Den bästa VPN routerè 2024: routrar som passar perfekt med din VPN

You probably stumbled upon this article trying to find the best VPN router Sweden. I mean, who’s to say you should just limit yourself to a VPN for your devices? If you didn’t already know, it’s always a good step to install a VPN on your router when it comes to your online security. So stay tuned to find out which of the best VPN on routers suits perfectly with your VPNs.
Swedish Translation:
Du har förmodligen stött på den här artikeln som försöker hitta den bästa VPN-routern i Sverige. Jag menar, vem ska säga att du bara borde begränsa dig till en VPN för dina enheter? Om du inte redan visste det, är det alltid ett bra steg att installera en VPN på din router när det gäller din online-säkerhet. Så håll dig uppdaterad för att ta reda på vilken av de bästa VPN på routerna som passar perfekt med dina VPN.

3 månader GRATIS
EXKLUSIVT ERBJUDANDE: ExpressVPN!

Ta del av erbjudandet och skydda din integritet med en VPN!

Vad är vikten av en router med inbyggt VPN?

Om du använder internet regelbundet (vilket vi gör) så behöver du definitivt ett VPN för att skydda dig online. Om du inte redan visste det, när du bara surfar på internet, utsätter du dig för alla dessa typer av hot. Det beror på att det numera inte krävs mycket för att hacka in någons konto och få sin IP-adress. Faktum är att du antagligen kan se YouTube-tutorials om detta om du försöker söka.

Så när du får ett VPN säkerställer du din säkerhet och integritet. Detta innebär att du måste betala ett litet pris varje månad för att få den säkerhet du så förtjänar. Då måste du installera den här applikationen på alla enheter du har så att du alltid kan skyddas när du växlar mellan dem.

Det här är bra när du har cirka en till två enheter. Men vad händer om du bor med din familj? Detta skulle innebära att de måste få sina egna VPN-prenumerationer och att du måste betala ännu mer! Men tänk om jag sa till dig att du lätt kan undvika allt detta?

Den enkla lösningen är att få en router med VPN SE. Du behöver bara ladda ner, installera och betala för det en gång (en månad, men du vet vad jag menar).

Efter detta, när du ansluter till din router, har du också automatiskt anslutit till ditt VPN! Du behöver inte sätta på den eller någonting. Detta är mycket mer praktiskt, för att inte tala om, mer pengebesparande.

Tips när du får den bästa VPN på router

Innan vi går in på det positiva, låt oss ta itu med negativen först. Även om dessa nackdelar inte riktigt är de värsta, kan det vara till besvär för vissa. Så låt mig bara lägga ut det åt dig.

Den bästa router VPN uppsättningen

I jämförelse med de vanliga VPN:erna kommer det inte att vara lätt att ställa in den här. Trots att det definitivt inte är något du behöver att ha en kandidatexamen i. Jag är säker på att vem som helst kan göra det om de är tålmodiga nog. Dessutom är inte bekvämligheten att behöva installera bara en router med inbyggd VPN bättre än att behöva ladda ner, installera, starta och betala för flera?

Bandbredds villkor för en inbyggd VPN

Eftersom du i grunden tvingar din internetanslutning till bara en VPN tunnel begränsar du också din anslutningshastighet till vad den tunneln kan. Så det bästa sättet att få en bra hastighet är genom att välja ut en bra VPN. Kolla in min lista med rekommendationer nedan eftersom det är de som garanteras öka din internetanslutning.

Här är ett exempel för att utarbeta den punkten. Så du har en internetleverantör som erbjuder, låt oss säga, 1 GB per sekund (whew). Du kommer sedan igenom installationsprocessen för din router och lyckas få routern med inbyggd VPN själv. MEN din VPN-leverantör kan bara hantera 300 MB per sekund. I princip förlorar du pengar eftersom du inte får använda resten av 700 MB.

Det finns två lösningar på detta:

 1. Först kan du installera flera andra VPN klienter på den samma routern. På det här sättet skulle alla få en rättvis andel av internetuppkopplingen samtidigt som de kan utnyttja 1 GB per sekund. Men det betyder definitivt att du måste installera och betala för separata VPN-leverantörer.
 2. Det andra alternativet (och överlägset det enklaste) är att helt enkelt få en bra VPN leverantör. En bra och pålitlig VPN-tjänst kommer definitivt att kunna få dig det du behöver utan besväret med att installera flera VPNs.

Den bästa router VPN Sverige

Slutligen, vad du har väntat på. Här är de 3 bästa routern med inbyggt VPN som jag rekommenderar.

1. Linksys WRT 3200 ACM-router

Detta är definitivt det bästa valet för en router med VPN Sverige. Varför? Linksys är inte bara ett välkänt routermärke, det har en riktigt enkel design som gör att alla enkelt kan använda det. Du kan också installera DD-WRT-firmware för VPN-kompatibilitet.

 • Hastighet: 802.11ac: 3x 867 Mbps, 802.11n: 600 Mbps
 • Anslutning: 4x Gigabit Ethernet, 1x USB 3.0, 1 x ESATA/USB 2.0
 • Funktioner: Tri-Stream 160, 1,8 GHz dual-core CPU, 512 MB RAM, 256 MB flash memory

Den har också 3 band och 4 externa antenner som säkerställer ett brett spektrum av täckning och en snabb internetanslutning. Du kan ansluta upp till fyra Ethernet-kablar till den och en USB.

2. Asus RT-AC86U router

Asus är ett av de mest kända märkena för spelverktyg. Så du kan ganska mycket förutsäga vad du kan förvänta dig av den här. Den har många funktioner som definitivt tjänar den till sin rättmätiga plats i topp 2 bästa router med VPN Sverige.

 • Hastighet:: 802.11ac 1734 Mbps down
 • Anslutning: 5 x Gigabit LAN, 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0
 • Funktioner: MU-MIMO, Traffic Analyzer, Adaptive QoS WTFast Gamers Private Network

Eftersom det har specialfunktioner för spel, garanterar detta att dina internethastigheter förblir i topp-skick. Du kan också installera anpassad firmware på den här routern som den tidigare.

3. 5. D-länk DIR-885L / R-router

Den här VPN router är definitivt inte så långt efter de två första. Den har ganska mycket liknande drag som de två första. Det är också riktigt bra för spel och det har till och med ett enkelt navigeringsgränssnitt för när du ställer in och installerar routern.

 • Hastighet: 802.11ac
 • Anslutning: 4x Gigabit Ethernet, 1x USB 3.0
 • Funktioner: MU-MIMO, Advanced Wireless AC beamforming, SmartConnect

Den bästa VPN router

Så nu har du all information och rekommendationer du behöver för den bästa VPN router Sverige. Nu behöver du bara en bra VPN för att koppla ihop den.

Som jag sa tidigare, att välja ett VPN är lika viktigt som att välja en router. När allt kommer allt här nedåt när vi pratar om din bandbredd. Så utan vidare, här är mina toppval:

Bäst allround 1 ExpressVPN: Recension 2024
9.8
2 CyberGhost VPN: Recension 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Recension 2024
9.3
4 IPVanish VPN: Recension 2024
9
5 NordVPN: Recension 2024
8.8

Och bara om du undrar, har jag testat alla dessa leverantörer personligen. Faktum är att jag har spenderat många år på att testa alla de olika VPNs som du kan hitta på internet. Det har varit många besvikelser, men jag kunde äntligen begränsa det till bara det bästa av det bästa.

Men om du vill ha en mer detaljerad redogörelse för var och en av de bästa VPN router, känn dig fri att kolla in deras individuella recensioner. Jag rekommenderar definitivt att göra detta så att du kan bestämma vilka leverantörer som kan tillgodose dina specifika behov.

Det var det!

Om du har nått så långt, gratulerar jag dig. Det fanns en hel del teknikrelaterade ord där, men jag tror att det är absolut nödvändigt för dig att gå igenom dem alla för att du ska kunna få den bästa VPN router Sverige.

Kom ihåg att ta alla överväganden när du skaffar en router med inbyggt VPN. Även om det är lite svårare att konfigurera i jämförelse med att få det på dina mobila enheter, är det definitivt värt det. Du kan också välja att ställa in flera VPN leverantörer på en router, eller så kan du helt enkelt få en bra tjänst som kan stödja din internetanslutning.

Slutligen skulle allt vara värdelöst om du inte hade den bästa router med VPN. För detta kommer jag alltid att stå och rekommendera min beprövade: ExpressVPN. Från namnet självt kan det definitivt ge dig den internethastighet du letar efter. Den har också över 3000+ servrar i 90+ länder som du kan välja mellan. Och det bästa är att du kan installera detta på någon av de 3 bästa routrarna!

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juli 2024

Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se