NordVPN Sverige erbjuder också servrar dedikerade till andra operationer. Jag granskar dem i detalj nedan.

Prenumerationer och prissättning

NordVPN Pris

2 år prenumeration

Priset är mycket konkurrenskraftigt, som du kan se i NordVPN-kostnaden ovan. Och du kan ansluta upp till 6 enheter samtidigt! Det finns bara ett paket med allt ingår. Du kan bara välja hur länge du vill prenumerera på deras tjänst.

Om du väljer att prenumerera varje månad är Nord VPN inte billig. Den årliga planen och den tvååriga planen gör VPN Nord till en av de billigaste VPN:erna på marknaden.

Klicka på bilden för att få den senaste NordVPN kupongen, eftersom det alltid finns nya kampanjer. Detta är överlägset den mest ekonomiska planen.

Du kan prova den här tjänsten riskfri i upp till 30 dagar. De erbjuder faktiskt en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. Detta är en bra poäng eftersom du verkligen kan tänka dig med en test på 1 månad. Du behöver inte rusa, bara använda det normalt.

Sammanfattningsblad för NordVPN Sverige

FUNKTIONER SPECIFIKATIONER
Zero-Log? Ja, dina data och identitet är säkra
Torrents? Ja
Netflix US, UK, CA, AU, DE, FR
Multi-login 6 samtidiga inloggningar
Länder som omfattas 60+
Enheter som stöds Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Pengar tillbaka garanti? 30 dagar
Protokoll WireGuard, OpenVPN (UDP/TCP), IKEv2/Ipsec
Datatrafik Obegränsat
Kryptering Millitär 256 bit
IP-adresser Ej avslöjad
Servrar 5 601+

VPN i detaljer:

Ultra Fast TV för streaming och onlinespel

Om du behöver ansluta till amerikanska Netflix eller spela Xbox- eller PlayStation onlinespel, bör du använda Ultra Fast TV-servrar. Det finns två servrar: USA och Storbritannien. Och det är där online-turneringar vanligtvis hålls.

Dessa servrar är de snabbaste. Du kan använda dem för HD-strömning eller onlinespel. Om du spelar videospel skulle jag råda dig att konfigurera VPN-anslutningen manuellt.

NordVPN Netflix, ett lyckligt bröllop

NordVPN: Netflix från USA

Netflix fungerar bra i NordVPN test, vilket visas i de flesta NordVPN-recensioner. Och du kan komma åt alla Netflix-kataloger inklusive USA, Kanada, Italien, Norge, Sverige, Frankrike och Storbritannien Netflix.

Loggar och NAT-brandvägg

Två saker här: Inga loggar av någon typ är registrerade och alla Nord VPN-servrar har en NAT-brandvägg.

NordVPN Torrent och P2P

Port vidarebefordran är för närvarande inte tillgänglig. Men du kan använda NordVPN för strömning och P2P.

Nedladdningshastigheten är låg med OpenVPN. Jag skulle rekommendera att konfigurera en anslutning på en server med PPTP-protokollet. Denna operation kan vara lite ansträngande för de mindre kunniga användarna. Det är godkänt på följande servrar: Brasilien, Rumänien, Island, Isle of Man, Israel, Ryssland, Sverige, Litauen, Hong Kong, Nederländerna, Nya Zeeland, Kanada och Sydafrika.

Dedikerade IP:er

Om du behöver en särskild IP-adress kan NordVPN Sverige tillhandahålla en åt dig. När du betalat tilläggsavgiften får du en IP-adress till en av deras fem servrar. Från och med idag finns det tre servrar tillgängliga i USA, Nederländerna, Storbritannien och Kanada.

Dubbel VPN för dubbelt skydd

NordVPN Double VPN Sverige

Om du letar efter en högre datakryptering, erbjuder Nord VPN Double VPN. Det är ett slags multihopp nätverk. Det betyder att data krypteras två gånger mellan din dator och Internet. Flera dubbla VPN-servrar finns tillgängliga. Kontrollera deras serversida för den senaste informationen. I fallet ovan ansluter användaren till en österrikisk server först och sedan till en nederländsk server innan han är ansluten till Internet.

Tor över VPN för det ultimata skyddet

Tor över VPN - NordVPN

Tor är gratis programvara och ett öppet nätverk som hjälper dig att försvara dig mot trafikanalys, en form av nätverksövervakning som hotar personlig frihet och integritet, konfidentiell affärsverksamhet och relationer och statlig säkerhet. Mer information om Tor på www.torproject.org.

Denna teknik finns tillgänglig på två servrar: I Lettland och i Sverige. Med denna typ av anslutning krypteras data först av Nord VPN. Sedan går de krypterade paketen igenom flera Tor-humle innan de anländer till destinationen. Och det är samma tvärtom. Detta är den optimala lösningen för att navigera på den djupa webben (ansluten till den här servern och med Tor). Observera att anslutningen kommer att vara extremt säker, men inte så snabb, eftersom de dirigerar din trafik genom 2 VPN-servrar.

CyberSec: Blockera annonser och skadlig programvara

Medan jag tycker att någon censur från en VPN-leverantör är konstig, är CyberSec-funktionen ett bra tillägg. Eftersom det är mer än en annonsblockerare. Och det kan bevisa en livräddare, särskilt om du inte är bekväm att skilja bra länkar från dåliga länkar.

När det är aktiverat kommer CyberSec att blockera kända farliga webbplatser. Så om du klickar på en falsk länk, blir du inte involverad i en phishing-bedrägeri och andra cyberhot. Det kommer också att skydda din enhet från att bli en del av ett botnet, även om din enhet redan är infekterad!

Windows-klient: Ett användarvänligt gränssnitt

Ett användarvänligt gränssnitt NordVPN

De gjorde ett bra jobb med sin klient programvara. Faktum är att när du startar appen kommer du på en fin stiliserad karta med alla deras servrar. Varje stift representerar ett land och om du klickar på ett land kommer det automatiskt att ansluta till detta land.

NordVPN ansluten till Storbritannien

Men om du föredrar att få mer information kan du klicka på fliken Servrar. Där hittar du listan över alla deras servrar. Och det är väldigt lätt att surfa på deras servrar. Faktum är att överst hittar du deras ”special” servrar och efter det, alla servrar sorterade efter land.
Vad är dessa specialservrar? Nåväl, NordVPN erbjuder fem servrar: Dubbel VPN, Ultra Fast TV och dedikerad IP (varav vissa ligger i Storbritannien), Onion via VPN, Anti DDoS och P2P-servrar (men ingen finns i Storbritannien).
För varje server kan du dessutom se serverns belastning och avståndet. Dessutom har du nedladdnings- och uppladdningshastigheten tillgänglig när du ansluter.

Några must-have inställningar

NordVPN-inställningar

Liksom med många VPN:er finns det få alternativ tillgängliga. Men åtminstone finns det de väsentliga för alla användare, bland dem:

 • Starta vid Windows start
 • Selektiv Kill-Switch-lista (det är möjligt att berätta för kill-omkopplaren vilka program som ska stängas av om det uppstår ett VPN-problem).

Färre avancerade inställningar

NordVPN avancerade inställningar

Längst ner på fliken Inställningar kan du klicka på Visa avancerade inställningar för att få fler alternativ (du måste bekräfta att du vet vad du gör). Och de mest intressanta är:

 • Använda egenutvecklade DNS-servrar
 • Protokollval: OpenVPN / UDP eller OpenVPN TCP

NordVPN-appar

Nordvpn mac

Nord VPN erbjuder ursprungliga applikationer för varje plattform. Windows- och Mac-programvara är ganska lika. Och så är mobilappar på Android och iOS.

Nord VPN Android

NordVPN för Android-telefoner

Slutliga kommentarer

Sist men inte minst bör jag nämna deras stöd via livechatt som är mycket effektiv. Det är mycket bättre än e-post eller telefon. Du kommer att kunna nå dem via NordVPN-webbplatsen. Och på några minuter kan du lösa alla problem, till exempel att hitta en server som fungerar med BBC iPlayer eller Netflix, till exempel.

8.8 Totalpoäng
NordVPN-recension: Utmärkt

NordVPN är en ung VPN med många potentialer. Det passar alla som behöver en lättanvänd och säker VPN: Att bekämpa censur, titta på strömmande TV och ladda ner torrenter och P2P. Prenumerera i 1, 2 eller 3 år för att få det bästa priset.

Sekretess och säkerhet
9
Funktioner
9
Hastighet och prestanda
9
Valuta för pengarna
8
Lätt att använda
8
Fördelar
 • Höghastighetsanslutning
 • NAT-brandvägg
 • Apps för iPhone och Android
 • 6 samtidiga enheter
 • Användarvänlig
 • Ingen loggpolicy och torrentvänlig
Nackdelar
 • Månadsabonnemang är dyrt
 • Manuell inställning endast för PPTP / L2TP
Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se