ExpressVPN vs. Private Internet Access – Vem är vinnaren i 2024

Om du letar efter den perfekta VPN-lösningen, leta inte längre. Vi har rigoröst testat och jämfört ExpressVPN vs PIA för att avgöra den ultimata vinnaren. Denna omfattande artikel tar upp varje aspekt av deras prestanda, funktioner och användarupplevelse.

Oavsett om du är orolig för hastighet, säkerhet eller förmågan att låsa upp geobegränsat innehåll, har vi dig täckt. Gör dig redo för en djupgående analys av matchen ExpressVPN vs Private Internet Access. Låt oss ta reda på vilken VPN som går segrande ur denna huvudmotstånd.

FÅ ERBJUDANDEN HÄR
Kolla in vår #1 svenska VPN: ExpressVPN - UPP TILL 49% RABATT!

ExpressVPN är det bästa VPN-tjänsten med premiumservrar i Sverige, punkt slut! Hämta en EXKLUSIV 49% RABATT nu, täckt av en 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Sidst opdateret den: 16. juni 2024

ExpressVPN vs Private Internet Access: Tabell för sammanfattning

För att ge en snabb översikt till läsare som föredrar en sammanfattning, här är en jämförelsetabell som visar vinnarna i varje sektion:

Kriterier ExpressVPN Private Internet Access VPN
Servrar Lika Lika
Hastighet vinna förlora
Säkerhet vinna förlora
Integritet och anonymitet Lika Lika
Avblockera streaming vinna förlora
Torrent vinna förlora
Pris förlora vinna
Samtidig anslutning förlora vinna
Kundsupport Lika Lika

En kort historik om ExpressVPN vs Private Internet Access

ExpressVPN

ExpressVPN, grundat 2009, erkänns allmänt som en av de mest populära VPN-tjänsterna som finns tillgängliga idag. Baserat i Brittiska Jungfruöarna grundades företaget av en grupp integritetsentusiaster med målet att erbjuda användare en säker och anonym internetupplevelse.

ExpressVPN erbjuder ett omfattande utbud av funktioner, inklusive ett stort nätverk av servrar, stark kryptering och användarvänliga appar för olika enheter. Inte minst är dess snabba anslutningshastigheter ett utmärkt val för streaming och torrentaktiviteter. För en detaljerad recension av ExpressVPN kan du läsa mer här

ExpressVPN vs PIA

Private Internet Access VPN

Private Internet Access (PIA) VPN, grundat 2010, är en annan populär aktör på VPN-marknaden. PIA VPN fokuserar på att erbjuda pålitliga och prisvärda VPN-tjänster utan att kompromissa med säkerhet och integritet.

Med en användarvänlig gränssnitt och ett gott rykte har PIA VPN fått en lojal användarbas. För en omfattande recension av PIA VPN kan du läsa mer här

PIA vs ExpressVPN

Nu när vi har presenterat både ExpressVPN och PIA VPN kortfattat, låt oss fördjupa oss i en detaljerad jämförelse av deras funktioner, prestanda och prissättning. Detta kommer att hjälpa dig att fatta ett informerat beslut om vilken VPN-tjänst som passar dina behov bäst.

Nätverk och kringgående av geo-restriktioner: ExpressVPN vs PIA

Den svenska täckningen

När vi jämför ExpressVPN vs PIA vad gäller nätverkstäckning och att kringgå geobegränsningar har ExpressVPN 3 000 servrar på 160 platser i 94 länder, medan PIA erbjuder 29 000 servrar i 77 länder. Båda leverantörerna har god täckning i Sverige.

Täckningen i Kina

Båda är effektiva när det gäller att kringgå begränsningar i Kina. Men situationen i Kina kan ändras och användare bör hålla sig informerade och följa de rekommenderade serveralternativen från ExpressVPN och PIA

Prova Vinnaren: ExpressVPN

När vi fortsätter att jämföra PIA vs ExpressVPN kommer vi att gå in på andra viktiga faktorer som hastighet, säkerhet, integritet och prissättning för att avgöra den ultimata vinnaren.

Hastighet: Expressvpn vs private internet access

När det gäller hastighet är det tydligt att ExpressVPN är den klara vinnaren och presterar konsekvent bättre än PIA i både lokala och långväga hastighetstester.

Lokala hastighetstestresultat (server i Sverige):

Vi har genomfört hastighetstestet av PIA vs ExpressVPN och detta är resultatet som vi fick när vi anslöt till servern i Sverige.

ExpressVPN: Nerladdningshastighet – 348 Mbps, Uppladdningshastighet – 259 Mbps

PIA VPN: Nerladdningshastighet – 170 Mbps, Uppladdningshastighet – 184 Mbps

Långväga hastighetstestresultat (server i USA):

För hastighetstestet på långdistans väljer vi att ansluta till servern i USA. Och nedan är testresultatet.

ExpressVPN: Nerladdningshastighet – 212 Mbps, Uppladdningshastighet – 110 Mbps

PIA VPN: Nerladdningshastighet – 85 Mbps, Uppladdningshastighet – 46 Mbps

ExpressVPN har det avancerade protokollet, kallat Lightway Protocol som hjälper till med hastigheten medan PIA använder WireGuard, men det är lite långsammare än Lightway.

PIA eller ExpressVPN hastighet jämförelse

Säkerhet: ExpressVPN vs Private Internet Access

Krypterings

ExpressVPN har en högre standard och säkrare protokoll när det kommer till kryptering än Private Internet Access. Private Internet Access använder endast OpenVPN och WireGuard, medan ExpressVPN använder AES256 och Lightway.

Med andra ord använder ExpressVPN samma krypteringsstandard som bland annat militären och den amerikanska regeringen. Båda programmen är helt säkra att använda när det gäller kryptering, men när det gäller PIA vs ExpressVPN vinner ExpressVPN helt klart i den här kategorin.

Annons- och skadlig kod-blockering

Privat internetåtkomst vs ExpressVPN, ExpressVPN har en funktion som blockerar dig från spårning och skyddar dig mot skadlig kod. Programmet har dock ingen funktion för att ta bort annonser.

Till skillnad från ExpressVPN har Private Internet Access en funktion som både tar bort annonser och skyddar dig mot skadlig kod, så det kommer ut på toppen här.

Läcksäkerhet

Både Private Internet Access och ExpressVPN har en funktion som förhindrar dataläckage om anslutningen till servern bryts.

Specialiserade servrar

Stealth-servrar är speciella servrar som låter dig dölja det faktum att du använder ett VPN och låter dig ansluta till servrar i begränsade områden.

ExpressVPN har en funktion som ger dig tillgång till dolda servrar, medan Private Internet Access inte har det.s.

Revision av säkerhetsinfrastruktur

ExpressVPN:s säkerhet har inspekterats av företaget Cure53, som specialiserar sig på cybersäkerhet. Private Internet Access har däremot inte genomgått någon

Vi har tittat på de olika säkerhetsfunktionerna hos ExpressVPN vs Private Internet Access. Våra resultat visar att ExpressVPN vinner i denna kategori med säkrare kryptering, fördunklade servrar och fullständig inspektion av programmets säkerhet.

Prova Vinnaren: ExpressVPN

Integritet och Anonymitet: ExpressVPN vs Private Internet Access

Både ExpressVPN och Private Internet Access (PIA) prioriterar användarnas integritet och vidtar åtgärder för att säkerställa anonymitet. Låt oss jämföra dem inom viktiga aspekter relaterade till integritet och anonymitet.

Huvudkontor i ett 5, 9 eller 14 Eyes-land:

ExpressVPN har sitt säte i Brittiska Jungfruöarna, utanför jurisdiktionen av 5, 9 eller 14 Eyes-alliansen. PIA å andra sidan har sitt huvudkontor i USA, vilket är ett 5 Eyes-land. Dock har PIA en strikt no-logs-policy som mildrar potentiella bekymmer.

PIA eller ExpressVPN Säkerhetsjämförelse

Användarinformation som krävs vid registrering:

ExpressVPN vs PIA VPN erbjuder båda anonym registrering och kräver endast en e-postadress för registrering i PIA vs ExpressVPN-jämförelsen.

Loggningspolicy:

Både ExpressVPN och PIA har strikta loggningspolicys för förbättrad integritet.

Lagring av användardata:

I fallet med Private Internet Access vs ExpressVPN implementerar båda VPN-tjänsterna strikta policys för datalagring genom att lagra minimal användardata och radera den snabbt.

Anonyma betalningsmetoder:

Båda erbjuder möjligheten att betala med kryptovalutor för användare som värnar om sin integritet.

Warrant Canary:

ExpressVPN saknar Warrant Canary, medan PIA ger insyn i juridiska förfrågningar.

Oberoende granskad integritetspolicy:

ExpressVPN har blivit granskad, medan PIA inte har genomgått liknande granskningar.

När det gäller integritet och anonymitet, utmärker sig både ExpressVPN och PIA med sina no-logs-policyer, minimala dataretention och möjligheten att göra anonyma betalningar i fallet med antingen PIA eller ExpressVPN. ExpressVPNs jurisdiktion och verifierade no-logs-policy ger en liten fördel när det gäller integritetsgaranti.

Prova Vinnaren: ExpressVPN

Deblokera Streaming: PIA vs ExpressVPN

I konkurrensen mellan ExpressVPN vs PIA för att låsa upp strömningstjänster, framstår ExpressVPN som vinnaren. Med dedikerade servrar optimerade för strömning erbjuder ExpressVPN konsekvent pålitlig och oavbruten åtkomst till populära plattformar som Netflix och Amazon Prime.

Även om PIA också erbjuder servrar optimerade för strömning kan de vara mindre effektiva med vissa välkända strömningstjänster.

PIA eller ExpressVPN Deblokera Streaming jämförelse

Torrenting: PIA vs ExpressVPN

När det gäller torrenting visar jämförelsen mellan ExpressVPN vs PIA att ExpressVPN är den klara vinnaren. Med optimerade servrar för snabb och säker P2P-fildelning, snabba hastigheter och robust säkerhet överträffar ExpressVPN PIA. ExpressVPN:s överlägsenhet inom hastighet och säkerhet sätter den isär i ExpressVPN vs PIA tävlingen.

Pris och Plan: PIA vs ExpressVPN

När du väljer mellan ExpressVPN eller PIA bör du ta hänsyn till faktorer som pris, tillgängliga planer och pågående kampanjer.

Planer

ExpressVPN erbjuder 3 abonnemang: månadsabonnemang 12,07€, 6 månader 8,47€ och 12 månader 5,65€.

PIA erbjuder också 3 planer: månadsabonnemang 10,69€, 6 månader 6,79€ och 24 månader 1,99€.

PIA är billigare än ExpressVPN på priset

Gratis provperiod

Både ExpressVPN och PIA erbjuder 7 dagars gratis provperiod för mobilanvändare (IOS och Android) men den kommer inte att ha samma funktioner som en vanlig prenumeration

Kampanjer och kuponger

ExpressVPN erbjuder nu upp till 49% rabatt. Med 1 års prenumeration får du 3 månader gratis.

PIA VPN erbjuder 83% OFF, om du får 2 års plan kommer du också att få ytterligare 3 månader gratis

Pengarna-tillbaka-garanti

PIA och ExpressVPN erbjuder båda pengarna-tillbaka-garanti i 30 dagar. Vilket innebär att du kan prova dessa VPN riskfritt i 30 dagar.

Överväg pris, planer, kampanjer och garantier när du väljer mellan PIA VPN vs ExpressVPN.

Samtidiga anslutningar och operativsystem: PIA vs ExpressVPN

När man jämför PIA vs ExpressVPN framträder Private Internet Access (PIA) som vinnaren när det gäller samtidiga anslutningar och kompatibilitet med operativsystem.

PIA VPN möjliggör att användare kan ansluta flera enheter samtidigt med ett enda abonnemang, vilket gör det till ett utmärkt val för personer med flera enheter eller hushåll. PIA stöder olika plattformar, inklusive Windows, Mac, Linux, iOS och Android.

Även om ExpressVPN också erbjuder ett generöst antal samtidiga anslutningar, ligger det något efter PIA i detta avseende. Dock säkerställer ExpressVPN kompatibilitet med operativsystem som Windows, Mac, Linux, iOS, Android och till och med routrar, vilket ger användarna flexibilitet över olika enheter.

Kundsupport: ExpressVPN vs Private Internet Access

Effektiv och pålitlig support är en topprioritet för båda VPN i ExpressVPN Kundsupport vs PIA VPN Kundsupport-jämförelsen.

Med telefon, e-post och livechattalternativ erbjuder ExpressVPN en kunskapsbas och samhällsforum. PIA VPN tillhandahåller e-post- och livechattsupport, en hjälpdesk och vanliga frågor. Båda säkerställer snabb hjälp och lösningar för användarna.

Prova Vinnaren: ExpressVPN

Slutsats: ExpressVPN vs Private Internet Access

Efter noggrann granskning och jämförelse av ExpressVPN vs PIA framträder en vinnare. Båda VPN-tjänsterna erbjuder robusta alternativ med unika styrkor. Men baserat på vår analys tar ExpressVPN ledningen i denna jämförelse.

ExpressVPN erbjuder en enastående balans mellan prestanda, säkerhet och integritet. Med ett omfattande nätverk av servrar över hela världen lyckas ExpressVPN kringgå geografiska begränsningar och erbjuda smidiga streaming-upplevelser.

Dess imponerande hastighet garanterar sömlös surfning och nedladdning, medan robusta säkerhetsåtgärder skyddar användares integritet genom starka krypteringsprotokoll och läckskydd.

Å andra sidan utmärker sig PIA VPN med sina prisvärda abonnemang och stöd för flera samtidiga anslutningar. Den erbjuder också utmärkt kundsupport som garanterar snabb hjälp vid behov.

Slutligen, att välja mellan ExpressVPN vs PIA VPN på specifika krav. Om du prioriterar hastighet, streaming-möjligheter och hög säkerhet är ExpressVPN det ideala valet. Men för dem som söker kostnadseffektivitet och möjlighet att ansluta flera enheter samtidigt är PIA VPN ett bra alternativ.

Både cär välrenommerade och pålitliga tjänster som prioriterar användares integritet och säkerhet. Oavsett vilket du väljer kan du vara trygg i att dina online-aktiviteter kommer att skyddas.

Profilbild

Viktor har nu skrivit artiklar och recensioner på den här bloggen i många år. Som en internetmarknadsförare har han fått betydande erfarenhet inom olika ämnen som rör internet. Dessutom har han utvecklat en gedigen teknisk kunskap med en bakgrund inom datavetenskapliga studier. Denna kombination gör det möjligt för honom att täcka ett brett spektrum av ämnen. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Viktor via e-post på viktor@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se