ExpressVPN vs. Cyberghost VPN – Vem Är Vinnaren?

Om du är ute efter att hitta den bästa VPN-tjänsten på marknaden så har du kommit till rätt ställe. Vi kommer att göra tester för att jämföra ExpressVPN vs Cyberghost VPN för att se vilken VPN som är bäst. Låt oss härnäst titta på resultatet av vårat test mellan ExpressVPN eller Cyberghost vpn.

Prova Nu
Testa ExpressVPN - 49% RABATT!

ExpressVPN gör din surfning säker samt snabb! Prenumerera för att få 3 MÅNADER GRATIS. Använd deras 30 dagars pengarna tillbaka garanti för att få full återbetalning ifall du inte är nöjd.

Artikel uppdaterad: 17 juni 2024

Här en sammanfattning av kategoriernas vinnare

I våra utförliga tester mellan ExpressVPN vs Cyberghost vpn så såg vi att båda VPN-tjänsterna var väldigt bra. Den vinnande VPN-tjänsten från våra tester är ExpressVPN deras hastighet, säkerhet, avblockering av streaming och torrent är väldigt bra. 

Kriterier ExpressVPN Cyberghost VPN
Servrar Lika Lika
Hastighet Vinnare Förlorare
Säkerhet Vinnare Förlorare
Sekretess och anonymitet Lika Lika
Avblockera streaming Vinnare Förlorare
Torrent Vinnare Förlorare
Pris Förlorare Vinnare
Samtidig anslutning Förlorare Vinnare
Kundsupport Lika Lika

VPN-översikt

Innan du börjar med vår ExpressVPN vs Cyberghost VPN jämförelse, om du inte kommer ihåg dem väl, här är en kort översikt

ExpressVPN

ExpressVPN är en av de äldre och även populäraste VPN tjänsterna som existerar på marknaden. Dom erbjuden en väldigt snabb uppkoppling som finns tillgängliga i över 94 länder i skrivande stund.

ExpressVPN skapades 2009 genom att ett partnerskap mellan Peter Burchhardt och Dan Pomerantz. ExpressVPN utgår från Brittiska Jungfruöarna som deras jurisdiktion. Brittiska Jungfruöarnas lagar ger användarna mer anonymitet och större integritet, detta innebär att din data inte kommer att lämnas ut till regeringen eller några andra länder.

ExpressVPNs uppdrag enligt dom själva är att du som användare skall kunna ha möjgliheten att uppleva ett internet som är öppet och gratis och själv kunna ta kontrollen över det, samt makten att utforma dina egna online upplevelser. ExpressVPN värdesätter högt ödmjukhet och intelligens lika mycket, det är ett företag där människor får saker gjorda väldigt snabbt!

ExpressVPN vs Cyberghost VPN jämförelse

ExpressVPN erbjuder många funktioner nedanstående har vi skapat en lista på några av dom främsta:

 • Split Tunneling och Kill Switch.
 • Network lock, som är ExpressVPNs version av en kill switch.
 • ExpressVPNs hothanterare.
 • Läckageskydd.
 • Inbyggt hastighetstest.
 • ExpressVPN nycklar.

Du kan läsa vår mer utförliga ExpressVPN recension.

Cyberghost VPN

Cyberghost lanserade först sin tjänst 2011 och de finns tillgängliga i 91 länder och ökar hela tiden. Företaget är främst baserat i Tyskland och Rumänien.

Eftersom Cyberghosts huvudkontor finns i Rumänien så utgår dom från deras jurisdiktion. Detta innebär att Rumäniens lagar ger användarna mer anonymitet och större integritet, detta innebär att din data inte kommer att lämnas ut till regeringen eller några andra länder.

Cyberghost VPN vs ExpressVPN jämförelse

Cyberghost erbjuder ett flertal funktioner  som vi nedanstående har skapat en lista som innefattar dom viktigaste:

 • Kill Switch.
 • WireGuard, OpenVPN, IKEv2 protokoll.
 • Zero-Log.
 • Multi-login.
 • Egen DNS.

Du kan läsa vår artikel mer utförligt av våran Cyberghost recension.

Nätverk och förbi koppling av geo-restriktioner

Vi kommer nu att gå igenom vilken mellan Cyberghost VPN vs ExpressVPN som innehar flest servrar och i antal länder som dom finns tillgängliga i. Cyberghost finns för nuvarande i 91+ länder och har 9738+ servrar om vi jämför med ExpressVPN så finns dom för nuvarande i 94+ länder och har 3000+ servrar. 

Sverigetäckningen

Både Cyberghost VPN vs ExpressVPN har en perfekt täckning i Sverige som möjliggör att du kan surfa obehindrat ifrån flertal servrar som finns i Sverige med VPN-tjänsten.

Fungerar det i Kina?

Om du undrar ifall någon av dessa VPN-tjänsterna fungerar i Kina så kan jag säga att både Cyberghost VPN vs ExpressVPN fungerar utmärk att använda i Kina då dom båda erbjuder servrar som du kan koppla dig till.

Enligt oss så är det lika mellan att använda Cyberghost VPN eller ExpressVPN.

Hastighet

Vi kommer gå igenom olika hastighetstest som vi har gjort både för i Sverige och utomlands för att se vilken VPN-tjänst som fungerar bäst mellan Cyberghost och ExpressVPN.

Lokala hastighetstestresultat (server i Sverige)

Vi har gjort ett lokalt hastighetstest från Sverige till en server som också finns i Sverige för att se vilken VPN-tjänst som är snabbast mellan Cyberghost och ExpressVPN.

Vi började med att testa ExpressVPN och vi kom upp i 60 mbps i nedladdningshastighet 20 mbps i uppladdningshastighet och 30ms i ping. För Cyberghost testet så kom vi upp i 45 mbps i nedladdningshastighet 10 mbps i uppladdningshastighet och 60ms i ping.

Resultat av hastighetstest på långa avstånd (server i USA)

Vi gjorde även ett test till utomlands i vårat fall till en server i USA samtidigt som vi befinner oss i Sverige.

Vi började med att göra ett test med ExpressVPN och vi kom upp i 30 mbps i nedladdningshastighet 10 mbps i uppladdningshastighet och 140ms i ping. För Cyberghost testet så kom vi upp i 20 mbps i nedladdningshastighet 5 mbps i uppladdningshastighet och 200ms i ping.

I vårat hastighetstest så var ExpressVPN den solklara vinnaren både i det lokala testet och utomlands testet.

Prova vinnaren: ExpressVPN

Säkerhet

Säkerheten är väldigt viktig vid val av VPN-tjänst vi kommer att titta på vilken krypteringsstandard, krypteringsprotokoll, läckageskydd med mera som både Cyberghost och ExpressVPN använder sig av.

Krypteringsstandard

Både Cyberghost vs ExpressVPN använder sig av samma krypteringsstandard nämligenAES 256 kryptering som är samma krypteringsstandard som används av amerikanska regeringen.

Krypteringsprotokoll

ExpressVPN använder sig av lite olika krypteringsprotokoll b.la. Lightway, OpenVPN (UDP/TCP), L2TP-IPsec, SSTP, PPTP medans Cyberghost erbjuder endast WireGuard, OpenVPN, IKEv2.

Annons- och skadlig programvara

ExpressVPN blockerar inga annonser direkt, men VPN-tjänsten tar bort både skadliga samt inträngande annonser. När man använder sig av VPN-tjänsten så behöver du oftast inte blockera några annonser eftersom din information ände inte kan sparas.

Cyberghost erbjuder tyvärr ingen lösning gällande att blockera några annonser.

Läckageskydd

Både ExpressVPN vs Cyberghost VPN har läckageskydd som håller din DNS skyddad från något läckage.

Specialservrar

Både ExpressVPN vs Cyberghost VPN erbjuder specialservrar för bästa möjliga säkerhet och hastighet.

Serversäkerhet

ExpressVPN vs Cyberghost VPN värderar både serversäkerhet väldigt högt för och sparar enbart din dator på RAM disken vilken gör att all data försvinner ifall man stänger av servern.

Säkerhetsinfrastrukturrevisioner

Både ExpressVPN vs Cyberghost VPN bjuder in specialister som är utomstående och transparenta vid säkerhetsinfrastrukturrevisioner, för att visa att allt går rätt till.

Ifrån alla olika testerna vi gjort gällande säkerhet så var ExpressVPN den bäst VPN-tjänsten.

ExpressVPN vs Cyberghost VPN Serversäkerhet jämförelse

Sekretess och anonymitet

Sekretess och anonymitet är ett av de viktigaste sakerna vid val av VPN-tjänst vi kommer kolla på vilken loggningspolicyer, lagring av användardata med mera som Cyberghost och ExpressVPN använder sig av.

Med huvudkontor i ett land med 5, 9 eller 14 ögon

Både ExpressVPN vs Cyberghost VPN befinner sig med ett huvudkontor i ett land med 5,9 eller 14 ögon.

Användarinformation som krävs för att registrera dig

Både Cyberghost VPN vs ExpressVPN kräver att du tillhandahåller användarinformation när du registrerar dig hos tjänsterna.

Loggningspolicyer

Cyberghost eller ExpressVPN loggningspolicyer är väldigt lika dom varken sparar någon data som kan kopplas till dig för bästa säkerhet och anonymitet som privatperson.

Lagring av användardata

Ingen av Vpn-tjänsterna lagrar någon av din användardata detta för högsta säkerhet och anonymitet för dig.

Anonyma betalningsmetoder

Både Cyberghost VPN vs ExpressVPN tillåter anonyma betalningsmetoder såsom Bitcoin.

Warrant Canary

ExpressVPN och Cyberghost har bägge Warrant Canary.

Integritetspolicy granskad oberoende

De båda VPN-tjänsternas Integritetspolicy granskas oberoende vilket säkerställer att allt går rätt till.

Ifrån alla olika testerna vi gjort gällande Sekretess och anonymitet så blev det lika mellan ExpressVPN och Cyberghost.

Prova vinnaren: ExpressVPN

Avblockera streaming (Netflix, Amazon Prime etc.)

Vi har även tittat på vilken av Cyberghost VPN vs ExpressVPN som är bäst för att avblockera olika streaming tjänster. Vi har testat ett flertal olika streaming tjänster såsom Netflix, Amazon Prime, Disney + samt HBO Max. ExpressVPN var den självklara vinnaren då dom med enkelhet lyckades att avblockera streaming för alla streaming tjänster som vi har testat.

ExpressVPN vs Cyberghost VPN Avblockera streaming jämförelse

Torrent

Vi har testat vilken av ExpressVPN eller Cyberghost som presterade bäst när det gällde användning av torrent. ExpressVPN var överlägset den bäst VPN-tjänsten mellan de båda.

Prova vinnaren: ExpressVPN

Pris och plan

Pris och plan står högt på listan vid val av VPN-tjänst man vill såklart ha ett förmånligt pris och vi kommer att jämföra vilka planer, provperioder och kampanjer som ExpressVPN samt Cyberghost använder sig av.

Planer

ExpressVPN erbjuder enbart en 7 dagars fri period där du kan testa deras tjänst men den fungerar enbart för mobilen. Dom erbjuder även en 30-dagars pengarna-tillbaka garantin men det har ingen gratis period. Det finns tre olika planer som du kan välja hos ExpressVPN. Om du vill ha ett månadsabonnemang kostar det $12,95 / månad, för 6 månadersabonnemang kostar det $9,99 / månad och för ett år betalar du endast $6,67 / månad. Du kan ha upp till 5 stycken personer som är inloggade samtidigt vilket är perfekt för en familj.

Cyberghost erbjuder ingen gratis period för att testa deras tjänst, men dom erbjuder istället en återbetalningsgaranti på hela 45 dagar men som sagt det är ingen gratis period. Det finns tre olika planer som du kan välja hos Cyberghost. Om du väljer ett månadsabonnemang kostar det $12,00 / månad, för 6 månadersabonnemang kostar det $7,00 / månad och för ett år betalar du enbart $2,11 / månad. Du kan ha upp till hela 7 användare som kan vara inloggade samtidigt.

Gratis provperiod

ExpressVPN erbjuder en 7 dagars gratis provperiod för att testa deras tjänst, men detta fungerar enbart för mobilen. Cyberghost erbjuder ingen gratis provperiod i nuläget.

Kampanjer och kuponger

Både ExpressVPN och Cyberghost har kampanjer under året och förmånliga kuponger som kan använda sig av för att få ett extra bra erbjudande. Oftast är det bäst kampanjer runt black friday.

Pengar tillbaka garanti

ExpressVPN erbjuder pengarna tillbaka garanti på hela 30 dagar och även Cyberghost erbjuder en pengarna tillbaka garanti på hela 45 dagar vilket är väldigt förmånligt och ger en tid att testa i lugn och ro.

Efter att ha jämfört pris och plan mellan Cyberghost VPN vs ExpressVPN så kom vi fram till att Cyberghost var den bästa VPN-tjänsten.

Prova vinnaren: ExpressVPN

Samtidiga anslutningar och operativsystem

ExpressVPN erbjuder upp till 5 stycken samtidiga anslutningar och finns till operativsystemen Windows, android, IOS och macOS. Cyberghost erbjuder hela 7 stycken samtidiga anslutningar och finns till operativsystemen Windows, android, IOS och macOS.

Cyberghost är den starkaste VPN-tjänsten för samtidiga anslutningar och operativsystem.

ExpressVPN eller Cyberghost VPN

kundservice

Gällande kundservice mellan ExpressVPN vs Cyberghost VPN så är dom båda VPN-tjänsterna extremt snabba och effektiva med att hjälpa en med supportärenden. Dom båda erbjuder möjlighet tills support via telefon och e-post, livechatt, men dom har även tillgång till självbetjäningsinnehåll och FAQ med gemenskaper och forum där man kan få hjälp.

Klicka här för ExpressVPN kundtjänst eller Cyberghost kundtjänst.

Slutsats

Både ExpressVPN vs Cyberghost VPN är väldigt bra VPN-tjänster men ExpressVPN var den slutliga vinnaren mellan Cyberghost VPN vs ExpressVPN. Vill du vara helt säker på att få en VPN-tjänst som har högsta säkerhet och anonymitet samt kan avblockera streaminginnehåll med lätthet så skall du välja ExpressVPN.

ExpressVPN var även överlägsen när det gällde torrent, säkerhet, avblockera streaminginnehåll och hastighet. ExpressVPNs hastighet är perfekt för att kunna streama filmer eller serier i hd eller uhd.

Profilbild

Viktor har nu skrivit artiklar och recensioner på den här bloggen i många år. Som en internetmarknadsförare har han fått betydande erfarenhet inom olika ämnen som rör internet. Dessutom har han utvecklat en gedigen teknisk kunskap med en bakgrund inom datavetenskapliga studier. Denna kombination gör det möjligt för honom att täcka ett brett spektrum av ämnen. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Viktor via e-post på viktor@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se