Topp VPN-lista 2022

Top VPN: Sverige

Att välja ett bra VPN har blivit ganska svårt nyligen. Med hundratals leverantörer på marknaden blir det överväldigande att försöka räkna ut vilka som skulle ge de bästa tjänsterna för dig. Vi är här för att ta den belastningen från dina axlar och förhoppningsvis hjälpa dig att fatta ett beslut i den frågan. Som VPN-användare själv kunde jag prova massor av olika leverantörer och begränsade den till endast de bästa av de bästa top VPN tjänsterna.

3 månader GRATIS
EXKLUSIVT ERBJUDANDE: ExpressVPN!

Ta del av erbjudandet och skydda din integritet med en VPN!

Topp VPN tjänster

Hitta under vår VPN ranking som innehåller alla de bästa VPN-erna vi har granskat. Vi har installerat och testat varje VPN i den här listan. Och det tillät oss att rangordna dem för att hjälpa dig att hitta det bästa VPN.

Varje VPN på denna översta VPN är annorlunda. Och även de lägsta rankade VPN kan ha den funktion du letar efter, den som konkurrenterna saknar. Därför rekommenderar vi dig att läsa varje recension för att klara dig.

Jag själv är en enorm troende på en bra VPN-programvara. Har använt dem i flera år och kunnat testa massor av olika leverantörer. Jag försökte allt från de fria, low-end-företaget till de bästa high-end-företagen. På grund av detta har jag konditionerat att bara välja det bästa för min topplista över bästa VPN tjänsten.

Jag såg till att använda dem alla för olika ändamål: arbete, filmer, shopping, underhållning osv. Så från mina många år med prenumeration på dem kan jag äntligen utnyttja min erfarenhet till god användning. Jag är här för att hjälpa dig att fatta ett beslut om vilka som skulle intygas för att ge dig bästa service.

Du kan använda någon av dem från listan men jag rekommenderar den som tog första platsen: ExpressVPN. Det är överlägset den BÄSTA leverantören jag någonsin har provat. Det överträffade alla mina förväntningar och kriterier för att bedöma så lätt. Jag menar att den inte placerades först i topplistan över VPN tjänster utan anledning.

Filtrera de bästa VPN tjänsterna

Innan du kom till den här webbplatsen har du antagligen redan tittat på de olika top VPN företagen. Hela anledningen till att du är här är att få några råd från certifierade insiders.

Oroa dig inte, jag vet hur förvirrad och förlorad du måste känna för jag var en gång i dina skor. Du har troligen rullat in de som verkar vara billigast, om inte, redan har valt det bästa gratis VPN som du väljer.

Jag hatar att bryta det åt dig, men ingen bra VPN är gratis – framför allt inte de som jag ska rekommendera. Det låter inte tilltalande att behöva betala en månadsplan för något du tror att du knappast skulle använda. Men vad händer om jag sa till dig att du kommer att använda det nästan hela tiden?

Om du fortfarande är nybörjare så finns det fortfarande så mycket mer till en top VPN för PC som möter ögat. Men oroa dig inte, du behöver inte besluta om någonting ännu.

Besök ExpressVPN
30-dagars pengarna tillbaka-garanti

VPN Crash Course

Om du inte vet det första om ett VPN, låt mig bara suga dig direkt genom grunderna.

VPN står för Virtual Private Network. Från namnet självt, det förtjänar att ge dig integritet genom att skapa din egen personliga nätverksanslutning. Med detta är du väsentligen säker från nästan alla snoopers som lurar på webben.

Även om IP-manipulation låter skuggig, är den faktiskt helt laglig. Det finns inget farligt eller hemlighetsfullt med något av de bästa VPN företagen. Det lagrar inte någon av din datortrafik eller din identitet så säker, du är i goda händer.

Men om det du är rädd för är avbetalningsprocessen, är det verkligen inget att vara rädd för. Allt från köp, avbetalning till lansering är verkligen enkelt. Du behöver inte vara en raketforskare för att få en top VPN för PC.

Hur väljer jag ett bra VPN?

Det du behöver förstå först är att de flesta top VPN företag tillhandahåller mer eller mindre, samma tjänster. Vissa har liknande säkerhetsfunktioner, policy och till och med pris. Men var inte så inställt på att välja dina bästa gratis VPN tjänster ännu. För det som skiljer dem är deras ”specialitet”. Vissa VPN:s fokus på integritet medan andra lutar sig mot internethastighet. Vad jag försöker täcka här är vilka som jag anser allrounders. Jag tar hänsyn till alla aspekter och rangordnar det enligt vilket du får ut det bästa av ditt prenumeration.

Som jag sa tidigare har alla top VPN tjänster olika aspekter av vad som gör dem till en bra och pålitlig leverantör. Jag går igenom alla grunderna och ger dig allt du behöver veta om hur jag rankade de bästa VPN företagen. Här är min top vpn-lista.

1. Säkerhet och integritet

Detta är huvudprioriteten för nästan alla topp VPN-tjänster på marknaden. Du kommer att märka att de alla främjar den strängaste säkerheten som skulle säkerställa din anonymitet och säkerheten för din personliga information.

Som du kanske redan vet har varje användare som är ansluten till internet en unik IP-adress exklusiv för dem. När du surfar på internet kan någon spåra din IP-adress och avslöja din identitet.

En av huvudfunktionerna för en top VPN för PC är att dölja din riktiga IP-adress och ge dig en virtuell. Det betyder att det hjälper dig att gömma och lura alla snoopers att tro att du är någon annanstans när du verkligen inte är det. Den här processen är faktiskt ett dubbelt blad som både kan bibehålla din integritet och ge dig geoblockerat innehåll på samma gång – men vi kommer till det senare.

En annan säkerhetsfunktion som de flesta top VPN tjänster har är deras ”no-log” -policy. Om du inte känner till den här termen betyder det i huvudsak att det inte loggar eller lagrar något av ditt trafikinnehåll. Vid regelbunden internetanvändning loggas din historik, IP-adress och till och med en del av din personliga information och så småningom kan spåras tillbaka till dig. Men när du får en av de bästa VPN-tjänsterna som erbjuder stark kryptering kan du dölja alla dina aktiviteter helt från nyfikna ögon.

En av de mest kritiska säkerhetsdelarna i VPN-världen kallas en kill switch. Huvudfunktionen för en kill switch är att stänga av din internetanslutning när din VPN-server störs. När din VPN anslutning avbryts finns det inget som krypterar dina data längre som gör din information tillgänglig för tredje part igen. Kill switch är det som säkerställer att detta inte händer eftersom när den upptäcker en kompromitterad server stänger den alla öppna applikationer så att din information inte offentliggörs.

Om du fortfarande inte har någon aning om hur du säger vilka VPN enheter som har dessa säkerhetsfunktioner, såg jag till att rekommendera de bästa VPN tjänsterna som har dem.

Besök ExpressVPN
30-dagars pengarna tillbaka-garanti

2. Hastighet

När det gäller hastighet spelar antalet servrar en stor roll. Om du väljer ett VPN-företag med ett litet antal servrar är tendensen att det blir överbelastat med användare.

Detta har samma princip som WiFi. Ta detta till exempel, du bor med 10 personer i ditt hus och alla delar en WiFi-router. Du vet redan att när alla börjar använda internet på samma gång blir anslutningen smärtsamt långsam.

De flesta av de bästa VPN-tjänsterna har över tusentals serverplatser över hela världen. Detta ger dig inte bara fart, utan också ett bra antal alternativ. Med ett så stort antal VPN-servrar är du fritt att välja mellan mer än bara 1 i varje land.

Med något av de bästa VPN-företagen är inte bara din nedladdningshastighet enastående, utan du kan också koppla av utan att behöva oroa dig för att buffra videor och spelproblem.

3. Top gratis VPN?

Det finns gratis VPN-erbjudanden där ute, men tjänsten som du får är inte den bästa jämfört med när du faktiskt betalar varje månad för att utnyttja hela upplevelsen. Det finns massor av annonser och en mycket begränsad datakapacitet. Gratis användare slutar alltid att få ett ordentligt prenumeration bara för att det finns så många luckor i vad en gratis tjänst kan ge. Men bara om du tänker på det, försökte jag och rankade de bästa gratis VPN:erna för att se vilka som verkade vara mest värda. Hur som helst, det är helt upp till dig om du vill ta risken eller inte.

Men att betala för någon av de bästa VPN-tjänsterna verkar inte så banbrytande som du tror. Varje topp VPN för PC-företag erbjuder olika månads- och årsprenumarationer som sträcker sig från 1 månad till 3 år med priser från $ 12 till $ 6. Ju större ditt engagemang, desto mindre betalar du.

Men om du har en rädsla för engagemang, har de flesta också möjlighet att prova det gratis – på en begränsad tid naturligtvis. Och efter den här provperioden, om du fortfarande inte är nöjd med vad de tillhandahåller, erbjuder de också en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. Och de har inte vågan att göra det utan anledning. De har detta erbjudande eftersom de vet att du kommer att bli helt kär i deras tjänst och prenumerera på heltid. När allt kommer omkring anses de inte vara det bästa VPN för PC utan anledning. Det handlar om vilket betalningssystem du håller med mest om. Så kom ihåg detta om du fortfarande funderar på att leta efter det bästa gratis VPN.

Besök ExpressVPN
30-dagars pengarna tillbaka-garanti

4. Flera enheter

Det är redan obestridligt att få en VPN för din stationära eller bärbara dator är vad du planerar att göra. Men när du fortsätter att använda det över tid, önskar du att du kunde ha det på dina mobila enheter också så att du kan ta det vart du än går.

Men vad händer om jag sa till dig att du kan använda top VPN för PC samtidigt på ett antal enheter?

Vissa leverantörer erbjuder denna funktion med 3 till 7 enheter. Men detta gynnar inte bara dig när du vill använda annan utrustning. Detta spelar in när du och din familj diskuterar om vars tur det är att titta på att Netflix visar att de har tagit med.

Med hjälp av ett av de bästa VPN-företagen kan du alla se dina favoritfilmer i lugn.

Men den här funktionen är inte tillgänglig i det som vissa betraktar som ”toppfria VPN”. Detta är en svår funktion att komma med, varför det bör betalas för.

Nästan alla leverantörer, på de bästa VPN-tjänsterna, låter dig använda deras app på olika mobila enheter samtidigt. Vissa gör att du till och med kan använda den på din spelkonsol. Detta gör det extremt bekvämt för dig när du vill växla snabbt mellan dina växlar.

5. Lätt att använda

Ingen av leverantörerna skulle ha tagit plats i topprankningen för VPN-tjänster om det inte var lätt att använda. Ingen av de bästa gratis VPN:erna kunde ens hoppas att tävla i denna kategori.

Eftersom inte alla abonnenter är angelägna om att vara tekniskt kunniga, så passade de bästa VPN-tjänsterna för att skapa ett gränssnitt som är lätt att navigera.

För detta specifika kriterium rekommenderar jag det första valet i topplistan för VPN tjänster: ExpressVPN. Dess gränssnitt förtjänar verkligen titeln: top VPN för PC och mobil. Funktionerna och kontrollerna på den här är alla ganska enkla så det är perfekt för både nybörjare och experter.

Besök ExpressVPN
30-dagars pengarna tillbaka-garanti

6. Avblockera geobegränsade webbplatser

VPN:er är kända för att komma åt webbplatser och appar som annars inte skulle vara tillgängliga i din region.

VPN skapades ursprungligen för arbetare som ville komma åt företagets filer bort från arbetet. Eftersom de inte var på kontoret hela tiden, ville de fortfarande ha ett sätt att kunna arbeta med dem från hemmet.

Detta beror på att de bästa VPN-tjänsterna kan använda IP-adressmanipulation för att kringgå blockerade webbplatser. Webbplatserna ger endast åtkomst till en viss typ av adress. Så döljer programvaran din riktiga IP-adress och ger dig en som kan användas för att öppna webbplatsen.

Som jag sa tidigare gör denna dubbelbladiga funktion hos de bästa VPN företagen mer än bara att skydda dig. Du kan använda det för att komma åt ditt Netflix-konto med den amerikanska servern för att få hela filmbiblioteket, eller så kan du använda det för att komma till dina arbetsfiler och få det gjort hemma.

Platsen för din server skiljer sig från vad du försöker få åtkomst till. Om du bara surfar på webben och sociala medier kan du ansluta dig till en lokal server. Att försöka strömma filmer eller spel gör att du väljer en server i ämnesområdet.

De bästa VPN tjänsterna är också ganska praktiska när du besöker länder som Kina och Nordkorea. I dessa länder förbjuder de många webbplatser som vi normalt använder dagligen. De blockerar Facebook, Instagram, Youtube och till och med Google. Med den här VPN-tjänsten kan du enkelt komma åt dina konton och gå runt din dag som alla andra.

Vissa av de bästa gratis VPN:erna kan inte ens komma åt servrar i vissa länder vilket gör det ganska värdelöst. Så tänk på detta om du fortfarande överväger det.

De bästa VPN-företagen kan bokstavligen komma åt alla webbplatser du kan tänka på. Om det inte verkar värt det, vet jag inte vad som gör.

7. Kundsupport

Ett legitimt VPN-företag skulle naturligtvis behöva ha kundsupport.

När du använder den här programvaran inträffar nästan aldrig problem. Men när det gör det, fixas det direkt på grund av deras snabba svarsfrekvens.

Själv stötte jag på ett par mindre problem medan jag använde det. Jag kunde kontakta dem mycket enkelt och sedan gav de mig riktigt enkla instruktioner om hur jag fixar det själv. Ibland skulle det inte ens vara ett riktigt problem, jag var bara ledig.

Men deras personal är mer än glada att tillgodose alla dina behov. Endast topp VPN för PC skulle ha enastående kundsupport. Vissa av dem har chattstöd dygnet runt, och vissa har callcenter. Var säker på att dina problem skulle försvinna efter att du kontaktat dem.

Besök ExpressVPN
30-dagars pengarna tillbaka-garanti

Slutsats

Nu vet du allt som finns att veta om att välja ett bra VPN. Du kan välja vad som passar din smak från mina top VPN företag listade ovan. Kom bara ihåg att ett prenumeration är ett mycket litet pris att betala för en tjänst som garanterat endast ger fördelar.

Du bör alltid sätta din säkerhet först i allt du gör. Riskera inte att söka efter det bästa gratis VPN skivan eftersom det kanske inte är värt det. Håll bara fast vid min lista som rekommenderas så borde du ha det bra.

Det är det för nu. Om du börjar bli intresserad av VPN världen publicerar vi mycket mer om det än bara top VPN för PC och mobila enheter. Titta runt och se vad annat VPN är bra för. Kom ihåg att vad du förväntar dig inte alltid är vad som händer.

Jag hoppas att du har fått något från den här artikeln. Visst kunde du fatta ett beslut nu, kanske med ExpressVPN. Måste din VPN-upplevelse vara annat än smidig segling.

BestVPN.se