Så kan du se Giro d’Italia live gratis online 2024

Giro d’Italia börjar 6 maj i Ungern och slutar 29 maj i Italien. Det betyder alltså att många officiella streamingkanaler från hela världen kommer sända Giro d’Italia live online. I denna artikel kommer jag därför visa dig hur du kan se Giro d Italia live gratis, oavsett om du tittar i Sverige eller utomlands.

PROVA ExpressVPN NU
Vill du kunna se Giro d'Italia varifrån du vill?

ExpressVPN är den bästa VPN-tjänsten för att kringgå geografiska blockeringar och censur. Testa innan du bestämmer dig, med 30-dagars pengarna tillbaka garanti får du känna på fördelarna med VPN innan du köper

Artikel uppdaterad: 22 juli 2024

Så kan du följa Giro d’Italia live

  • Eurosport

I Sverige kan se Giro d Italia live stream på Eurosport som innehar rättigheterna att sända loppet. Men om man inte prenumererar på Eurosport. Hur kan man då följa Giro d Italia live? Läs vidare så ska jag visa dig hur du kan gå tillväga för att titta på Giro Italia live stream gratis eller hur du kan följa Giro Italia stream utomlands.

giro italia stream

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juli 2024

Så kan du titta på Giro d’Italia live gratis

  • Rai Sport

Det finns flera kanaler som köper in rättigheterna för att visa Giro Italia live stream. Men dessa rättigheter gäller ofta enbart för att visa Giro d’italia live i ett begränsat geografiskt område, därför har geo-blockerar kanalerna oftast sändningarna. Rai Sport är exempelvis en italiensk kanal som endast visa i Italien. De kräver med andra ord en italiensk IP-adress för att man ska kunna se Giro Italia stream. Det vill säga, du behöver en VPN för att kunna se Giro d Italia live gratis på Rai Sport.

  • RSI

På samma sätt kan du se Giro Italia live stream genom att logga in på en schweizisk server och titta på RSI.

Hur en VPN tar bort blockeringar av sportstreaming

Ett virtuellt privat nätverk är ett verktyg för cybersäkerhet som förbättrar din säkerhet och integritet på nätet. Seriösa VPN-leverantörer använder dessutom kryptering av militär kvalitet. Detta leder till att du kan skicka och ta emot data utan att oroa dig för att tredje part ska avlyssna dem.

För att öka din anonymitet när du surfar på nätet döljer VPN-tjänsten din IP-adress, som ersätts av med en adress i ett land du väljer. När processen är klar får du inte bara extra integritet, utan du har också möjlighet att få tillgång till innehåll som är begränsat tillgängligt i den valda regionen, som Giro Italia live stream.

giro italia live stream

Om du till exempel ansluter till en italiensk server för att titta på Giro live streaming får du en italiensk IP-adress. Det resulterar i att du kan titta på Rai Sport och Giro Italia live stream oavsett var du fysiskt befinner dig.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juli 2024

Så följer du Giro d’Italia live gratis

En VPN skapar en säker och privat internetåtkomst som också låter dig bestämma var du vill låtsas vara i världen. Därför kan vi plötsligt utvidga vårt sökande efter gratis sport till alla länder i världen, däribland Giro Italia live stream. Kort och gott, såhär gör du för att följa Giro Italia stream utomlands eller se Giro Italia stream gratis:

  1. Prenumerera på en VPN-tjänst, till exempel ExpressVPN
  2. Sedan laddar du ner ExpressVPN-appen och öppnar den
  3. Klicka därefter på knappen ”Select server” (Välj server) och välj Italy
  4. Slutligen går du till gratiskanalen Rai Sport, och tittar på Giro d’Italia live

Så enkelt är det! På samma sätt kan du titta på RSI. Men då krävs det så istället en schweizisk server. Att använda sig av en VPN medför alltså att kan du se Giro d Italia live var du än befinner dig.

Bästa VPN för streaming av Giro d’Italia live

Om du vill titta på Giro d Italia online utomlands, eller om du vill se Giro Italia live stream gratis behöver du inte leta längre. Jag har nämligen gått igenom de bästa VPN-tjänsterna för ändamålet och tagit fram en lista för dig nedan. Där har jag tagit hänsyn till dessa tre kriterier: snabbhet, användarvänlighet samt hur bra de är på att avblockera innehåll, som Giro d’Italia live.

Hastigheten är viktig eftersom du vill strömma innehåll utan avbrott. Användarvänlighet är också viktigt för att du enkelt ska kunna navigera i tjänsten. Dessutom ska du förstås kunna se det innehåll du faktiskt vill se, däribland live stream giro d italia. Jag föredrar definitivt vissa tjänster framför andra och har därför gjort en lista åt dig här:

Bäst allround 1 ExpressVPN: Recension 2024
9.8
2 CyberGhost VPN: Recension 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Recension 2024
9.3
4 IPVanish VPN: Recension 2024
9
5 NordVPN: Recension 2024
8.8

Prova en VPN gratis med ExpressVPN

Jag har alltid förespråkat både säkerhet och integritet på nätet. Därför är jag också medveten om de fallgropar som finns. Med en gratis VPN kanske du inte betalar med dina pengar, däremot betalar du med din data.

Det kan alltså vara farligt att använda en gratis VPN. Om du vill dölja din internettrafik för tredje part ska du inte ge informationen till en tjänst som säljer den vidare. Därför är det viktigt att använda säkra leverantörer, som till exempel ExpressVPN. Dessutom erbjuder de just nu en 30-dagars full returpolicy. Det är med andra ord perfekt för att se Giro d Italia live.

Fördelar med VPN

Jag vet att du läser det här för att ta reda på hur du kan se Giro d Italia live utomlands, eller hur du kan se Giro Italia stream gratis. Men det finns också många andra skäl att prenumerera på en VPN-tjänst.

När du använder en VPN krypteras din internettrafik, vilket gör att varken hackare eller internetleverantörer kan spåra vad du gör. Detta leder till att du effektivt minskar risken med att surfa på nätet.

Du kan även använda din VPN för att exempelvis avblockera annat innehåll än Giro italia stream, som exempelvis innehåll på Netflix, och få tillgång till mängder andra streamingsajter. Dessutom är du säker när du torrentar eller streamar gratis filmer online.

Giro d’Italia är en av de mest prestigefyllda cykeltävlingarna tillsammans med Tour de France och Vuelta a España. Genom att följa min guide kan du inte bara enkelt se giro d italia live, utan även de andra stora tävlingarna.

se giro d italia live

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juli 2024

Giro Italia stream – Sammanfattning

Om du har sett fram emot att se Giro d Italia live i början av maj, men inte prenumererar på Eurosport, finns det alternativ. Här har jag visat hur du också kan se Giro Italia live stream gratis med hjälp av en VPN. Dessutom har just nu ExpressVPN en 30-dagars full returrätt! Det betyder att du kan prova tjänsten innan du bestämmer dig. 

Jag är ett stort fan av VPN-tjänster. Dessa är dock i allmänhet en tjänst som många inte inser att de behöver. Förutom att du får tillgång till gratis sport, däribland online Giro Italia stream, skyddar en VPN dig även från hackare och ser till att du har en privat internetanslutning.

Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se