Bästa VPN Kina 2024: VPN-tjänsterna i Kina för svenska turister

Planerar du en att besöka Kina? Då känner du säker till den Kinesiska muren, eller The Great Wall of China som den kallas på Engelska. Den Kinesiska murens byggdes för att skydda Kina från banditer som kom för att plundra, Hunner, Mongoler och så vidare. Vad du kanske inte känner till är deras brandvägg som kallas The Great Firewall of China. Den stora brandväggen kommer att skapa problem för dig när du är i Kina och använder internet om du inte har bästa VPN Kina.

3 månader GRATIS
EXKLUSIVT ERBJUDANDE: ExpressVPN!

Ta del av erbjudandet och skydda din integritet med en VPN!

Artikel uppdaterad: 24 juli 2024

Är internet censurerat i Kina?

Internet är väldigt begränsat i Kina på grund av deras hårda censur av innehåll. Deras brandvägg, The Great Firewall of China, blockerar allt innehåll som den Kinesiska regeringen inte tycker är lämpligt. Olämpligt är det mesta som innehåller någon typ a fria åsikter, dessutom gör brandväggen det möjligt för regeringen att läsa av all trafik som går genom den. För att förbigå den kinesiska brandväggen kan du använda en Kina VPN, läs vidare för att se vad vi tycker är bästa VPN Kina.

vpn kina

Kan man använda en VPN Kina?

Det går att använda en VPN i Kina, men det är inte så att det uppmuntras av den Kinesiska regeringen. Om det är det lagligt att använda en VPN i Kina är en svårare fråga att reda ut, låt oss säga att Kina VPN är en gråzon. Så länge du inte ägnar dig åt samhällsomstörtande verksamhet är det inga problem att använda en VPN i Kina, men sådan verksamhet är inte särskilt populär i något land. I den här artikeln ska vi titta på bästa VPN Kina och reda ut lite hur en VPN i Kina fungerar.

bästa vpn kina

Vad är blockerat i Kina?

Att lista alla tjänster som är blockerade av Kinas brandvägg är inte helt enkelt. Det är lättare att lista de populära tjänster som inte är blockerade om man inte har en VPN Kina. Hursomhelst, här är en sammanfattning av de vanliga tjänster som vi tar för givet här hemma, men som är blockerade och inte går att nå utan VPN i Kina:

 • Google
 • YouTube
 • Wikipedia
 • Reddit
 • Netflix
 • Blogspot
 • Instagram
 • WhatsApp
 • Pinterest
 • BBC
 • The Guardian
 • The Washington Post
 • HBO
 • Human Rights Watch
 • Facebook
 • Messenger
 • Twitter
 • LinkedIn

Vill du nå en eller fler av dessa tjänster bör du använda bästa VPN Kina. De flesta stora IT-bolag, bland andra Google, Microsoft, Twitter, FaceBook och LinkedIn har tillsammans med många fler lämnat Kina efter de blivit uppmanade att censurera sitt innehåll.

Besök ExpressVPN
30-dagars pengarna tillbaka-garanti

Så väljer du bästa VPN Kina

Först av allt se till att välja en VPN som garanterar att den fungerar i Kina. Ett annat tips är att välja en Kina VPN som har pengarna tillbaka garanti så du kan prova ut den riskfritt.

För att en Kina VPN som ska fungera måste ha en mängd servrar utspridda över världen så det går att byta ifall den aktuella servern blir upptäckt av brandväggen och blockerad. För att ha bra bandbredd med en Kina VPN är det bäst med servrar i Asien. Nedan kommer vi att lista några bästa VPN Kina.

Så installerar du en Kina VPN

 1. Först av allt, gör det innan du åker till Kina. När du väl är där kommer du upptäcka att regeringens brandvägg blockerar nedladdning av Kina VPN. Så se till att göra det medan du har tillgång till ett ocensurerat Internet.
 2. Hitta en VPN som garanterar att den fungerar i Kina. Helst med pengarna tillbaka garanti.
 3. Registrera dig för ett Kina VPN konto.
 4. Välj en prenumeration som passar dig och betala.
 5. Ladda ner din Kina VPN på alla enheter du kommer att använda i Kina
 6. Installera och surfa säkert medan du väntar på din resa till Kina.

Fortsätt läsa nedan för att se hur du hittar bästa VPN Kina.

Besök ExpressVPN
30-dagars pengarna tillbaka-garanti

Vilken är bästa VPN Kina?

En Kina VPN är inte samma som en annan Kina VPN, de har alla olika funktioner och specialiteter även om de delar de grundläggande funktionerna för en VPN. Under åratal har jag testat olika VPN tjänster för att se vilka som är de bästa VPN tjänsterna för olika sammanhang. Här är ett urval av VPN leverantörer som jag testat och valt ut för att de är de bästa VPN Kina.

Om du väljer ur min lista ovan vet du att du får bästa VPN Kina.

Kan jag använda en gratis VPN i Kina?

Nej! Även om du mot förmodan skulle hitta en gratis VPN i Kina som fungerar, så måste du tänka på varför den fungerar. Den enda anledningen till varför en gratis VPN i Kina fungerar är att myndigheterna tillåter den att fungera. Det finns anledning att misstänka att om kinesiska myndigheter låter dig använda en gratis VPN i Kina kommer den att fungera som de vill och inte som du vill. Om du vill surfa fritt i Kina ska du välja bästa VPN Kina från vår lista ovan och inte riskera avlyssning eller skadlig programvara.

Varför ska jag aldrig använda gratis VPN tjänster?

En gratis VPN är inte gratis, den kostar dig något fast du kanske inte märker det. Förutom att en gratis VPN använder dig för att generera inkomst utan att berätta hur, har de en del andra problem. Om du  använder en gratis Kina VPN ökar sannolikheten för problem.

Funktionsmässigt kan du märka direkt att de långsamma eftersom de begränsar din bandbredd. Förutom långsam surf har du bara en viss mängd trafik per vecka eller månad du kan använda, och dessutom har en gratis VPN har vanligtvis bara ett fåtal platser som du kan välja för din serverplacering. Få servrar betyder få IP-adresser, vilket i längden ökar risk för att bli blockerad.

kina vpn

Du kommer också märka att det fungerar dåligt att kringgå Geoblockering för tjänster som Amazon Prime, Hulu och NetFlix med en gratis VPN. De fåtal servrar och IP-adresser de har blir lätt upptäckta och blockerade, så med en gratis VPN får du nöja dig med det lokala utbudet av strömmande tjänster.

Än mer oroväckande är dock att vissa av de gratis VPN tjänsterna loggar din data, de kan också innehålla skadlig kod och till och med låta andra användare köra sin trafik genom din uppkoppling.

Om du vill ha en gratis VPN i en månad kan du registrera dig för ExpressVPN eller NordVPN Kina. ExpressVPN har 30 dagars pengarna tillbaka garanti så om du inte tycker att en bra VPN är värd att betala för kan du alltid avsluta din prenumeration och få tillbaka det du betalat. De flesta som testar ExpressVPN är dock så nöjda att de fortsätter prenumerationen.

Besök ExpressVPN
30-dagars pengarna tillbaka-garanti

Varför behöver jag en VPN?

En bra VPN inte bara skyddar din personliga integritet, den låter dig också få tillgång till tjänster som du annars inte skulle kunna nå på grund av Geoblockering.

Hur skyddar en VPN min integritet?

En VPN av bra kvalitet skyddar din integritet och data på ett flertal olika sätt. Specialfunktioner kan variera lite beroende på vilken VPN du använder, men de delar alla de grundläggande funktionerna.

En VPN tjänst fungerar så att du kopplar din internet access till en server som de tillhandahåller. I den servern tilldelas du en IP-adress som tillhör VPN tjänsten och du skickas sedan vidare till det publika Internet. När du sedan når de tjänster du använder på Internet kan de bara läsa av den IP-adress som VPN tjänsten gett dig. Det betyder att ingen kan spåra dig via din IP-adress och se vem du är.

Alla bra VPN tjänster har också olika nivåer av kryptering, så all data mellan dig och servern krypteras. Att kryptera och avkryptera tar processorkraft och därmed tid, så man brukar kunna välja mellan okrypterad, ganska krypterad och militärt krypterad trafik. Är man i ett land som till exempel Kina där myndigheterna gillar att läsa all trafik som går i nätverken kanske man vill använda militärt krypterad trafik.

För att dessa funktioner ska göra någon nytta måste man också se till att man väljer en VPN tjänst som inte sparar någon personlig information om dina uppkopplingar och maximalt sparar loggar under en minimal tid för att supporten ska kunna felsöka en uppkoppling.

Vad är Geoblockering?

Geoblockering, eller Geoblocking som det kallas på Engelska innebär att en tjänst använder din IP-adress för att avgöra vart du är och om du ska få tillgång till den.

I totalitära länder som till exempel Kina, kan man förenklat se det som en inverterad Geoblockering, det betyder att när du försöker komma åt en IP-adress som inte är i Kina och som inte är på deras korta lista av tillåtna adresser utan att använda till exempel ExpressVPN blir din trafik blockerad.

vpn i kina

Europeiska Unionen, EU, tillåter inte Geoblockering annat än i undantagsfall med hänvisning till diskriminering av användare från olika regioner. Undantagsfallen inkluderar dock tjänster med strömmande media på grund av de avtal som mediebolagen har mellan varandra i olika länder.

Som du kanske vet har tjänster som NetFlix, HBO Max, Amazon Prime, Hulu och Disney+ olika utbud i olika länder. Det beror på de avtal de har om visningsrätter i de olika länderna, när de licensierar ett program för ett land beror kostnaden på hur många användare som kan se programmet i det landet.

Tjänsterna som tillhandahåller strömmande media blockerar därför alla som inte har IP-adress från det aktuella landet så de inte kan använda tjänsten. Med en VPN av bra kvalitet kan du kringgå Geoblockeringen genom att välja en server i det land du vill se utbudet från.

Sammanfattning av hur du använder VPN tjänster i Kina

Om du ska åka till Kina bör du skaffa dig minst en VPN tjänst av bra kvalitet innan du åker. Att redan ha en VPN i Kina när du anländer är viktig att ha. Eftersom Kinas myndigheter blockerar alla nedladdningar av programvara som relaterar till VPN för användare i kina, kan det vara mycket svårt att ladda ner en VPN när du är där. Det kan vara en ide att skaffa mer än en VPN eftersom de Kinesiska myndigheterna gillar att blockera VPN och försöker upptäcka VPN tjänster som kringgår deras brandvägg, och även om din VPN är bra kan den upptäckas, och då kommer den att ha en kort period när den inte är tillgänglig medan de ordnar nya servrar för användning i Kina.

Besök ExpressVPN
30-dagars pengarna tillbaka-garanti

Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se