Hur man kan se Formel 1 gratis online med VPN

I Sverige går det bara att titta på F1 genom dyra sportpaket. Sportpaketen via Viaplay är kostsamma, men som tur är finns det alternativ med Formel 1 streaming online. Här presenterar vi lagliga alternativ och gratisalternativ för dig att se formula 1 gratis på nätet, via VPN.

3 månader GRATIS
EXKLUSIVT ERBJUDANDE: ExpressVPN!

Ta del av erbjudandet och skydda din integritet med en VPN!

Hur man tittar på Formel 1?

Formel ett är världens största motorevent och ett evenemang som spänner över en lång säsong med tävlingar, så kallade Grand Prix-lopp i arton eller nitton länder. Man kan se Formel 1 via Viasat Motor.
Men hur gör man för att se kunna ha njuta av F1 live stream Sverige? Här berättar vi hur du kan se formula 1 gratis på nätet.

Det svenska företag som tillåter dig att se Formel 1 på nätet är Viasat och deras motorkanal med just namnet Viasat Motor. Viasat är en stor sportkanal med brett utbud av annan sport till exempel NHL och fotbollsligan Premier League samt Champions League.

Se Formel 1

Vissa matcher och sändningar går även att se på i marksänd tv för de som har utbudet i kanal 10. Annat sätt att se det är Formel 1 streaming med VPN. Det enda som behövs är en dator och ett fungerande VPN.

Besök ExpressVPN
30-dagars pengarna tillbaka-garanti

Var du ska titta på Formel 1?

För att kunna se Formel 1 på Viasat Motor, så måste du ha en prenumeration med denna leverantör. Eftersom det är en kanal man betalar för, går det inte att komma åt innehållet på denna sida gratis. Du kommer åt kanalen genom att besöka deras streaming-sida Viaplay. Med Viaplay ingår tjänsten att kunna titta på Formel 1. Kanalen visar även annat inom motorsport, men Formel 1 är det mest populära, och de visar även träningar. Där klickar du sedan på ”Skaffa Viaplay” och på följande sida kan du sedan välja ut det sportpaketet som motsvarar dina behov.

På Viasat Motor får du även ta del av mer information bakom sporten. Till exempel har bara stora och etablerade företag i miljardklassen har råd att vara med i Formel 1. Det har gjort det till en exklusiv sport som gör att många vill se Formel 1. Under 1900-talet var det kraftig dominans för de brittiska bolagen, eller stallen, som de kallas och McLaren och Williams vann i princip allt i slutet.

f1 live stream sverige

Michael Schumacher var sportens stora gigant med sex raka titlar, lite senare tog hans landsman Sebastian Vettel fyra raka titlar för Red Bull. Regerande mästare och sportens nuvarande gigant är britten Lewis Hamilton som har vunnit sex titlar sedan 2008, varav fem stycken de senaste sex åren.

Att se Formel 1 Sverige gör Viasat Motor till det enda alternativet på TV:n, och även streaming online så länge din IP-adress utgår från Sverige. Detta i och med att din dator är ansluten till en server baserad i Sverige.  För att se Formel 1 live gratis på andra sidor behövs en VPN. Se följande steg för att se formula 1 gratis på nätet. 

Handledning för att titta på Live Stream av Formula 1 med VPN

Här är en steg-för-steg-guide som förklarar hur du visar F1 genom VPN.

 1. Välj en VPN (Jag rekommenderar ExpressVPN).
 2. Ladda ner och installera den valda VPN-programvaran på din enhet.
 3. Anslut till en VPN-server i det land du vill. Till exempel, anslut till en brittisk server för Channel 4 eller till en server från USA för ABC eller till en server från Australien för 10 Play.
 4. Prenumerera (om nödvändigt) på kanalens webbplats.
 5. Njut av att titta på F1 streaming.

Besök ExpressVPN
30-dagars pengarna tillbaka-garanti

De bästa alternativen av VPN för att se Formula 1 gratis på nätet

Även fast man är begränsad till Viasat Motor om man vill se F1 live stream sverige, så kan vi med glädje meddela att det finns alternativ. Det finns gott om alternativ för att se Formula 1 gratis på nätet, om man kikar på streaming-tjänster utanför Sveriges gränser.

Formula 1 2020 i en överblick

På den initiala listan för säsongen 2020 fanns följande städer planerade för att hålla ett lopp; Shanghai, Bahrain, Melbourne, Singapore, Sao Paolo, Mexiko City, Milano, Budapest, Monaco, Istanbul, Abu Dhabi, Tyskland, England, Belgien, Österrike, Ryssland, Holland, Azerbajdzjan, Japan, Vietnam, USA och Kanada. Dock har det skett ändringar, och nedan presenterar vi det aktuella schemat för denna säsong.

Förare och stall

Nedan presenterar vi säsongens förare och respektive stall.

Formula 1 Drivers

Kalender för F1-lopp

LoppPlatsDatum
StorbritannienSilverstone2 – 9 augusti
SpanienBarcelona16 augusti
BelgienSpa-Francorchamps30 augusti
ItalienMonza6 september
SingaporSingapore20 september
RysslandSochi27 september
JapanSuzuka11 oktober
USAAustin25 oktober
MexikoMexico City1 november
BrasilienSt. Paul15 november
Abu DhabiYas Island29 november

Gratis VPN medför risker

Saker som fungerar som det ska kommer sällan helt gratis. Så gäller det även med VPN. Tyvärr finns det många aktörer som inte håller vad de lovar när de säljer in sina VPN-tjänster och lovar att du kan titta på Formel 1 gratis, även fast det i praktiken inte sedan fungerar. Därför kan det starkt rekommenderas att använda ExpressVPN med pengarna-tillbaka-garanti. På så vis kan du få tillbaka dina pengar om det inte fungerar som det ska.

Besök ExpressVPN
30-dagars pengarna tillbaka-garanti

Fördelarna med VPN

Precis som när det gäller åtkomst till Formel 1 streaming, så kommer en VPN till användning när du vill besöka hemsidor, men dölja din riktiga plats där du befinner dig. Internet är inte lika anonymt som man kan tro.

formel 1 streaming

Vill man hålla sig under radarn så erbjuder en VPN en större sekretess på nätet, och du behöver inte låsas ute från sidor eftersom du befinner dig i fel land eller region. En VPN krypterar din anslutning och håller dina online-aktiviteter säkra. På så vis kan du även komma åt utländska sidor för att se formula 1 gratis på nätet.

FAQ – Dina frågor och svar om Formel 1 streaming

🔎 Vilken kanal sänder Formel 1?

För att kunna kolla F1 live stream Sverige så behöver du kanalen Viasat Motor. Denna kommer du åt genom Viaplay. För att komma se Formel 1 på andra kanaler som låter dig se Formula 1 gratis på nätet, så behöver du en VPN för att kunna komma åt dessa sidor. F1 live stream är populärt världen över och det finns många kanaler globalt som visar Formel 1 live.

👍 Vilket är det bästa sättet för F1 live stream Sverige?

Det bästa sättet att streama F1, om du inte vill köpa ett paket hos Viaplay, är att använda dig av en VPN. Viktigt att komma ihåg när du ska skaffar en VPN, är att se till att det är en seriös aktör. Även om du betalar för din VPN, erbjuder en VPN flera fördelar än att bara se Formel 1.

📺 Hur man tittar på Formel 1 gratis online med VPN?

Det finns olika sidor som leder dig till Formel 1 streaming online. Tv-kanaler som är baserade utomlands kommer man inte åt, om man inte kopplat upp sig på en server, som tillåter dig att se Formula 1 gratis på nätet. Till exempel, anslut till en brittisk server för Channel 4 eller till en server från USA för ABC eller till en server från Australien för 10 Play.

Det finns ett stort och brett utbud av VPN-tjänster som erbjuder helt lagliga tjänster och som gör att du kan se Formula 1 gratis på nätet från samtliga race som körs runt om i världen. Viasat är relativt dyrt och för den som bara vill kunna se Formel 1 är det inte värt att betala för stora och dyra sportpaket om man inte vill titta på exempelvis ishockey eller fotbollen. Att bara köpa Viasat för att titta på fotboll är en väldigt dyr affär.

Besök ExpressVPN
30-dagars pengarna tillbaka-garanti

Slutsats

Vi kan gladeligen tipsa om flera olika sätt att med VPN få tillgång till alla lopp och hela den intensiva Formel 1-säsongen och att kunna se F1 live stream Sverige. Med en F1 stream live är det som att du tittar på ”vanlig” tv, det finns sedan enkla sätt att från din dator, mobil eller surfplatta få upp sändningen på din tv via en kabel. Även trådlösa alternativ finns för att förstora upp skärmen för att se formula 1 gratis på nätetSe Formel 1 redan vid nästa tillfälle som ges och skaffa dig en VPN.

Katharina

Ursprungligen en online manager, jag lever ut min passion på denna webbplats. De flesta av mina hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver jag detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Jag lägger särskilt fokus på säkerhet och integritet i mina artiklar. Eftersom jag alltid är bekymrad för våra läsare och för mig själv. Min önskan är att alla kan surfa på internet säkert.

Du är välkommen att lämna en kommentar

   Lämna ett svar

   BestVPN.se