ProtonVPN: Recension 2024

ProtonVPN

Det finns mängder av hot på nätet, och en VPN-tjänst är det absolut bästa sättet att skydda dig mot dem. Men det finns många VPN-tjänster där ute och vissa är mindre bra. I den här recensionen går jag igenom Proton VPN och alla dess funktioner, som om ProtonVPN Netflix fungerar, så att du kan avgöra om VPN Proton är något för dig.

En sammanfattning av Proton VPN

Proton VPN är en VPN-tjänst mer över 1000 servrar i över 50 länder. VPN Proton integritetsskydd är på militär nivå och tjänsten har en strikt ingen-loggnings policy. Dessutom så finns det många olika prisplaner för olika användare vilket gör VPN Proton till en VPN som passar i stort sett alla. ProtonVPN Netflix och även andra streamingtjänster fungerar.

FUNKTIONER SPECIFIKATIONER
Zero-Log? Ja, dina data och identitet är säkra
Torrents? Ja
Netflix US, UK, FR, AU, CA, DE
Multi-login 10 samtidiga inloggningar
Länder som omfattas 54+
Enheter som stöds Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Router
Pengar tillbaka garanti? 30 dagar
Protokoll IKEv2/IPSec and OpenVPN
Datatrafik Obegränsat
Kryptering Millitär 256 bit
IP-adresser Ej avslöjad
Servrar 1 065+

Proton VPN: Planer och priser

Proton VPN låter dig använda VPN-tjänsten gratis, men då med vissa begränsningar. Proton VPN erbjuder 3 olika betalda planer: Basic (Grundläggande), Plus och Visionary (Visionär). Vilken plan som passar dig bäst beror på dina personliga behov och hur mycket du är villig att investera i en Proton VPN. Så här ser de olika planerna ut:

Proton VPN Planer och Priser

 • Basic: Grundplanen inkluderar tillgång till alla länder, P2P-fildelning, snabba hastigheter och 2 anslutningar samtidigt. Du betalar 4€ månatligt eller 48€ per år.
 • Plus: Plus-alternativet levereras med snabbaste möjliga hastigheten, säkra kärnfunktioner, streamingskydd och möjligheten att koppla till 5 samtidiga anslutningar. Du kan välja mellan att betala 8€ månadsvis eller 96€ om året.
 • Visionary: Visionary-planen kommer med ProtonMail VPN (ProtonVPN Mail) och en samtidig anslutning av upp till 10 enheter. Det kostar 24€ per månad eller 288€ per år.

Du kan välja att betala med VISA/Mastercard, Bitcoin eller PayPal. Att prova ProtonVPN är riskfritt eftersom de erbjuder en 30-dagars-pengarna-tillbaka garanti.

Du kan också välja gratisplanen som låter dig skydda 1 enhet helt utan kostnad innan du bestämmer dig för att uppgradera till en betald plan.

Proton VPN Recension: Användning av VPN Proton

ProtonVPN Netflix

Om du har problem med att se på Netflix på grund av geografiska begränsningar i ditt område så fungerar ProtonVPN Netflix på amerikanska och andra servrar perfekt. Du kan bara byta land genom ett klick så har du fri tillgång till streamingtjänsten ProtonVPN Netflix.

Det gäller inte bara ProtonVPN Netflix utan samma gäller liknande tjänster som Hulu och Crunchyroll.

Torrenter

Förutom ProtonVPN Netflix finns även torrenting tillgängligt. Även om P2P-fildelning och torrenting är tillåtet med ProtonVPN så förbjuder företaget att ladda ner eller dela upphovsrättsskyddat material. Dock så behåller de inte dina loggar så det finns inget sätt de kan övervaka din online-aktivitet. Detta förbud kan vara företagets implementering av att de inte uppmuntrar olagliga nedladdningar för juridiska ändamål, eftersom de inte har någon plan att stoppa det. Om du väljer Plus- eller Visionary-planen så erbjuds dessutom ett streamingsskydd.

ProtonVPN gränssnitt

Loggning och Integritet

VPN Proton är konsekvent i att registrera användardata så lite som möjligt. Du kan vara säker på att företaget inte loggar din information från sessioner på något sätt.

Den enda informationen som samlas in är den när du skapar ett konto. Du måste ange ett användarnamn, en e-postadress och ett lösenord under registreringen. Tjänsten ber inte om någon personlig information som din adress eller ditt riktiga namn.

När du skickar in frågor eller felrapporter

Även när du skickar in frågor och felrapporter krävs det inte att du anger någon personlig information. VPN Proton lagrar endast innehållet i din interaktion tillsammans med annan information som du väljer att dela med företaget.

Betalningsmetoder

Du kan välja betalning med kreditkort eller PayPal och företaget har en tredjepartsbetalningsprocessor som lagrar ditt namn och de sista fyra siffrorna på ditt kreditkort. Men om du vill förbli inkognito accepterar de också Bitcoin. Den insamlade informationen används endast för att tillhandahålla din begärda tjänst, såsom betalningshantering och kundsupport. Du enkelt radera den insamlade informationen.

Proton VPN Recension: Funktioner

  • Servrar och geografiska platser: I skrivande stund så erbjuder ProtonVPN 1100 servar utspridda över 54 olika länder. Ju bättre plan du har, desto mer av dessa servrar får du tillgång till. Du kan se vilka servrar som är överfulla och vilka som inte är det så att du kan välja en server som inte är överbelastad. Du kan även välja “Quick Connect” för att automatiskt välja den bästa servern nära dig. Om du vill få tillgång till innehåll som är geografiskt begränsat i ditt land behöver du manuellt välja server.
  • Kryptering: ProtonVPN erbjuder kryptering på militär nivå. Om på något sätt någon skulle komma åt din krypteringsnyckel under en session kommer den inte fungera efter att du kopplar bort dig eftersom en ny säkerhetsnyckel genereras för varje  session.
  • Kill Switch: Programvaran har även en  automatisk killswitch. Den här funktionen blockerar automatiskt din internetanslutning ifall det uppstår en anslutningsnedgång så att din information inte kan läcka.
  • DNS-läckageskydd: Enligt ett test från en utomstående part så upptäcktes inget läckage. ProtonVPN har robusta säkerhetsfunktioner som skyddar mot läckage, vilket gör det i stort sett omöjligt för hackare och myndigheter att få tag på din information.
 • Proton Funktioner
 • Protokoll: ProtonVPN använder OpenVPN och IKEv2/IPsec. Det finns vissa VPN-tjänster med fler och det skulle kunna vara bättre med flera, men det är inte illa.
 • Split tunneling: Split tunneling kan dela upp dina anslutningar så att vissa appar är kopplade direkt till internet medan andra går genom en VPN. Du kan på så sätt skydda bara det som behöver skyddas. Med andra ord förhindrar den här funktionen att du förlorar internethastighet när du använder pålitliga appar som inte kräver kryptering
 • Tor-kompatibilitet: Med den här funktionen kan du komma åt Tor (Onion)-nätverket genom VPN Proton. Det betyder att du inte behöver installera Tor-webbläsaren. Framför allt lägger företaget stor vikt vid infrastrukturens fysiska säkerhet. Detta kan ses med sin huvudsakliga hårdvara i Schweiz, Island och Sverige.

ProtonVPN Recension: Applikation för Windows

Gränssnittet

Applikationen för Windows/ProtonVPN Windows 10 har en intuitiv design, är användarvänlig och lätt att navigera. När du har installerat appen guidar popup-fönster dig genom appens viktigaste funktioner så att du har koll på vart du hittar allt och hur du hanterar VPN Proton.

Proton Applikation för PC

Till exempel så visas de tillgängliga serverplatserna till vänster medan din nuvarande anslutningsstatus är högst upp. Du hittar en karta på höger sida med trianglar som anger serverplatser. Du ser din nuvarande server på kartan. Detta gör det enkelt för dig att spåra din anslutning och servern du använder.

Med klientappen kan du skapa anpassade användarprofiler, förutbestämda anslutningsmetoder, servrar och serverplatser i 54 olika länder för ännu enklare åtkomst.

Avancerade inställningar

I denna Proton VPN-recension vill jag även inkludera några förslag och idéer till de mer avancerade användarna. Du kan komma åt ytterligare avancerade inställningar i alternativmenyn. Du kan ändra UDP / TCP-protokoll och till och med anpassa Killswitch-funktionen. Observera att ändring av protokoll kommer att avgöra hur din onlinetrafik skickas från enheten till servern.

Tekniskt sett så stöder UDP snabbare anslutningar medan TCP är mer stabilt. TCP-protokoll är mycket svårt att blockera för regeringar och andra nätverksadministratörer. Windows-appen använder automatiskt protokollval men du har möjlighet att ändra protokoll när du vill.

Här är vår enkla guide för hur du väljer rätt protokoll:

UDP: Använd UDP när du vill ha snabba anslutningar som strömmande filmer, spela onlinespel eller P2P-fildelning.

TCP: Använd TCP när du är ansluten till en svag, osäker Wifi eller på en plats där en VPN blockeras som universitetets WiFi.

Andra plattformar som stöds

För närvarande stöder VPN Proton Windows, macOS, iOS, GNU / Linux och ProtonVPN Android.  VPN Proton kan också användas med framstående webbläsare som ProtonVPN Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, IOS Safari, Opera, Samsung Browser, Chrome för Android och MIUI-webbläsare.

Kundtjänst

Om du undrar om hur du kan kontakta skaparna så erbjuder deras webbplats en FAQ-avdelning med allt du behöver veta om det. Om du vill skicka dem ett meddelande med klagomål eller frågor så kan du göra det.

Du har också möjlighet att skicka ett e-postmeddelande till dem. Tyvärr så finns ingen livechatt tillgänglig än vilket gör att du kan behöva vänta på svar.

ProtonVPN Kundtjänst

Slutgiltiga Tankar

Proton VPN är en VPN-tjänsteleverantör på högsta nivå med tuffa säkerhetsfunktioner och integritet. Proton VPN har en användarvänlig och engagerande app som är lätt att navigera även för nybörjare. Det är faktiskt, i alla fall enligt mig, en av de bäst designade applikationerna för VPN-tjänster. Dessutom så fungerar ProtonVPN Netflix fint så om du vill njuta av Netflix utan geografiska begränsningar kan du det.

ProtoVPN Netflix är dock inte det viktigaste hos en VPN, utan det är säkerheten. Är ProtonVPN en pålitlig tjänst? Ja. Deras säkerhetssystem och icke-loggnings policy är att lita på. Dessutom så finns det 4 olika prisplaner, från gratis till premium, så du väljer själv hur mycket du vill betala (eller inte).

8 Totalpoäng
ProtonVPN Recension

Säkerhet och sekretess
9
Funktioner
8
Hastighet och prestanda
7
Valuta för pengarna
7
Användarvänlighet
8
Fördelar
 • Utmärkt gratis version
 • Inga loggar
 • Anslutning via Tor
 • Accepterar P2P
 • ProtonMail paket tillgängligt
Nackdelar
 • Få servrar och länder
 • Inte särskilt snabbt
 • Interface på engelska
Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se