ExpressVPN vs. Surfshark VPN – Vem är Vinnaren i 2024

Letar du efter att veta vilken den bästa VPN tjänsten som existerar på marknaden? Då är du på rätt plats. Vi kommer har genomföra olika tester detta för att kunna jämföra ExpressVPN vs Surfshark VPN och se vilken som är den bästa VPN-tjänsten. Vi kommer titta närmare på resultatet av våra tester mellan Surfshark eller ExpressVPN härnäst.

Prova ExpressVPN
Använd ExpressVPN, Vinnaren av denna jämförelse

Skydda din onlinesäkerhet och njut av alla onlineaktiviteter på internet idag med ExpressVPN. Få 49 % RABATT nu med 30- dagars-pengarna-tillbaka-garanti

Artikel uppdaterad: 27 maj 2024

Här en sammanfattning av kategoriernas vinnare

För våra grundliga testar emellan Surfshark ExpressVPN så märkte vi att de båda VPN tjänsterna är väldigt bra. Den VPN tjänsten som kom vinnande ur våra tester blev ExpressVPN tack vare deras höga säkerhet, snabba hastighet, kringgå geo-blockering för streaming som var i högsta klass.

Kriterier ExpressVPN Surfshark VPN
Servrar Lika Lika
Hastighet Vinner Förlorar
Säkerhet Vinner Förlorar
Sekretess och anonymitet Lika Lika
Avblockering streaming Vinner Förlorar
Torrent Vinner Förlorar
Pris Förlorar Vinner
Samtidig anslutning Förlorar Vinner
Customer Support Lika Lika

VPN-översikt

Innan vi startar med våran Surfshark vs Expressvpn VPN jämförelse, ifall du inte kommer ihåg dom så bra, här är en kortare översikt.

ExpressVPN

ExpressVPN är en Vpn-tjänst som är bland dom äldsta samt också en av de populärare VPN tjänsterna på marknaden. De erbjuder en snabb hastighet som finns i över 94 länder för tillfället.

ExpressVPN grundades år 2009 genom ett partnerskap för Peter Burchhardt samt Dan Pomerantz. ExpressVPN lyder under Brittiska Jungfruöarna jurisdiktion. Brittiska Jungfruöarna möjliggör att användarna får en större integritet och mera anonymitet, det innebär även att din data inte delas till någon regering eller andra länder.

ExpressVPN-jämförelse

ExpressVPNs främsta uppdrag enligt de själva är att användaren skall ha större möjlighet att kunna uppleva ett öppet samt gratis internet och själv kunna ha kontrollen över de. ExpressVPN värdesätter mycket ödmjukhet samt intelligens från sina medarbetar där personer får saker fixade snabbt!

ExpressVPN erbjuder många olika funktionaliteter. Vi har sammanställt en list på de främsta:

 • Split-Tunneling och Kill-Switch.
 • Network-lock, som är ExpressVPNs egna version av en kill-switch.
 • ExpressVPNs hothanterare.
 • Läckageskydd.
 • Inbyggda hastighetstest.
 • ExpressVPN nycklar.

Du kan läsa vår mer utförliga ExpressVPN recension.

Surfshark

Surfshark är ett relativt ny VPN tjänst som tillkommit till marknaden. Dom finns i över 50 länder för nuvarande.

Surfshark grundades 2018 av CTO: Magnus Steinberg som är en del av RIPE Network Coordination Center. Surfshark lyder även dom under Brittiska Jungfruöarna jurisdiktion. Tack vare att Surfshark utgår från lagarna i Brittiska Jungfruöarna så har deras användare väldig säker integritet samt anonymitet då deras data in delas med någon regering eller andra länder.

Surfshark VPN-jämförelse

Surfshark tror på 100% anonymitet och följer strikt en ingen log policy. Surfshark tar bort alla dina kontouppgifter på din begäran och håller allt privat.

Surfshark erbjuder många funktioner vi har sammanställt en lista för dom allra viktigaste:

 • Kill Switch.
 • WireGuard, IKEv2, OpenVPN protokoll.
 • No-log-policy.
 • WhiteLister.
 • CleanWeb.

Du kan läsa mer av vår mer utförliga Surfshark recension.

Prova vinnaren: ExpressVPN

Nätverk och förbi koppling av geo-restriktioner

Vi kommer härnäst gå igenom vilka expressvpn eller surfshark vpn som har flest servrar och i hur många länder som dom existerar i. Surfshark finns för tillfället i 50 länder med över 3200+ servrar. ExpressVPN finns däremot i 94 + länder samt har 3000 + servrar.

Sverigetäckningen

Både ExpressVPN Surfshark har en utmärkt täckning i Sverige detta gör att du kan surfa utan några problem ifrån många olika servrar som existerar hos Sverige med de olika VPN tjänsterna.

Fungerar det i Kina?

Om du undrar ifall antingen surfshark vpn vs expressvpn fungerar i Kina, så från vårat resultat så är ExpressVPN perfekt att använda i Kina då dom har flera servrar som du kan ansluta dig till där.

I detta testet blev det lika mellan surfshark vs expressvpn enligt oss.

Surfshark VPN vs ExpressVPN

Hastighet

Vi kommer att titta på olika hastighetstest mellan expressvpn vs surfshark som vi har utfört både i Sverige och för utomlands. Detta för att hitta vilken VPN tjänst som har snabbast hastighet mellan expressvpn vs surfshark.

Lokala hastighetstestresultat (server i Sverige)

Vi började med att göra ett hastighetstest lokalt för Sverige hos en server-endpoint som befinner sig i Sverige för att hitta vilken VPN tjänst som har högst hastighet mellan expressvpn vs surfshark.

Vi började med att göra ett test för ExpressVPN vi kom upp i hela 60 mbps för nedladdningshastighet, 20 mbps i uppladdnings hastighet samt 30 ms i ping. För Surfshark fick vi hela 40 mpbs i neddladdnings hastighet 10 mpbs uppladdnings hastighet och 63 ms i ping.

Resultat av hastighetstest på långa avstånd (server i USA)

Vi har även utfört ett test för utomlands där vi testade en server i USA samtidigt som vi är i Sverige.

Vi började även här med ett test för ExpressVPN och då kom vi upp i 30 mbps för nedladdningshastigheten 10 mbps i uppladdnings hastighet samt även 140 ms i ping. För Surfshark fick vi 17 mbps i nedladdnings hastighet 4 mbps i uppladdnings hastighet samt även 205 ms i ping.

För vårt hastighetstest så var ExpressVPN helt solklart vinnaren både för lokal testet samt även testet utomlands.

Prova vinnaren: ExpressVPN

Säkerhet

Säkerheten är en av de absolut viktigaste sakerna när man väljer en VPN tjänst. Vi kommer att gå igenom vilka krypteringsstandard, krypteringsprotokoll, läckageskydd och mera som både surfshark vpn vs expressvpn använder.

Krypteringsstandard

Både surfshark vpn vs expressvpn använder sig av likadan krypteringsstandard nämligen AES 256 krypering som även används av den amerikanska regeringen som kryptering.

Krypteringsprotokoll

ExpressVPN har flertal olika sorters krypterings protokoll b.la.  PPTP, OpenVPN (TCP/UDP), L2TP-IPsec, SSTP, Lightway. Surfshark använder sig enbart av IKEv2, OpenVPN, WireGuard.

Annons- och skadlig programvara

ExpressVPN har tyvärr ingen möjlighet att blockera några annonser, men generellt tar VPN-tjänsten bort både inträngande och skadliga annonser. När du använder dig av VPN tjänsten så har du inget behov generellt att blockera annonser eftersom din info ändå inte lagras.

Surshark använder sig av CleanWeb som hjälper till att blockera annonser.

ExpressVPN vs Surfshark VPN Säkerhet jämförelse

Läckageskydd

Både Surfshark VPN vs Expressvpn VPN-tjänser använder sig av läckageskydd som hjälper till att hålla din egen DNS säker från läckage.

Specialservrar

Både Surfshark VPN vs Expressvpn VPN-tjänster erbjuder special servrar för att kunna ge bästa skydd samt hastighet.

Serversäkerhet

Surfshark VPN vs Expressvpn VPN-tjänster sätter högt värde på både server säkerhet samt anonymitet då dom enbart sparar din dator på RAM-disken vilket gör att all din data då försvinner ifall servern stängs av.

Säkerhetsinfrastrukturrevisioner

Både Surfshark vs Expressvpn VPN-tjänster bjuder in olika utomstående specialister som är utomstående vid säkerhets infrastruktur revisioner, för  att kunna säkerställa att bedömningen görs opartiskt.

Vårt resultat från våra tester angående säkerhet så vinner ExpressVPN som den bästa VPN tjänsten.

Prova vinnaren: ExpressVPN

Sekretess och anonymitet

Anonymitet samt sekretess är även de en av de viktigaste aspekterna vid valet av en VPN tjänst. Vi kommer att titta närmare på vilka loggningspolicyer, lagring för användardata och mera som surfshark vs expressvpn använder sig av.

Med huvudkontor i ett land med 5, 9 eller 14 ögon

Både surfshark vs expressvpn VPN-tjänsterna har något av deras huvud kontor som finns i ett land som har antingen 5,9, 14 ögon.

Användarinformation som krävs för att registrera dig

Både surfshark vs expressvpn har som krav att man måste lämna ut sin användare information när man registrerar sig hos deras tjänster.

Loggningspolicyer

Expressvpn vs surfshark loggningspolicyer är väldigt liknande dom sparar inte någon av användarnas data som kan länkas till sina användare. Detta för att kunna erbjuda bästa skydd samt anonymitet för dig.

ExpressVPN vs Surfshark VPN Sekretess och anonymitetsjämförelse

Lagring av användardata

Ingen av ExpressVPN vs Surfshark lagrar någon användardata från sina användare detta för att kunna ge högsta skydd samt anonymitet för sina användare.

Anonyma betalningsmetoder

Både ExpressVPN vs Surfshark accepterar olika anonyma betalningslösningar exempelvis Bitcoin.

Warrant Canary

ExpressVPN vs Surfshark har båda Warrant Canary.

Integritetspolicy granskad oberoende

Både ExpressVPN vs Surfshark har en integritetspolicy som oberoende granskas vilket hjälper till så att undersökningen görs opartiskt.

Ifrån samtliga tester gällande sekretess samt anonymitet så blev resultatet lika för ExpressVPN vs Surfshark.

Avblockera streaming (Netflix, Amazon Prime etc.)

Vi har även testat vilka av Surfshark vs ExpressVPN som är den bästa för avblockering av streaming tjänster. Vi har gjort testet för flera streaming-tjänster som Netflix, Amazon Prime, HBO MAX och även Disney +. ExpressVPN var den absolut bästa VPN tjänsten då dom enkelt avblockerade streaming för samtliga streaming-tjänster som vi testade.

ExpressVPN Surfshark Avblockera streaming

Torrent

Vi testade även vilken av Surfshark vs ExpressVPN som var den bästa vid torrent användning. ExpressVPN var även här den helt klart bästa VPN tjänsten.

Pris och plan

Pris och plan är oftast väldigt högt prioriterat för valet av sin VPN tjänst. Man vill ju såklart ha ett bra pris och vi kommer härnäst jämföra vilka planer, kampanjer och provperioder som surfshark vs expressvpn erbjuder.

Planer

ExpressVPN erbjuder en 7 dagars lång gratis period då dom vill att du skall kunna testa deras tjänster, det fungerar dock endast för mobilen. ExpressVPN har även ett 30-dagars pengarna tillbaka-garanti men det är ingen gratis period. Dom erbjuder tre olika planer för tillfället hos ExpressVPN.

Om du väljer ett månadsabonnemang så kostar det för tillfället $12,95 / månad, 6 månadersabonnemang kostar $9,99 / månad och för ett år betalar du enbart $6,67 / månad. Du kan ha upp till hela 5 personer som använder ExpressVPN samtidigt vilket är kanon för att kunna skydda hela din familj.

Surfshark erbjuder även dom en gratis period på 7 dagar för att testa deras tjänster, det fungerar även här enbart till mobilen. Surfshark har även dom tre olika planer. Om du väljer en månadersabonnemanget så kostar det $12,95 / månad, 1 års abonnemang $3,99 / månad, 2 års abonnemang $2,30 / månad.

Du kan ha hur många användare som helst inloggade samtidigt hos Surfshark.

Gratis provperiod

Både Surfshark VPN vs ExpressVPN erbjuder en 7 dagars gratis provperiod för att kunna testa deras tjänster. Det fungerar dock enbart till mobilen.

Kampanjer och kuponger

Både Surfshark VPN vs ExpressVPN har olika kampanjer under hela året och även förmånliga kuponger som du kan använda dig av för att få extra bra erbjudanden. Oftast är dom bästa kampanjerna runt black friday.

Pengar tillbaka garanti

Både Surfshark VPN vs ExpressVPN erbjuder en pengarna tillbaka garanti. Som gäller på 30 dagar vilket är väldigt önskvärt för att du skall kunna testa i din egen takt utan stress.

Efter att ha jämfört både priser och planer mellan surfshark vpn vs expressvpn så kom vi fram till att surfshark var den bättre VPN tjänsten.

Samtidiga anslutningar och operativsystem

ExpressVPN erbjuder 5 stycken olika samtidiga anslutningar och dom har stöd till operativsystemen android, Windows, macOs och IOS. Surfshark har ingen spärr gällande samtidiga anslutningar och finns till operativsystemen Windows, android, IOS och macOS.

Surfshark var den starkarste VPN-tjänsten för stöd för operativsystem och samtidiga anslutningar.

kundservice

För kundservice mellan surfshark vs expressvpn så har de båda VPN tjänsterna har väldigt snabb och hjälpsamma kundservicar. De båda erbjuder support till telefon och epost, livechatt. Dom har även självhjälpningsinnehåll och FAQ med forum där du kan få hjälp.

Klicka här för ExpressVPN kundtjänst eller Surfshark kundtjänst.

Slutsats

Både Surfshark vs ExpressVPN är väldigt bra VPN tjänster men ExpressVPN var den slutliga vinnaren. Vill du alltid vara säker på att få den bästa VPN tjänsten som värdesätter högsta anonymitet och säkerhet, samt även kan avblockera för streaming med enkelhet så skall du helt klart välja ExpressVPN.

ExpressVPN var helt överlägsen även när det gällde torrent användning, hög hastighet och även säkerhet. ExpressVPNs hastighet är helt perfekt om du vill kunna streama filmer och serier i hd eller även uhd.

Profilbild

Viktor har nu skrivit artiklar och recensioner på den här bloggen i många år. Som en internetmarknadsförare har han fått betydande erfarenhet inom olika ämnen som rör internet. Dessutom har han utvecklat en gedigen teknisk kunskap med en bakgrund inom datavetenskapliga studier. Denna kombination gör det möjligt för honom att täcka ett brett spektrum av ämnen. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Viktor via e-post på viktor@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se