Zenmate: Recension 2024

zenmate

I den här artikeln kommer jag att granska ZenMate, en VPN utvecklad i Tyskland som är mycket populär i Turkiet (med mer än 40 miljoner användare). Medan det hela började med lanseringen av gratis webbläsarutvidgningar (för Chrome och Firefox) erbjuder ZenMate nu en full VPN-tjänst. Dessa tillägg har hjälpt till att popularisera tjänsten. Men sedan har VPN kommit långt. Låt oss ta reda på mer om ZenMate VPNs funktioner.

ZenMate, en VPN som blir bättre och bättre

Jag testade deras tjänster en gång förra året, när jag läste om det, men jag blev inte imponerad. Jag trodde verkligen att det inte gav tillräckligt med funktioner för att göra en fullständig VPN ZenMate recension. Så jag bestämde mig för att inte spendera för mycket tid på det. Men många av er frågade mig vad jag tyckte om det. Det är därför jag bestämde mig för att ge det en ny chans. Så jag kom i kontakt med teamet bakom ZenMate. Först och främst att få en provversion. Och sedan för att få en exklusiv rabatt för dig, läsarna av DenBästaVPN.SE.

zenmate vpn

Och jag måste säga att de verkligen har förbättrat deras VPN, särskilt på serverns prestanda och användarvänlighet. Nu snackar vi! Naturligtvis är ZenMate inte ett VPN med en fullständig inställning. Så om du vill ha en helt omkopplingsbar programvara kommer jag inte att rekommendera den. Men i kategorin plug and play VPN, för tillfälliga användare, är det en av de bästa VPN:er nu. Inom några klick kan du faktiskt kryptera och skydda din enhets anslutning. Och glöm sedan allt om det.

ZenMate: Planer och prissättning

zenmate pris

Inget snyggt här, ZenMate VPN erbjuder 3 klassiska planer: månadsvis, tvåårig eller årlig. Priset på deras årliga paket är mycket konkurrenskraftigt, särskilt med fem samtidiga anslutningar! Men deras månatliga pris är ganska dyrt … Nästan samma pris som ExpressVPN. Men med mindre funktioner … Så definitivt gå till deras årsplan. Eftersom du kan hitta billigare VPN med liknande funktioner på bara en månad. Även om det inte finns någon gratis provperiod längre, kan du prova ZenMate i 14 dagar med deras Pengar tillbaka-garant vilket gör det helt smärtfritt.

Inte säker på om jag borde nämna det här, men det fanns en gratis ZenMate plan … Du vet att jag vanligtvis avsky gratis VPN:er av säkerhetsskäl. Men en seriös VPN med en gratis plan är alltid välkommen! Och nu är det enda sättet att använda Zen Mate gratis att använda deras webbläsarutvidgningar.

Sammanfattningsblad för ZenMate

FUNKTIONER SPECIFIKATIONER
Zero-Log? Ja, dina data och identitet är säkra
Torrents? Ja
Netflix US, FE, DE, UK
Multi-login 5 samtidiga inloggningar
Länder som omfattas 74+
Enheter som stöds Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Pengar tillbaka garanti? 30 dagar
Protokoll OpenVPN (TCP, UDP), L2TP, PPTP
Datatrafik Obegränsat
Kryptering Millitär 256 bit
IP-adresser Ej avslöjad
Servrar 3 500+

VPN ZenMate i detaljer

Ett enkelt och rent gränssnitt

zenmate connected

Jag varnade dig från början av min ZenMate recension: Förvänta dig inte för mycket anpassning. När du öppnar klienten (efter inloggning) erbjuder Zen Mate dig att ansluta till landet med den snabbaste servern för din plats. Men du kan alltid välja ett annat land genom att klicka på landsknappen. Således kan du få tillgång till en lista med cirka 30 länder, inklusive Storbritannien, med servrar som du kan använda. FYI, jag har ingen aning om hur många servrar ZenMate erbjuder…

zenmate servers list

Genom att klicka på stjärnikonen, till höger om klienten, kan du lägga till landet till dina favoriter. På så sätt kommer det att visas högst upp i listan över tillgängliga länder på ZenMate.

Några standardinställningar

zenmate settings

Om du letar efter ett VPN där du bara måste klicka på en knapp för att starta en krypterad anslutning är denna VPN åt dig. Men om du vill konfigurera den på en router, ändra protokoll eller portar eller justera inställningarna, fortsätt titta. Riktigtvis, råda dig att leta efter en annan VPN eftersom ZenMate inte tillåter dig att göra något av det.

Det är bara möjligt att bestämma om VPN startar vid datorstart eller inte. Och för att aktivera Kill Switch funktionen (bytt namn här EverSecure). Jag påminner dig om att skratt låter VPN blockera all din trafik i händelse av plötslig förlust av anslutningen.

Dessutom en annan punkt som kan irriteras: Det finns ingen lista över servrar tillgängliga. Därför är det inte möjligt att ansluta manuellt. Och du måste använda deras applikation på alla dina enheter.

P2P, torrenting och loggar

ZenMate produceras i Tyskland, och därför får den berömda Deutsche Qualität. Dessutom är Tyskland ett av få europeiska länder där starka sekretesslagar gäller. Dessa lagar förbjuder ibland till och med att lagra användarloggar på sina servrar. För mer information, låt mig citera ZenMates officiella uttalande: Vi har ingen logg. I tysk lag krävs inte att vi skyddar uppgifterna eller överför data av något slag till tredje institutioner. Så var säker på den här webbplatsen

Men de tyska myndigheterna är bland de tuffaste på torrents och P2P. Så påverkar det ZenMates politik? Vi vet faktiskt inte … Eftersom denna VPN nämner någonstans att du kan eller inte kan ladda ner torrent, för ett marknadsföringssyfte föreställer jag mig. Jag försökte och jag kan säga er att torrent:erna inte är blockerade. Så bara se till att ladda ner anonymt så skulle du ha det bra!

Webbläsare-tillägg

Liksom andra VPN: er (ExpressVPN, PureVPN etc.) erbjuder ZenMate tillägg för Chrome, Firefox och Opera. Dessa skyddar endast de data som utbyts från din webbläsare. För att ladda ner ZenMate tillägget, gå till webbläsarens flik för tillägg.

zenmate recension

Även om dessa kan hjälpa dig att komma åt begränsade webbplatser, gillar jag webbläsarförlängningar. De skyddar faktiskt bara din webbläsares trafik. Jag rekommendera därför snarare deras VPN-klient, som är säkrare och skyddar dig mot IP-läckor. De flesta läckor kommer från webbläsarens ineffektivitet, inte själva förlängningen. Men resultatet är att din IP kan vara tydlig.

Streaming av video

ZenMate kvalitet och hastighet är tillräckligt bra för att titta på online streaming i high definition. Därför kan du använda den för att titta på Storbritanniens TV från utlandet. Och om du vill titta på amerikanska Netflix, inga bekymmer. ZenMate fick din rygg!

8 Totalpoäng

Sekretess och säkerhet
9
Funktioner
8
Hastighet och prestanda
9
Valuta för pengarna
9
Lätt att använda
9
Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se