ExpressVPN vs. NordVPN vilken är vinnaren 2024

I denna artikel kommer vi att jämföra mellan två av de största VPN leverantörerna som finns på marknaden, nämligen vilken av NordVPN vs ExpressVPN som är bäst. Det kan vara en djungel när man skall välja vilken VPN-tjänst som faktiskt är bäst. Vi kommer bedöma noggrant vilken av NordVPN eller ExpressVPN som erbjuder den bästa helhets produkten 2024.

Anledningen att vi jämför ExpressVPN vs NordVPN är för att de båda VPN-tjänsterna har levererat en solid produkt som är långt mycket bättre än många andra betalda VPN-tjänster. Vi kommer härnäst kolla på vilken VPN-tjänst som faktiskt är bäst.

Testa Nu
Test den vinnaren VPN: ExpressVPN - 49% RABATT!

ExpressVPN är säkert, snabbt och användarvänligt för en smidig online upplevelse! Prenumerera för 1 år och få 3 MÅNADER GRATIS. Du kan enkelt använda deras 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti för att få full återbetalning ifall du inte är nöjd.

Artikel uppdaterad: 22 juli 2024

Ont om tid? Här en sammanfattning av kategoriernas vinnare.

Expressvpn vs. NordVPN så är det ExpressVPN som vinner tack vare av tjänstens prisvärdhet, höga hastigheter, många funktioner samt överlägsen säkerhet.

Kriterier ExpressVPN NordVPN
Servrar Lika Lika
Hastighet Vinner Förlorar
Säkerhet Vinner Förlorar
Funktioner Vinner Förlorar
Pris Förlorar Vinner
Kundtjänst  Lika Lika

VPN-översikt

Innan du börjar med vår ExpressVPN vs NordVPN jämförelse, om du inte kommer ihåg dem väl, här är en kort översikt.

ExpressVPN

Utvecklingen av ExpressVPN, som även är en av de mest använda och meriterande VPN-tjänsterna som finns på marknaden, skedde år 2009 av företaget Express VPN International. Företaget utgår från Brittiska Jungruöarna, som befinner sig utanför EU:s och USA:s rättskipningsområde.

ExpressVPN vs. NordVPN

ExpressVPN använder en av de säkraste krypteringar i sitt slag, det vill säga AES kryptering med 256 bitar. ExpressVPN har tydliga regler när det kommer till att skydda din personliga integritet. Deras policy innebär att dom inte samlar några logga som kan begäras när det kommer till din surfhistorik. Tack vare att inga loggar sparas så kan du vara säker på att alltid surfa 100 procent anonymt med tjänsten.

Här kan du läsa mer om ExpressVPN. Här går vi närmare in på hur just denna VPN-tjänst fungerar.

NordVPN

NordVPN utvecklades år 2012 av företaget Tefincom & CO. Företaget utgår från Panama, som befinner sig utanför EU:s och USA:s rättskipningsområde. Denna VPN har funnits på marknaden bara några år. Men det växer ganska snabbt på sistone. NordVPN har blivit mer och mer populär tack vare att dom levererar en bra produkt till ett lågt pris.

NordVPN vs ExpressVPN

NordVPN erbjuder även dom 256 bit AES kryptering, samma som det amerikanska försvaret använder. NordVPN tillämpar även en strikt policy helt utan loggar, vilket resulterar i att dom inte loggar din surfhistorik, din trafiks plats eller innehåll.

Här kan du läsa mer om NordVPN. Där går vi närmare in på hur just NordVPN fungerar.

Nu när du har en allmän översikt, låt oss gå in på detaljerna.

Besök ExpressVPN

Expressvpn vs Nordvpn Jämförelse

Servrar och antal länder

Båda alternativen har mängder av servrar i många länder (inkl. Sverige), som hjälper dig att komma runt restriktioner. Om vi kollar på NordVPN vs ExpressVPN så har NordVPN ett större antal serverar men ExpressVPN har servrar i fler länder.

ExpressVPN finns utbrett över hela världen och dom expanderar kontinuerligt, i så mycket som 94 länder. Har ExpressVPN sitt fäste, beläget i 145 olika städer, med fler än 3000 servrar.

NordVPN finns över utbrett över hela världen . I så mycket som 60 länder har NordVPN sitt fäste med fler än 5000 servrar.

När vi jämför ExpressVPN vs NordVPN gällande antal servrar och antal länder så blir det oavgjort.

ExpressVPN vs NordVPN Servrar och antal länder

ExpressVPN vs NordVPN hastighet

Både ExpressVPN eller NordVPN får bra betyg men vi märker att ExpressVPN utmärker sig med att leverera en anslutning till servrarna extremt bra i länderna som har testats. Detta gör att tjänsten blir betydligt mer användarvänlig, lätthanterad samt resulterar i snabbare hastigheter.

För att kunna bedöma vilken av ExpressVPN vs. NordVPN som var snabbast så körde vi 2 hastighetstester: ett lokalt test och ett långdistanstest med amerikanska servrar. Det som är viktigt att ha i åtanke är att inget hastighetstest är perfekt, flera faktorer som exempelvis internetuppkoppling, router eller plats kan påverka hastigheten. Vi använde oss av samma dator samt operativsystem för att få så rättvist resultat som möjligt mellan NordVPN eller ExpressVPN.

I vårat lokaltest var ExpressVPN 20% snabbare än NordVPN. ExpressVPN sänkte endast vår ursprungshastighet med 15% medans NordVPN sänkte med hela 29%.

I vårat långdistanstest med amerikanska servrar var ExpressVPN 20% snabbare än NordVPN.

Om du gör saker som kräver mycket data rekommenderar vi att du testar ExpressVPN med sina ultrasnabba hastigheter. Vi märkte att de var mycket bättre vid HD-streaming, ladda ner större filer och vid spelande utan lagg.

När vi jämför ExpressVPN vs NordVPN gällande hastighet, så vinner ExpressVPN.

ExpressVPN vs NordVPN säkerhet

ExpressVPN erbjuder bland annat kryptering av klassen AES med 256 bitar, internetbrytare, delad tunnling samt IPv6 läckageskydd. ExpressVPN erbjuder flertal protokoll Lightway, OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, IPSec/IKEv2, och IPSec/L2TP. Lightway är ExpressVPN egen byggda protokoll och använder sig av wolfSSL.

ExpressVPN använder sig av TrustServer-teknik för att ingen data skall skrivas till server hårddiskar. Detta innebär att din data skrivs enbart temporärt till RAM minnet och raderas direkt när servern startas om. Detta gör det oerhört svårt för en hackare att få tillgång till din information då din data enbart sparas under en väldigt begränsad tid.

NordVPNs säkerhetsprotokoll är liknande. Tjänsten använder också kryptering av klassen AES med 256 bitar samt sparar inga loggar. NordVPN erbjuder flertal protokoll OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, IPSec/IKEv2, IPSec/L2TP, och WireGuard.

Säkerhetsmässigt mellan ExpressVPN vs. NordVPN är båda tjänsterna väldigt lika och ligger i toppen i säkerhet. ExpressVPN ligger dock lite framför NordVPN tack vare TrustServer-tekniken så vill du ha högsta säkerhet så är vårt råd att testa ExpressVPN.

När det kommer till säkerheten mellan ExpressVPN vs. NordVPN är det relativt jämt men ExpressVPN är vinnaren.

ExpressVPN vs NordVPN hastighet

ExpressVPN vs NordVPN Sekretess och anonymitet 

Platsen där ett VPN har sitt huvudkontor är viktigt då det påverkar i hög grad hur de hanterar dina personuppgifter. Både NordVPN eller ExpressVPN är baserade utanför de intelligensdelande allianserna 5, 9 och 14 eyes.

Detta är väldigt viktigt då inga internationella underrättelsegrupper av länder kan dela information som insamlats från massövervakning av medborgare. Rent konkret så innebär detta att länderna inte är juridiskt skyldiga att lämna ut några användares information till antingen lokala eller internationella säkerhetsmyndigheter.

ExpressVPN vs. NordVPN kan bägge följa sina standarder med att icke logga ens uppgifter, då de finns i länder där dom inte är begränsade av lagar kring datalagring. Detta betyder att de inte är skyldiga enligt lag att spara något register över dina uppgifter (exempelvis de webbplatser du har besökt eller vad du har laddat ner).

När det kommer till sekretess och anonymitet mellan NordVPN eller ExpressVPN är det lika.

Avblockera streaming

Om du söker en tjänst som kan ta sig förbi Netflix eller Amazon Prime geografiska blockeringar så är både NordVPN eller ExpressVPN utmärkta val. Både

ExpressVPN hade dock mycket bättre och stabilare hastigheter som gjorde det enkelt vid streaming av Ultra HD, utan buffring. NordVPN hade en mer ojämn streaminghastighet vilket resulterade i att vid streaming av Ultra Hd, så buffrade det vid några tillfällen.

När det kommer till avblockering av streaming tjänster mellan ExpressVPN vs. NordVPN, så vinner ExpressVPN.

Besök ExpressVPN

NordVPN vs ExpressVPN Torrent

Både NordVPN eller ExpressVPN erbjuder toppklassad säkerhet och är kompatibla med alla de största appar för torrentanvändning (BitTorrent, uTorrent). Dom begränsar heller inte nedladdningar efter filstorlek eller typ.

När det kommer till torrentanvändning mellan ExpressVPN vs. NordVPN. ExpressVPN vinner tack vare deras höga nedladdningshastigheter.

ExpressVPN vs NordVPN Torrent

ExpressVPN vs NordVPN Pris och plan

ExpressVPN är en av de dyrare VPN-tjänsterna som finns på marknaden men de håller högsta kvalitet så priset är rimligt. Kostnaden för en månadsprenumeration kostar just nu $12,95 hos ExpressVPN. Det billigaste som du kan få ExpressVPN för är just nu är $6,67 per månad och då binder du upp dig 12 månader och få 3 månader Gratis.

Man kan enkelt betala med alla de största betalsätten hos ExpressVPN med exempelvis Visa, Mastercard, American express, Paypal, Bitcoin med flera.

NordVPN är ett billigare alternativ speciellt om man binder upp sig under en längre period. Kostnaden för en månadsprenumeration kostar just nu $11,95 hos NordVPN. Det billigaste som du kan få NordVPN för är just nu är $3,99 per månad och då binder du upp dig för 24 månader.

Man kan enkelt betala med alla de största betalsätt hos NordVPN med exempelvis Visa, Mastercard, Klarna, American express, Google pay, Paypal, Bitcoin med flera.

När det kommer till  billigaste pris mellan ExpressVPN vs. NordVPN så vinner NordVPN.

NordVPN vs ExpressVPN pengarna tillbaka garanti

Vi märkte att NordVPN försökte få oss att stanna kvar som kund medans ExpressVPN där fick man pengarna tillbaka direkt utan några problem.

Varken NordVPN eller ExpressVPN har någon gratisversion. Anledningen är att det är väldigt svårt att göra en professionell gratisversion utan inskränkningar för användaren. NordVPN vs ExpressVPN har båda en pengarna tillbaka garanti och om du säger upp ditt abonnemang inom 30 dagar från det att du startade det får man hela beloppet tillbaka. 

Det är väldigt enkelt att begära pengarna tillbaka. Både NordVPN eller ExpressVPN kommer dock att kräva att du kontaktar kundtjänsten.

När det kommer till pengarna tillbaka garanti mellan ExpressVPN vs. NordVPN, så vinner ExpressVPN.

Besök ExpressVPN

NordVPN vs ExpressVPN speciella funktioner

ExpressVPN erbjuder sin unika split-tunneling som låter dig välja vilka appar som behöver VPN-skydd och vilka som ska ha direkt åtkomst till internet.

De flesta VPN-tjänster har väldigt lika funktioner. Anledningen är att när en leverantör släpper en ny funktion eller utveckling av tjänsten så brukar de andra aktörerna ta efter. Fördelen med Express VPN Nord VPN är att de nästan alltid är först med de bästa funktionerna.

När det kommer till speciella funktioner mellan NordVPN vs ExpressVPN, så vinner ExpressVPN.

Samtidiga anslutningar och operativsystem

ExpressVPN erbjuder maximalt 5 samtidiga anslutningar medans NordVPN erbjuder 6 samtidiga anslutningar.

ExpressVPN och NordVPN fungerar med alla de största operativsystem som Windows, macOS, IOS, Linux, Android. Dom fungerar även utmärkt med spelkonsoler såsom PS4, Nintendo Switch, Xbox One och Steam.

När det kommer till  samtidiga anslutningar och operativsystem mellan ExpressVPN vs. NordVPN så vinner NordVPN.

Kundsupport

Både ExpressVPN NordVPN har ett rykte att ha marknadens bästa kundservice och de båda ligger på en likvärd nivå.

Både NordVPN ExpressVPN erbjuder support 24/7. När ett problem uppstår närhelst på dygnet kan du komma i kontakt med kundsupporten. Oavsett om du väljer Nord VPN Express VPN så kan du komma i kontakta respektive kundtjänst via livechatt funktioner direkt på webbplatsen eller skicka e-post. E-post kan dock ta lite längre tid att få svar medans med livechatt kan man oftast få hjälp inom några minuter.

Både ExpressVPN vs NordVPN har hjälpcenter med frågor och svar sektioner. Det är en generell sammanställning av oftare ställda frågor som man kan få svar på.

När det kommer till kundsupport mellan NordVPN vs ExpressVPN så blir det oavgjort.

Besök ExpressVPN

Slutsats

Både NordVPN vs ExpressVPN är två av de största VPN-tjänsterna på marknaden och fungerar riktigt bra jämfört med andra VPN-tjänster som finns på marknaden. NordVPN vs ExpressVPN fungerar båda riktigt bra till att b.la. surfa anonymt på nätet, nätsäkerhet eller för att kringgå regionblockeringar och komma åt exempelvis Netflix.

Mellan NordVPN eller ExpressVPN så slår ExpressVPN också NordVPN när det kommer till att ta sig runt geografiska blockeringar i censurerade länder som exempelvis Kina.

Därför är vårt första val ExpressVPN då dom har snabbast hastighet som garanterar oavbruten streaming, gaming eller torrentnedladdning.

Profilbild

Viktor har nu skrivit artiklar och recensioner på den här bloggen i många år. Som en internetmarknadsförare har han fått betydande erfarenhet inom olika ämnen som rör internet. Dessutom har han utvecklat en gedigen teknisk kunskap med en bakgrund inom datavetenskapliga studier. Denna kombination gör det möjligt för honom att täcka ett brett spektrum av ämnen. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Viktor via e-post på viktor@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se