IPVanish VPN: Recension 2023

ipvanish

IPVanish VPN har funnits på marknaden i över 15 år nu med miljoner användare. Så det har redan bevisat sig. Och det är särskilt hyllad av onlinespelare för hans egenskaper: Extrem säkerhet (med en NAT-brandvägg), förstklassig hastighet och användarvänlighet. Alla prestandafunktioner som spelare letar efter. Men är det rätt VPN för dig? Läs denna IPVanish-recension för att ta reda på det.

IPVanish VPN, en snabb och säker VPN för spelare

Som många andra spelare, när jag letade efter att köpa VPN i Sverige, vände jag mig till VPN Vanish för att spela några av mina favorit online-spel (Counter Strike, Diablo och WoW bland andra). Och om jag har använt det tidigare, var det tack vare munnen på munnen. Tyvärr har jag inte tid att spela längre. På grund av mitt arbete och tack till min familj. Men det här är en annan historia, låt oss fokusera på uppgiften här: Min IPVanish-recension.

Vissa regeringar har förbjudit onlinespel (på riktigt) med bredbandsfiltrering. Och vissa internetkaféer eller hotellägare har beslutat att blockera portarna för vissa typer av trafik (till exempel portarna som används av onlinespelare) för att spara bandbredd. Även hemma är chansen stor att din ADSL-leverantör har satt upp block på din anslutning för att begränsa onlinespel och torrent.

Visste du att när du spelar online och internet är långsamt, men ändå kan du surfa på andra webbplatser normalt? Du vet vad jag menar…

Lyckligtvis är denna leverantör inte bara bra för att surfa anonymt, med bästa kryptering och protokoll. Det är den bästa leverantör för åtkomst till begränsade spelservrar och till att undvika bredbandsbegränsningar för P2P och torrents. Och föreställningarna är alltid optimala, med supersnabba servrar och ett nivå 1-nätverk – ett av de snabbaste på marknaden.

Slutligen är serverbelastningen, liksom de i Sverige, fortfarande låg. Och för att behålla det på det sättet skulle jag bli frestad att säga er att inte sprida ordet. Men håll det för dig själv!

VPN Vanish: Planer och prissättning

IPVanish VPN Priser

IPVanish VPN erbjuder ett enda paket med alla funktioner. Och du kan bara välja prenumerationens längd: 1 månad, 3 månader eller 1 år. Alla deras planer är attraktiva vad gäller prissättning. Och en av dess styrkor är priset på månadsabonnemanget, som globalt är billigare än marknadspriset. Så om du behöver en snabb VPN bara en månad är detta ett allvarligt alternativ att överväga.

Naturligtvis är deras 1-årsplan deras bästa erbjudande. Eftersom det erbjuder det billigaste månatliga priset och cirka 50% rabatt. Och oavsett vilken plan du väljer, har du möjligheten för att få ett IPVanish test gratis i 30 dagar, med deras pengarna tillbaka-garanti. Om du inte gillar det kan du enkelt avbryta prenumerationen och få full återbetalning.

Sammanfattningsblad för IPVanish VPN

Funktioner Värde
Logga Inga loggar
Torrenter Tillåtet med torrenter
Netflix Kompatibel
Multi-login Obegränsat
Länder 75+
Stödjer följande enheter (Windows, Mac, Linux), Android, iOS, Kompatibla routrar (klicka här för att se)
Pengarna tillbaka-garanti? 30 dagar
Protokoll IKEv2, OpenVPN, and L2TP/IPsec
Datatraffik Obegränsat
Kryptering Militär 256 bit
IP-address 40000+
Servrar 1400+

Kill Switch

IPVanish VPN erbjuder en Kill Switch på både PC- och Mac-klienter. Vad är en kill switch? Det är en funktion som blockerar all Internet-trafik när din VPN-anslutning minskar. Och detta låter dig behålla skyddet för din integritet, även utan VPN.

Detta är särskilt intressant om du laddar ner torrents. För om du fortsätter att ladda ner medan ditt VPN är frånkopplat är du utsatt. Faktum är att din IP-adress syns från alla enheter som du är ansluten till.

Integrerad DNS

Din Internetleverantör använder automatiskt sina egna DNS-servrar när du ansluter till Internet. Därför känner din internetleverantör alla dina förfrågningar och din online-aktivitet … För att förbättra din anonymitet och minska nivån på censur kan du ändra DNS-servrar.

Medan du kan använda tredjeparts DNS, som OpenDNS eller Google DNS, har VPN Vanish sin egen DNS för mer säkerhet och mindre censur.

DNS-läckskydd

Om du har en DNS-läcka skickar din enhet förfrågningar från din riktiga IP-adress, inte inuti VPN-tunneln. Lyckligtvis har VPN Vanish’s programvara ett inbyggt DNS-läckskydd. Så du är säker på att all din trafik går igenom den krypterade VPN-tunneln.

SOCKS5 Proxy

Den sista funktionen i denna IPVanish recension, en proxy. SOCKS5 är en förlängning av SOCKS-protokollet, som stöder avancerade nätverksteknologier, till exempel UDP och IPv6. Och en proxyserver fungerar som en mellanhand mellan din dator och Internet, ungefär som en VPN. Men inte krypterad … Det kan dölja din IP-adress. Men inte din aktivitet.

Proffstips!

Utnyttja denna proxy för att ladda ner snabbare. Välj proxy för att ladda ner dina torrents säkert (med den ursprungliga krypteringen till torrentklienten). Och behålla VPN för all din trafik. På så sätt har du de bästa prestandorna!

VPN försvinner i detaljer

Ett användarvänligt gränssnitt

Gränssnittet är inte riktigt snyggt, som du kan se på mina IPVanish recension skärmdumpar. Och det ser ut som klienten är i nattläge! Men det är mycket bättre än de tidigare versionerna. En meny till vänster om programvaran låter dig interagera med applikationen. Och instrumentbrädan har nu försvunnit till förmån för Quick Connect. Genom att klicka på anslut kommer du automatiskt att ansluta till den snabbaste servern.

Dashboard IPVanish

Du kan också komma åt alla servrar från fliken Serverlista (vem skulle ha tänkt, rätt). Först och främst finns det en lista som ger information om antalet servrar per land och staden de befinner sig. För enkelhetens skull kan du välja dina favoritservrar för snabb åtkomst.

Om du föredrar grafik är servrarna tillgängliga på en karta. Du kan zooma in för att se servrarna i varje land. För mig är det lite av en gadget. Men kanske du gillar det!

Slutligen, för en avancerad sökning, klicka på fliken Filter. Du kan skriva in namnet på staden eller landet du letar efter. Förutom filterresultat efter land och efter latens. Riktigt bekvämt!

Fullständiga inställningar

Klienten brukade hantera allt automatiskt utan att fråga användaren något. Men många alternativ är nu tillgängliga. Och det är till det bättre. Faktum är att inte mindre än tre flikar innehåller alla de alternativ som en sådan VPN kan erbjuda.

Förutom standardalternativen, till exempel Start när Windows startar och automatisk anslutning, kan du komma åt Betorna. Det kan vara mindre stabilt men du kan få nya funktioner före alla andra.

IPVanish VPN inställningar

På fliken Anslutning kan du ändra protokollet som ska användas för din VPN-anslutning. Jag gillar det faktum att de två typerna av DNS-läckskydd (IPv4 och IPv6) finns där och aktiveras som standard. Inaktivera inte någon av dem! Kill Switch är dock inte aktiverad som standard. Så jag skulle säga att du ska aktivera det när du startar klienten första gången.

Om du bor eller vistas i ett land med stark censur kan du aktivera trafikförmörkelse. Och det kommer att förhindra djup paketinspektion (DPI). På så sätt kan du surfa fritt, men det kommer att skada hastigheten.

IPVanish VPN förbindelse

Under åren har företaget förbättrat sin service och mjukvara. Men de har tagit bort den automatiska ändringen av IP-adress … Och det är synd. Eftersom det brukade ändra IP-adressen automatiskt med ett regelbundet intervall.

Slutligen, som nämnts ovan, tillhandahålls egna DNS-servrar med varje plan. Men det är också möjligt att använda tredjeparts DNS-servrar. Det är bra att ha ett val!

IPVanish IP förbindelse

Andra kunder

IPVanish har en inbyggd programvara tillgänglig på nästan varje plattform: PC (Windows, Mac), Smartphone (Android, iOS) surfplattor och Fire TV. Du kan ställa in den manuellt, men det är bekvämare med en app. Och det ger extra funktioner, som OpenVPN-protokollet. De flesta appar ser desamma ut.

9 Totalpoäng

Sekretess och säkerhet
10
Funktioner
9
Hastighet och prestanda
9
Valuta för pengarna
9
Lätt att använda
8

Ursprungligen en online manager, jag lever ut min passion på denna webbplats. De flesta av mina hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver jag detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Jag lägger särskilt fokus på säkerhet och integritet i mina artiklar. Eftersom jag alltid är bekymrad för våra läsare och för mig själv. Min önskan är att alla kan surfa på internet säkert.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se