Om oss

Vårt uppdrag

Vi är ett team av personer med ett och samma mål: att utbilda och sprida medvetenhet om säkerhet och integritet. Den digitala tidsåldern har gjort nästan allt och alla beroende av Internet och all tänkbar information finns nu tillgänglig för alla dygnet runt. Men det innebär också att det finns fler frågor än någonsin om integritetsskydd. Och ett stort problem är att inte alla människor är medvetna om det, medan andra inte tar det på allvar.

BestVPN har som mål att ge dig all information och alla verktyg du behöver för att återställa din integritet på nätet, säkra dina elektroniska enheter och vara säker online.

Allt som publiceras på vår webbplats är ärligt, gratis och öppet för alla. Ingenting är låst bakom en betald medlemskapsvägg eller anmälan via e-post.

Princip

Ett av målen med BestVPN är att publicera gratis guider som följer KISS-principen:

KISS-principen (Keep it simple, stupid) säger att de flesta system fungerar bäst om de hålls enkla snarare än att de görs komplicerade. Därför bör enkelhet vara ett huvudmål vid utformningen och onödig komplexitet bör undvikas.

Integritet och säkerhet på nätet behöver inte vara överdrivet komplicerat. Onödig komplexitet kan också vara ett hinder för människor som är intresserade av att återställa sin integritet. För att underlätta denna process och för att nå ut till en större publik är guiderna på BestVPN skrivna i en enkel, men informativ stil.

Oavsett din tekniska kompetens bör du kunna tillämpa de lösningar som tillhandahålls på denna webbplats.

Vårt team

Inga sponsorer eller betalda recensioner

BestVPN accepterar inga sponsorer eller betalningar för att marknadsföra produkter eller tjänster. Produkter och tjänster rekommenderas endast baserat på våra egna testresultat och forskning.

BestVPN gör inga betalda recensioner. Många webbplatser får betalt för att skriva recensioner av de företag/tjänster som de ”granskar”. Detta kan komma i många olika former. Men i huvudsak köper produkten eller tjänsten en bra recension. Tyvärr är detta ganska vanligt på nätet.

Inget betalt innehåll eller betalda länkar

BestVPN får aldrig betalt för att rangordna/rekommendera vissa produkter eller tjänster framför andra.

Vi kommer heller aldrig att publicera betalt innehåll eller göra ”sponsrade” inlägg. Även om webbplatsen lyfter fram en rad olika säkerhets- och integritetsverktyg får vi aldrig betalt för att göra det.

Vi deltar inte i någon form av betalda länkprogram. Med andra ord kommer vi aldrig att få betalt för att länka till vissa webbplatser, bloggar, artiklar eller likande. Vi följer vanliga riktlinjer för webbansvariga och tar inte emot betalning för någon form av innehåll.

Ingen spårning

BestVPN använder inte Google Analytics eller andra spårningsprogram. I stället använder webbplatsen Clicky, som anonymiserar besökarnas IP-adresser. Den är förenlig med GDPR:s regler om dataskydd och är officiellt certifierad av Privacy Shield för efterlevnad av dataskydd.

Fullständigt oberoende

En annan oroande trend som man kan se i nätmedier är att webbplatsen för recensioner och de produkter som recenseras ofta ägs av samma företag.

Det finns olika rapporter om VPN-företag som skapar eller köper upp recensionswebbplatser. Det finns också exempel på VPN-recensionssidor som har direkt ägande av VPN-tjänster som de rekommenderar till sina läsare. Detta är också fallet med olika ”integritets”-webbplatser.

Självklart förblir BestVPN helt oberoende och har inget ägande eller ekonomiskt intresse i någon av de produkter eller tjänster vi recenserar.

Sociala media

Kontakta oss gärna med kommentarer eller feedback och kritik. På så sätt kommer du hjälpa oss att förbättra kvaliteten på vårt arbete och upprätthålla en hög standard på våra recensioner. Du kan även hitta oss på Facebook och Youtube, där du gärna får följa oss.

Hur tjänar Bestvpn pengar?

BestVPN visar inte annonser av tre huvudsakliga skäl:

  • Annonser skulle kränka våra läsares integritet
  • De kan utgöra en säkerhetsrisk
  • Annonser kan skapa en intressekonflikt

För att kunna fortsätta att driva webbplatsen och täcka alla kostnader och all tidsåtgång, har BestVPN ett fåtal utvalda affiliates som är i linje med vårt uppdrag. Som regel vägrar vi att samarbeta med företag som har dåliga resultat och/eller oärliga metoder.

Stötta BestVPN

Du kan stötta BestVPN och vårt uppdrag att ge dig högkvalitativ information om integritet och säkerhet på fyra olika sätt:

  • Dela information från den här webbplatsen med andra – sprid ordet.
  • Länka till BestVPN artiklar och guider.
  • Köp produkter/tjänster via länkar på webbplatsen.
  • Donera till BestVPN.

Så kontaktar du oss

Vi förbättrar ständigt våra webbplatser, samtidigt som vi producerar nytt, aktuellt innehåll. Om du vill att vi ska skriva en artikel om ett ämne som du vill veta mer om, informera oss genom att använda våra kontaktuppgifter. Du kan också skicka feedback, kommentarer och komplimanger. Vi hoppas att du via vår webbsida får mycket värdefull kunskap och använder den för att skydda din cybersäkerhet oavsett var du befinner dig i världen.

BestVPN.se