IPVanish VPN: Recension 2024

IP Vanish

Om du är ute efter en VPN-tjänst att använda så har du kommit till rätt ställe. I denna IPVanish VPN recension kommer vi nämligen att titta närmare på en av de mer välkända VPN tjänsterna nämligen VPN IPVanish.

Vi har gjort flera olika IPVanish test och kommer att gå igenom allt du behöver veta för att använda denna VPN tjänsten. Härnäst kollar vi närmare på bakgrund gällande IP Vanish.

Prova Ipvanish
Testa IPVanish - 72% RABATT!

IPVanish gör din surfning säker och snabb! Använd deras 30 dagars pengarna tillbaka garanti för att få full återbetalning ifall du inte är nöjd.

Artikel uppdaterad: 17 juni 2024

IPVanish VPN

IP Vanish startades och skapade sin första tjänst år 2012 av Mudhook Media Inc. I vår IPVanish vpn review för nuvarande finns de i hela 75 länder och etablerar sig till nya hela tiden. Dom har även över 2000 servrar i skrivande stund. Ipvanish VPN är främst baserat i USA.

Eftersom ipvansih har sitt huvudkontor i USA så måste dom även lyda under USAs jurisdiktion. Med detta innebär det att IPVanish måste använda sig av USAs lagar gällande integritet, användarnas anonymitet och även gällande utlämnande av data för regeringen samt andra länder.

USAs lagar innebär att användarna får mera integritet, mycket mera anonymitet det innebär även att din privata data inte kommer lämnas ut till regeringen på samma sätt eller om andra länder skulle efterfråga den.

För tillfället i vår IPVanish recension så är deras mål att tillhandahåll en stabil och säker VPN-tjänst till överkomliga priser så att alla kan ha internetfrihet med färre integritets- eller säkerhetsproblem när de är online. IP Vanish främsta uppdrag är att alla skall kunna vara skyddade på internet med både säkerhet och integritet till ett överkomligt pris.

I vår IPVanish recension angående deras viktigaste funktioner så har vi skapat en lista över dom som är viktigaste att vet om:

 • IP Vanish använder sig av kill switch som skyddar ditt nätverk som du skulle tappa internet utan att din riktiga IP-adress syns.
 • IP Vanish använder sig av flertal olika säkerhetsprotokoll som WireGuard®, OpenVPN, IKEv2.
 • DNS läckage skydd som innebär att IP Vanish skyddar dig från dns läckage så att ingen skall få tillgång till dina riktiga uppgifter.
 • Delade IP adresser som innebär att du delar IP adresser med andra användare så att ingen kan veta vem det är som faktiskt använder IP adressen och med det hålla dig skyddad.
 • Delad tunneling som innebär att du kan välja vilka applikationer du vill köra med IP Vanish och vilka som skall köras på ditt vanliga nätverk.

Pris och plan

Planer

IPVanish erbjuder en sju dagars gratis provperiod till nya iOS- och Android-prenumeranter som registrerar sig för en årlig plan. För nuvarande i våran IPVanish recension så erbjuder dom även en återbetalningsgaranti på hela 30 dagar.

IPVanish Pris och Plan

Ipvanish erbjuder för nuvarande i våran IPVanish recension 3 olika sorters betal planer. Om du vill välja en månaders abonnemang kostar det €10,49 / månad, för ett års abonnemang är priset €3,45 / månad och ifall du vill ha hela 2 års abonnemang är priset €2,71 / månad.

Med IP Vanish kan du vara upp till hela 9 stycken användare samtidigt beroende på vilket abonnemang som du har hos dom.

Hos IPVanish kan du betala med de största och mest välkända betalningsmetoderna som exempelvis MasterCard, Visa, Bitcoin, Paypal eller banköverföringar.

Kampanjer och kuponger

IPVanish har för nuvarande flertal kampanjer under hela året för att få tillgång till förmånliga kuponger som du kan nyttja. Oftast kommer dom bästa kampanjerna och erbjudande ut runt black friday.

Tyvärr kan jag inte omarbeta detta på grund av språkbegränsningar.

Översiktstabell för IPVanish recension

FUNKTIONER SPECIFIKATIONER
Zero-Log? Ja, dina data och identitet är säkra
Torrents? Ja
Netflix US, UK, CA, DE, FR, ES, IT
Multi-login ∞ samtidiga inloggningar
Länder som omfattas 75+
Enheter som stöds Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Chrome, router, fire TV
Pengar tillbaka garanti? 30 dagar
Protokoll IKEv2, OpenVPN, IPSec, WireGuard
Datatrafik Obegränsat
Kryptering Millitär 256 bit
IP-adresser 40 000+
Servrar 2 000+

Använda vpn IPVanish

Det finns flera olika anledningar till varför du skulle vilja använda dig av en VPN tjänst och våran IPVanish recension så har vi testat exakt hur bra som IPVanish fungerar vid streaming av Netflix, användning i Kina, Torrent användande och även vid videospel.

 • Netflix: IPVanish fungerar bra för när vi gjorde vårt test att streama Netflix i både hd eller uhd samt även vid att kringgå geo blockeringar för att få större utbud av serier och filmer.
 • Torrent: Vid torrent användning fungerade det utan några problem vi fick en stabil samt även hög nedladdning och uppladningshastighet.
 • Kina: IPVanish hade svårigheter att fungera i Kina.
 • Videospel: Det fungerade bra att spela videospel med IPVanish VPN vi lyckades få en stabil och låg ping. Vi fick till och med en lägre ping när vi kopplade oss till en server som fanns nära spelets server.

IPVanish funktioner

Loggningspolicy

IPVanish vpn spara inte någon data som kan på något sätt kopplas till dig, detta gör dom för att erbjuda högsta möjliga säkerhet och anonymitet för dig.

Kill Switch

För nuvarande för vår IPVanish recension så har dom funktionen kill switch som gör att om du mot förmodan skulle tappa din uppkoppling till nätverket med VPN tjänsten så stänger dom av den direkt. Detta gör dom för att kunna skydda din äkta IP-adress från att komma ut.

IPVanish funktioner

Delad tunnling

Ipvanish har delad tunnling som möjliggör för dig att kunna köra enskilda applikationer genom deras VPN tjänst och även kunna köra andra applikationer genom ditt egna nätverk.

DNS integrerad

DNS integrerad menas att istället för att någon skall få tillgång till din IP-adress så kopplas man istället genom en DNS. Detta görs för att kunna skydda din riktiga IP-adress på bästa sätt.

Hot Manager

Med hot manager så kan du enkelt få en bra översikt hur din säkerhet ser ut samt även vilka hot som kan existera. När man använder sig av hot manager så hjälper det till att hålla dig säker när du surfar på internet samt även hjälper dig att hålla dig skyddad.

Parallella anslutningar

IPVanish VPN låter dig ha hela 9 olika användare som kan ha parallella anslutningar samtidigt. Detta passar utmärkt för en större familj så att alla kan alltid hålla sig anonyma och säkra när man surfar på internet.

Dedikerad IP

Med dedikera IP har alltid samma IP-adress varje gång som du använder dig av IPVanish. Detta passar utmärkt för att kunna ha säkra onlinebankstransaktioner men passar även perfekt för att säkra din information privat samt anonym.

Privat DNS

Privat DNS innebär att IPVanish tar han om vem som får tillgång till vilka IP-adresser och nätverk som du får tillgång till. Detta gör dom för att kunna ge högsta säkerhet till dig. IPVanish passar perfekt till med att hålla dig säker genom att du inte kan råka gå in på en server som ej är säker och råka bli hackad.

Kryptering

IPVanish använder sig av AES 256 kryptering det är den krypteringsstandard som även den amerikanska regeringen använder sig av. Du är alltid säker att din data som sänds med IPVanish VPN är säkrad och inte ens din egen internetleverantör har inblick i vad du gör på internet.

Pålitlig server

Pålitlig server menas att osäkra servrar läggs till på en speciell lista som används av IPVanish för att att blockera dig från att koppla upp dig till osäkrade servrar. Detta för att du skall kunna hålla dig så säker som möjligt när du surfar.

Besegra ISP-strypningen

IPVanish hjälper till att besegra ISP strypning som din internetleverantör kan göra mot din riktiga IP-adress. När du använder dig av IPVanish kan du även få en snabbare hastighet jämfört med din riktiga IP adress samt även kringgå ISP strypning.

SOCKS5 Proxy

Den sista funktionen i denna IPVanish recension, en proxy. SOCKS5 är en förlängning av SOCKS-protokollet, som stöder avancerade nätverksteknologier, till exempel UDP och IPv6. Och en proxyserver fungerar som en mellanhand mellan din dator och Internet, ungefär som en VPN. Men inte krypterad … Det kan dölja din IP-adress. Men inte din aktivitet.

Proffstips!

Utnyttja denna proxy för att ladda ner snabbare. Välj proxy för att ladda ner dina torrents säkert (med den ursprungliga krypteringen till torrentklienten). Och behålla VPN för all din trafik. På så sätt har du de bästa prestandorna!

Tyvärr kan jag inte omarbeta detta på grund av språkbegränsningar.

Windows-klient

IPVanish VPN har en trevlig windows klient som gör det enkelt för dig att utföra grund läggande uppgifter även för första gångs användare. Du kan väldigt snabbt utför uppgifter samt även lätt återupprätta färdigheter och även återställa från olika fel. Vi skall såklart inte glömma att berätta om allt det trevliga som IPVanish även har.

För IPVanish window klienten så har du möjlighet att enkelt anpassa inställning för hur du vill att utseendet i klienten skall vara efter egen smak samt även styra vilka funktioner som du vill skall automatiseras.

Ett användarvänligt gränssnitt

Gränssnittet är inte riktigt snyggt, som du kan se på mina IPVanish recension skärmdumpar. Och det ser ut som klienten är i nattläge! Men det är mycket bättre än de tidigare versionerna. En meny till vänster om programvaran låter dig interagera med applikationen. Och instrumentbrädan har nu försvunnit till förmån för Quick Connect. Genom att klicka på anslut kommer du automatiskt att ansluta till den snabbaste servern.

Dashboard IPVanish

Du kan också komma åt alla servrar från fliken Serverlista (vem skulle ha tänkt, rätt). Först och främst finns det en lista som ger information om antalet servrar per land och staden de befinner sig. För enkelhetens skull kan du välja dina favoritservrar för snabb åtkomst.

Om du föredrar grafik är servrarna tillgängliga på en karta. Du kan zooma in för att se servrarna i varje land. För mig är det lite av en gadget. Men kanske du gillar det!

Slutligen, för en avancerad sökning, klicka på fliken Filter. Du kan skriva in namnet på staden eller landet du letar efter. Förutom filterresultat efter land och efter latens. Riktigt bekvämt!

Fullständiga inställningar

Klienten brukade hantera allt automatiskt utan att fråga användaren något. Men många alternativ är nu tillgängliga. Och det är till det bättre. Faktum är att inte mindre än tre flikar innehåller alla de alternativ som en sådan VPN kan erbjuda.

Förutom standardalternativen, till exempel Start när Windows startar och automatisk anslutning, kan du komma åt Betorna. Det kan vara mindre stabilt men du kan få nya funktioner före alla andra.

IPVanish VPN inställningar

På fliken Anslutning kan du ändra protokollet som ska användas för din VPN-anslutning. Jag gillar det faktum att de två typerna av DNS-läckskydd (IPv4 och IPv6) finns där och aktiveras som standard. Inaktivera inte någon av dem! Kill Switch är dock inte aktiverad som standard. Så jag skulle säga att du ska aktivera det när du startar klienten första gången.

Om du bor eller vistas i ett land med stark censur kan du aktivera trafikförmörkelse. Och det kommer att förhindra djup paketinspektion (DPI). På så sätt kan du surfa fritt, men det kommer att skada hastigheten.

IPVanish VPN förbindelse

Under åren har företaget förbättrat sin service och mjukvara. Men de har tagit bort den automatiska ändringen av IP-adress. Och det är synd. Eftersom det brukade ändra IP-adressen automatiskt med ett regelbundet intervall.

Slutligen, som nämnts ovan, tillhandahålls egna DNS-servrar med varje plan. Men det är också möjligt att använda tredjeparts DNS-servrar. Det är bra att ha ett val!

IPVanish IP förbindelse

IPVanish Kompatibilitet

IPVanish VPN finns till de kändaste operativsystemen Windows, android, IOS och macOS.

IPVanish Kompatibilitet

Testresultat

Hastighet

Vi har gjort flertal tester för att titta närmare på hur hastigheten fungera för IPVanish. Hastighet är extremt viktigt för din upplevelse när du ser filmer eller surfar på internet.

Det finns flera olika saker som kan påverka din hastighet bland annat har avståndet mellan din enhet och VPN servern som du är ansluten till en faktor. Antal användare samtidiga på en vpn servern, regionala bandbredds begränsningar, processorkraft, internetleverantör kan även spela roll.

När vi gjorde ett lokalt hastighetstest hos en server i Sverige fick vi detta resultat för IPVanish VPN: Vi kom upp i hela 42 mbps i nedladdningshastighet hela 12 mbps i uppladdningshastighet och 58ms i ping.

I vårat utomlands hastighets test för en server i USA fick vi detta resultat hos IPVanish: Vi kom upp i 18 mbps i nedladdningshastighet 7 mbps i uppladdningshastighet och 195ms i ping.

DNS-läckor och torrenting

För att enkelt kunna hitta DNS läckor, IP-adressläckor (IPv4 och IPv6) eller WebRTC-läckor använder vi oss av IPleak.net. Den är utmärkt för att kunna hjälpa dig med att hitta några DNS läckor.

Vi har även gjort ett test med IPleak.net när vi körde IPVanish. Vårat resultat från testet visade att vi inte hade några DNS läckor, detta är helt perfekt när du använder dig av en VPN tjänst.

kundservice

Vi har även tittat på hur kundservicen är i våran IPVanish recension. Dom erbjuder en effektiv och snabb kundservice som gladeligen hjälper dig med olika supportärenden. IPVanish erbjuder hjälp till support med epost, telefon, livechatt men dom har även självbetjäningsinnehåll eller FAQ med gemenskaper.

Klickar här för att komma till IPVanish kundtjänst.

Tyvärr kan jag inte omarbeta detta på grund av språkbegränsningar.

IPVanish vs. andra konkurrenter

IPVanish vs ExpressVPN 

De båda VPN-tjänsterna är väldigt bra men vill du vara säker på att få en VPN-tjänst som har högsta säkerhet och anonymitet samt även avblockerar streaming innehåll med lätthet så skall du välja ExpressVPN.  Du kan läsa mera här ExpressVPN.

IPVanish VPN vs CyberGhost 

De båda VPN tjänsterna är bra men om du är orolig för geo-blockeringar så är CyberGhost allra bäst. Du kan läsa mer om det här CyberGhost.

IPVanish VPN vs Private Internet Access 

Dom båda VPN tjänsterna är bra men om du är orolig för priset eller torrenting så är Private Internet Access den bästa. Du kan läsa mer om det här Private Internet Access.

Slutsats

Våra förhoppningar är att du har fått en bättre kunskap gällande våran IPVanish recension. Där har vi kommit fram till att IP Vanish är en väldig stark VPN tjänst för anonymitet och även säkerhet.

Det du bör veta är att det finns en annan VPN tjänst som är helt klar bäst och det är ExpressVPN. Om du vill vara säker på att få en VPN-tjänst som har bästa säkerheten, anonymitet och snabbaste hastigheten skall du välja ExpressVPN.

9 Totalpoäng
IPVanish Recension 2024

Sekretess och säkerhet
10
Funktioner
9
Hastighet och prestanda
9
Valuta för pengarna
9
Lätt att använda
8
Fördelar
 • Existerar i många länder och även stort nätverk av servrar
 • Flertal unika säkerhetsfunktioner
 • Starka säkerhetsprotokoll samt kryptering
Nackdelar
 • Inte den högsta hastighet av VPN tjänster
 • Begränsade betalningsmetoder
 • Inte det bästa alternativet för länder med hög censur
Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se