PrivateVPN: Recension 2024

PrivateVPN

Private är en svensk VPN som grundades 2009. Även om de inte är en av ledarna på marknaden, erbjuder de en säker och tillförlitlig anonym VPN-anslutning med anmärkningsvärda funktioner. Och de ger snabba servrar i de främsta länderna. Så du kan använda den för att blockera geografiskt begränsat innehåll: sociala medier eller strömnings-webbplatser. Du kan även ladda ner torrents med Private VPN utan att lämna några spår. Låt oss göra en PrivateVPN recension i detaljer nu. Och ta nytta av min exklusiva PrivateVPN-kupong!

25% Rabatt + 1 månad GRATIS
PrivateVPN kupong - begränsat erbjudande

BestVPN.se läsare erbjuds 1 månad gratis och 25% rabatt

PrivateVPN, privatliv och mycket mer

Denna Private VPN recension var på min att göra-lista väldigt länge! Jag har egentligen alltid så många artiklar att skriva för bra VPN att jag skulle behöva ett par extra händer … Men deras team kontaktade mig och jag kände att det var äntligen dags att göra det …

Först några ord om Sverige där företaget ligger. Sverige är nämligen del av de fourteen eyes countries, en allians av intelligensverksamhet som skapades av USA och Storbritannien. Det är givetvis inte bra för ens privatliv.

private vpn review

Men VPN-leverantörens integritetspolicy är väldigt tydlig: De erbjuder en sträng noll-loggnings-policy. Och deras service är byggd för att alltid garantera din anonymitet online. Så du kan verkligen bläddra anonymt, på alla apparater. För PrivatVPN erbjuder nativ appar på Windows, Mac, Android och iOS. Och med 6 parallella anslutningar missar du ingenting.

Med över 80 servrar i 52 länder kan du utnyttja de mest populära begränsade webbplatser. Bland dem: Australien, Kanada, Storbritannien och USA. Dessutom tillåter deras premium-server användare att strömma videor i HD och ladda ner torrenter.

Planer och prissättning

Planer och prissättning

Det finns bara ett paket som innehåller alla funktioner. Och du kan bestämma hur länge du vill prenumerera: 1 månad, 3 månader eller 1 år. Som du kan se på skärmdumpen ovanför är denna svenska VPN väldigt prisvärd. Det finns faktiskt en kampanj med 25% rabatt. Så du kan få ett mycket bra pris, även för ett månadsabonnemang (samma pris som en årlig prenumeration på ExpressVPN – även om tjänsten inte är riktigt jämförbar).

Du ska också komma ihåg att för detta pris får du upp till 6 multi-logins. Så du kan skydda alla dina apparater eller dela din uppkoppling med din familj och dina vänner. Och om du delar din access kan du ju också dela kostnaderna!

Dessutom finns det två sätt att prova Privat: Med deras 1-dags gratisprov eller med 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti. Om du vill utnyttja deras presentkod kan du kontakta dem på deras webbplats.

Sammanfattning för Private VPN

FUNKTIONER SPECIFIKATIONER
Zero-Log? Ja, dina data och identitet är säkra
Torrents? Ja
Netflix US, UK, BR, MX, AU, ES, SE
Multi-login 10 samtidiga inloggningar
Länder som omfattas 63+
Enheter som stöds
Pengar tillbaka garanti? 30 dagar
Protokoll OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2, IPSec
Datatrafik Obegränsat
Kryptering Millitär 256 bit
IP-adresser Ej avslöjad
Servrar 200+

VPN PrivateVPN i detaljer

2 gränssnitt: Enkel eller avancerad

Jag har recenserat många VPN. Och det här är något jag tidigare inte har sett. Faktiskt får du oftast ett minimerat gränssnitt och ett komplett gränssnitt. Men Private erbjuder 2 hela gränssnitt. Den första är för tillfälliga användare och har server-val och anslutningsknapp. Enkelt men effektivt. Och du känner att det är en ordentlig programvara, inte en widget.

privatevpn review interface

privatevpn connected

Och om du klickar på knappen Avancerat längst ner till höger på klienten kan du komma åt det andra gränssnittet. På Dashboard kan du välja serverns plats och protokollet. Även om denna VPN erbjuder flera protokoll rekommenderar jag alltid OpenVPN som erbjuder bäst hastighet och skydd.

privatevpn review advanced interface

privatevpn connected advanced interface

Med detta gränssnittet kan du nå fliken Settings, för att justera klienten efter egen smak. Som du ser på skärmdumpen nedanför är inställningarna begränsade. Faktum är att det egentligen finns 3 alternativ du kan aktivera/inaktivera: Öppna klienten vid start, anslut vid start och automatisk återanslutning. Jag blev nyfiken så jag klickade på språk-alternativen… Och det finns bara engelska tillgängligt! Jag antar att de planerade det för framtida uppdateringar.

private vpn settings

Slutligen, på den sista fliken som heter Connection Guard, hittar du funktionerna om hur din anslutning skyddas. För bästa privatlivs-skydd är dessa tre funktioner som standard aktiverade: IPv6 läckage-skydd, DNS läckage-skydd och Kill Switch.

private vpn connection guard

Fungerar PrivateVPN med Netflix?

Javisst! Om du letar efter en VPN för att titta på amerikanska Netflix medan du är hemma eller vill strömma svensk Neftlix utomlands, så kan du hittat rätt! Faktum är att PrivatVPN skyltar med ett skräddarsytt VPN för Netflix. Och de ljuger inte! Besök deras hemsida för att se vilka VPN-servrar som kan avblockera Netflix och njut av dina favoritprogram.

Medan jag skriver denna PrivateVPN recension, är alla dessa servrar tillgängliga:

 • USA – Buffalo
 • USA – New York City
 • USA – Los Angeles
 • Kanada – Toronto
 • Storbritannien – London 1
 • Storbritannien – London 2
 • Frankrike – Paris
 • Denmark – Köpenhamn
 • Finland – Helsingfors
 • Tyskland – Frankfurt 1
 • Norge – Oslo
 • Polen – Warsawa
 • Sverige – Kista
 • Sverige – Stockholm
 • Schweiz – Zürich
 • Nederländerna – Amsterdam 1

Ladda ner Torrents

Denna VPN-leverantör är torrent-vänlig! Dessutom kan du använda vilken som helst av deras servrar till skillnad från andra tjänster. Jag rekommenderar dock att ansluta till länder som respekterar användarnas privatliv, Sverige för exempel.

Och som jag sa ovanför, tillämpar denna Virtuella Privata Nätverks-leverantören en sträng nollloggningspolicy. Så du kan verkligen ladda ner torrents anonymt.

Kill Switch

Och du borde inte ladda ner torrents utan en Kill Switch! Därför ingår denna funktion i klienten, och är till och med aktiverad som standard.
Om du inte vet vad en Kill Switch är, gör vi en snabb påminnelse: Det är en inställning som blockerar all din internettrafik om din VPN-anslutning misslyckas. Och det här är nästan obligatoriskt nuförtiden i Windows. Ditt operativsystem kan faktiskt ansluta dig igen utanför VPN-tunneln. Så du laddar ner med din IP-adress helt synligt … Klart för upphovsrätts-trollen att logga det.

DNS läckage-skydd

VPN-klienten erbjuder ett effektivt skydd mot DNS-läckage, för både IPv4- och IPv6-protokoll. Så du kan vara säker på att alla dina sökningar går via VPN-tunneln. Och ditt privatliv är garanterat.

Portvidarebefordran

Skulle du behöva det, stödjs portvidarebefordran. Du måste dock kolla deras serverlista eller kontakta dem för att veta vilka servrar som är tillgängliga och hur man ställer in det.

VPN-installationstjänst

Även om det inte är en av funktionerna, måste jag nämna deras fjärr-installationstjänst. Det är faktiskt den första VPN-leverantören jag känner till som erbjuder denna tjänsten. Så om du har problem med installationen, kan en av deras tekniker installera VPN klienten åt dig! Om du delar din anslutning med mindre tekniskt kunniga människor, till exempel dina morföräldrar, kan det verkligen vara användbart.

Andra PrivateVPN appar

Förutom Windows-programvaran erbjuder denna 1 klicks-inställnings VPN program för de mest populära plattformarna: Mac, Android och iOS. Och designen är väldigt lika, så du kan enkelt byta från en till en annan.

PrivateVPN för Mac OS

privatevpn mac os

private vpn mac os

PrivateVPN för Android

private vpn android connected

privatevpn android settings

PrivateVPN för iOS

privatevpn ios

private vpn ios server list

8.6 Totalpoäng
PrivateVPN recension: Mycket bra

Privat är definitivt en seriös VPN-leverantör med mycket bra service. Det passar alla användare som vill skydda sitt privatliv, strömma videos och ladda ner torrenter.

Planerna är mycket prisvärda och du kan få 6 simultana anslutningar, vilket är bättre än de flesta.

Sekretess och säkerhet
9
Funktioner
8.5
Hastighet och prestanda
8.5
Valuta för pengarna
8
Lätt att använda
9
Fördelar
 • Höghastighets-anslutning
 • Native app för iPhone och Android
 • P2P och BitTorrent tillåtna, utan logging
 • Användarvänligt
 • Prisvärt
 • Fjärrinstallations-tjänst
Nackdelar
 • Få inställningsval
 • Ingen inbyggd brandvägg (NAT brandvägg)
 • Ingen IP-bindning
Profilbild

Viktor har nu skrivit artiklar och recensioner på den här bloggen i många år. Som en internetmarknadsförare har han fått betydande erfarenhet inom olika ämnen som rör internet. Dessutom har han utvecklat en gedigen teknisk kunskap med en bakgrund inom datavetenskapliga studier. Denna kombination gör det möjligt för honom att täcka ett brett spektrum av ämnen. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Viktor via e-post på viktor@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se