Bästa VPN för Sverige – Därför bör du använda lokal VPN och de bästa alternativen

Har du letat efter en av de bästa VPN Sverige så att du kan surfa säkert online till ett rimligt pris? Du har säkert märkt att det finns så många VPN-tjänster på marknaden att det är svårt att veta vilken som är bäst för dig; var och en av dem påstår sig vara de bästa för dina behov. Så hur kan man veta vilken som egentligen är den bästa VPN för Sverige? Det kan vara lite klurigt, men vi tror att vi har listat ut vilka som är de bästa VPN för Sverige. Vi på BestVPN.se har nämligen testat mängder av VPN tjänster som påstår sig vara de bästa VPN för Sverige och tänker på egenskaper som  hastighet, säkerhet, teknisk support och funktioner när vi rankar VPN-tjänster. Vi har analyserat massor av data och läst hundratals recensioner från andra användare. Och i slutändan, efter att ha testat dem, kunde vi ta reda på vilka som är de bästa VPN Sverige och sammanställa våra topp 5 som vi vill rekommendera till dig.

Vi är riktigt engagerade och försöker på alla sätt att hitta de bästa VPN Sverige och vi har tagit bort alla VPN-tjänster som inte övertygade oss tillräckligt från våra rekommendationer. Om du tvekar eftersom det finns tvivel om integritet, hastigheten saktas ner eller priser är helt orimligt så kommer du inte att hitta någon sådan VPN på vår lista av bara de allra bästa.

Vi kan nu garantera att de bästa VPN Sverige i vår topp 5 verkligen skyddar dig från onlinehot, skyddar din data och erbjuder supersnabba uppkopplingar, så att du kan surfa och streama utan problem eller risk.

Så utan vidare babbel, låt oss gå in i världen av VPN-tjänster! Först talar vi om hur en VPN fungerar, och sedan går vi in i de bästa VPN för Sverige.

3 månader GRATIS
EXKLUSIVT ERBJUDANDE: ExpressVPN!

Ta del av erbjudandet och skydda din integritet med en VPN!

Vad är en VPN?

När hörde du först talas om en VPN? Kanske var det från en vän eller annan bekant. Chansen är stor att du ville skaffa en så snart du hörde om dessa säkerhetstjänster. De är så viktiga för att skydda din integritet, så det är ett väldigt bra val. Men att veta hur en VPN fungerar är också något som kan hjälpa dig att göra ett bättre köp och kunna urskilja vilka som är de bästa VPN Sverige och vilka du bör undvika.

I den här artikeln ger jag dig en kort översikt över hur en VPN fungerar och berättar vad du ska se upp för när du väljer en bästa VPN för Sverige. Även om alla de bästa svenska VPN-tjänster i vår lista är suveräna så är det alltid bra att veta hur en VPN egentligen fungerar. Den kommer ju att påverka din internetuppkoppling, så du vill väl veta hur den fungerar?

bästa vpn tjänsten i sverige

En VPN, vilket står för ett Virtual Private Network är, precis som det låter, ett privat nätverk. Detta privata nätverk hjälper dig att maskera dina internetaktiviteter och mycket mer. Ett enkelt sätt att förklara det är att en VPN skapar en krypterad tunnel mellan din dator och servern. Syftet med en VPN är att dölja din IP-adress och ersätta den med VPN-serverns. Servern kommer att ha åtkomst till de webbplatser du vill besöka som vanligt, men de ser inte din adress utan bara serverns. Du kan surfa online helt bekymmersfritt med en bästa VPN Sverige!

Den krypterade kopplingen låter dig inte bara dölja din geografiska plats utan ger dig också skydd mot spioner, vare sig det är hackare eller myndigheter. Du blir helt och hållet anonym och slipper att riskera att någon får tag i din känsliga information.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juli 2024

Varför använda en VPN? 

Med en bästa VPN för Sverige (ett virtuellt privat nätverk) kan du kryptera din anslutning och liksom skapa en tunnel där din information är säker och döljs från hackare och myndigheter. Man kan använda en VPN för många olika syften inklusive att streama serier från världen runt, hålla sig anonym när man surfar på nätet och skydda sin känsliga information från illvilliga aktörer (särskilt viktigt när man surfar på ett offentligt nätverk).

Visst är VPN:er väldigt populära nuförtiden men de används inte huvudsakligen till det syfte som de ursprungligen skapades för. Från början uppfanns dessa tjänster för att företag säkert skulle kunna föra över information. Alla bästa VPN för Sverige krypterar din information vilket är det som ger alla fördelar egentligen. Du kan kringå censur och geografiska begränsningar genom att använda en VPN eftersom de döljer vart du är från när du kopplar upp dig till en server.

Fördelar med att använda en bästa VPN för Sverige

Onlinesäkerhet, även om det är viktigt, är inte den enda fördelen med en bästa VPN för Sverige. Om du som jag är ett fan av TV-serier och TV-program så måste du läsa vidare, en bästa VPN för Sverige kan utan tvekan förbättra din upplevelse.

Betyder ordet geografiska begränsningar något för dig? Visst har du träffat på några av dem, kanske när du försökte titta på Cmore utomlands eller liknande. I så fall har du märkt att vissa streamingplattformar begränsar tillgång till serier och filmer efter det land du befinner dig i… Eller snarare det land de tror att du befinner dig i.

Jag har bra nyheter! En av de bästa svenska VPN kan äntligen lösa detta irriterande problem på ett 100% lagligt sätt. Undrar du hur? Såklart du gör! I praktiken kontrollerar leverantörer av streamingtjänster den inkommande IP-adressen och om den är geografiskt placerad i det land som äger upphovsrätten för en viss serie.

Och det är här en av de bästa VPN för Sverige kommer in! VPN-tjänster har vanligtvis massor av servrar utspridda över hela världen och låter dig välja den som bäst passar dina behov. När VPN-tjänsten har startats väljer du helt enkelt en server i det land där serien är tillgänglig och kan på detta sätt enkelt kringgå geografiska begränsningar. Det låter nästan för bra för att vara sant, men så enkelt är det faktiskt!

När jag började använda en VPN var det egentligen av säkerhetsskäl, men jag var långt ifrån besviken när jag insåg vad för andra fördelar en VPN har. Streaming är en av de bästa fördelarna eftersom en VPN kan ge dig tillgång till så mycket innehåll du annars inte hade kunnat nå på grund av irriterande geoblock.

Streamingplattformen, vare sig det är Netflix, Amazon Prime eller BBC, kommer att känna igen serverns IP-adress som giltig och låta dig komma åt katalogen i detta land. Och om du inte visste det så är den amerikanska Netflix-katalogen mycket större än den svenska. Utan en VPN missar du massor av serier och filmer du skulle kunnat njuta av på Netflix och så många andra streamingplattformar.  Du får då tillgång till ett hav av nya TV-serier och filmer genom en enkel VPN. Inte dåligt, eller hur?

Surfa anonymt med en säker uppkoppling

Bara för att det finns fler fördelar än en så betyder inte det att det primära, originella syftet med en VPN inte är värdefullt. Tvärtemot! Information är otroligt värdefullt, och du kan enkelt skydda din genom att koppla upp dig till en bästa VPN Sverige. Du kan skydda din bankinformation, dina lösenord och annan känslig information som du absolut inte vill ska läcka, varken till hackare eller myndigheter.

bästa vpn tjänsten i sverige

Det är viktigt att skydda dig själv både från hackare inom Sverige och när du åker utomlands, särskilt när du kopplar upp dig till ett offentligt nätverk som på ett internetcafé.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juli 2024

De bästa VPN Sverige

Innan vi går in i detaljerna om vad du kan göra med en VPN, ska vi ta en titt på vad det är som definierar en av de bästa VPN Sverige. Vad krävs från en VPN för att göra den till en av de bästa svenska VPN på marknaden?

För det första så behöver du mycket hög krypteringsnivå; nämligen AES-256-bit förväntas av de bästa svenska VPN, vilket är på samma nivå som militären. Denna bästa möjliga krypteringsnivå är i stort sätt omöjlig att knäcka så din information är helt säker.

Applikationerna måste också vara enkla att använda och ett VPN-gränssnitt på svenska är självklart det bästa för var bästa svenska VPN. Och att de erbjuder bra alternativ som kill-switch och DNS-läckageskydd. Dessa funktioner är mycket praktiska för nedladdning av torrents och streaming.

Slutligen måste leverantören ha minst en server i Sverige. Utan svensk IP finns det inget sätt att avblockera innehåll som är geografiskt begränsat till svenska internetanvändare. Ju fler servrar desto bättre. I själva verket betyder det att belastningen fördelas bättre och att det finns fler IP-adresser tillgängliga.

Listan nedan baseras på jämförelsen av kriterierna för varje VPN. Vi har testat och utvärderat dem under liknande användningsförhållanden för att få en rättvis åsikt och avgöra vilka som är bäst. Självklart är det lite personligt också; en del föredrar utseendet av vissa tjänster och man har olika behov. Oavsett det så är dessa de bästa VPN Sverige:

Bäst allround 1 ExpressVPN: Recension 2024
9.8
2 CyberGhost VPN: Recension 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Recension 2024
9.3
4 IPVanish VPN: Recension 2024
9
5 NordVPN: Recension 2024
8.8

Detaljerade recensioner om våra 3 favoriter

Om du vill veta mer om våra 3 favorit VPN tjänster så har vi dedikerat en sektion med mer detaljer om dem här. ExpressVPN, NordVPN och Surfshark ger dig alla vad du behöver hos en VPN och är de absolut bästa svenska VPN-tjänster, och nu tar vi en titt på vad som gör var och en av de bästa svenska VPN:er speciella! Varför är ExpressVPN den bästa VPN tjänsten i Sverige? Läs vidare.

ExpressVPN: Bästa VPN tjänsten i Sverige

ExpressVPN är tydligt den bästa VPN tjänsten i Sverige! Låt oss ta en titt på vad som gör just denna VPN till vad vi anser bästa VPN tjänsten i Sverige. För det första så ger ExpressVPN dig tillgång till över 3000 servrar i 94 olika länder. Dess fem samtidiga anslutningar är mer än tillräckligt för de flesta, och support för massor av olika plattformar låter dig skydda alla dina enheter inklusive mobiler, datorer, surfplattor och routrar.

Tjänsten använder AES-256-kryptering och ett urval av olika andra protokoll (inklusive IKEv2, OpenVPN och L2TP / IPsec) för att hålla din data säker. Men kanske det mest spännande nyheterna för denna tjänst är att det nu har börjat rulla ut sitt eget Lightway-protokoll så att du kan öka hastigheten ytterligare, vilket är en avgörande detalj som placerar den högst på listan för bästa svenska VPN:ers hastigheter!

Men förutom siffrorna och specifikationerna så ger också vårt test av ExpressVPN väldigt bra resultat. Den är snabb, riktigt snabb, med fantastiska anslutningshastigheter över servrar i flera länder. Lightway alternativet kommer att öka hastigheten ännu mera på denna bästa svenska VPN!

Vi älskar också hur lätt att använda den här tjänsten. Det kan verka självklart men tyvärr är det inte alla VPN-leverantörer där ute som har räknat ut hur man gör sina verktyg intuitiva, oavsett vilken enhet du använder den på. Från desktop, till mobil, till TV, ExpressVPN är mycket enkelt att anpassa och kan hanteras både av datorexperter och din farmor. Du kan prova denna bästa svenska VPN-tjänst gratis i 30 dagar tack vare pengarna-tillbaka garantin!

NordVPN: Många servrar och 6 samtidiga uppkopplingar

NordVPN nuvarande produkt matchar eller slår praktiskt taget hela tävlingen i nästan alla områden. NordVPN fortsätter att förbättras och ligger i hälen på ExpressVPN. Vem vet om NordVPN så småningom kommer ta över platsen som bästa VPN tjänsten i Sverige?

NordVPN ger dig otroliga hastigheter tack vare det nya NordLynx-protokoll. Det har hjälpt till att göra Nords anslutningshastigheter ännu snabbare och mer tillförlitliga, även från servrar som ligger längre bort. Som sagt, eftersom NordVPN fortsätter att förbättras så har vi anledning till att tro att den kommer vara på toppen av listan en dag.

Förutom serverhastigheten så är säkerheten och krypteringen också utmärkt, som förväntat av en av de bästa svenska VPN:erna.  AES-256 som standard ger dig fullkomligt skydd och du kan till och med kryptera din information dubbelt om du väljer det valet! Om det viktigaste för dig är säkerhet är detta av väldigt stor vikt, medan om du bara använder en bästa svenska VPN för streaming kanske du inte är så intresserad. Serverantalet är rejält: över 5000! Du kan ansluta dig med upp till 6 enheter samtidigt, vilket ger dig skydd till alla dina enheter… Ifall du inte har en enorm samling av gamla mobiler som av någon anledning måste kopplas upp samtidigt. Men det skulle jag inte tro att du har, vilket innebär att denna bästa svenska VPN har allt du behöver!

Du kan betala för denna bästa svenska VPN genom många olika metoder, inklusive Bitcoin, PayPal och kort. NordVPN har några alternativ tillgängliga gällande planer, inklusive månadsabonnemang och årsabonnemang för absolut bästa värde. Om du vill prova NordVPN, en av de bästa svenska VPN:er, utan risk så kan du göra det genom 30-dagars-pengarna-tillbaka garantin!

Surfshark: Budgetalternativet för en premium tjänst

Surfshark hajar verkligen vad så många användare letar efter: bra priser. Huvudattraktionen här är Surfsharks knappt trovärdiga priser. Surfsharks priser är mycket bättre än konkurrenter, och samtidigt så är Surfshark fortfarande ett premiumval med snabb uppkoppling, många servrar och ett säkert cyberskydd. Allt detta placerar den på listan av bästa svenska VPN.

Och det är inte det enda… Surfshark ger dig obegränsade anslutningar också! Så om du planerar att använda bästa VPN Sverige på din bärbara dator, stationära dator (kompatibel med Windows, Mac och Linux), surfplatta, ett par mobiltelefoner (både iOS och Android täckt) och Amazon Fire TV Stick för att titta på utomlands TV, så kommer ett enda konto räcka till det. Du kan till och med dela med dig av tjänsten med alla dina vänner och familjemedlemmar utan extra kostnad!

Om du är någon som är lätt att förvirra och i slutändan avskräcks av komplicerade menyer och för många alternativ så kan Surfshark vara den bästa VPN tjänsten i Sverige för dig. Den bästa VPN tjänsten i Sverige håller gränssnittet helt enkelt och fritt från komplikationer. Allt du hittar på menyn är alternativ för ’Snabbanslutning’ och ’Alla platser’, åtföljd av en ikon för inställningar, och inget annat alls egentligen! Att denna bästa VPN tjänsten i Sverige inte är komplicerad är antingen en nackdel eller en fördel beroende på vad du letar efter!

När det gäller att hålla dig och din online-identitet säker är Surfshark pålitlig. Tjänsten som vissa anser vara bästa VPN tjänsten i Sverige har nu lagt till det nya protokollet WireGuard till sina OpenVPN UDP- och TCP- och IKEv2-alternativ. Dessutom har Surfshark en privat DNS. Och i vårt test var den framgångsrik och lät oss avblockera geo-begränsad åtkomst till Netflix, BBC iPlayer, Disney+ och andra sidor.

Surfshark erbjuder också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket ger dig gott om tid att prova innan du åtar dig under en längre period och ifall du inte gillar tjänsten så slipper du betala för den! Alltså kan du prova Surfshark, en av de bästa svenska VPN, riskfritt.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juli 2024

Hur man använder en VPN: Steg-för-steg Guide

Det låter kanske svårare än det egentligen är att använda den bästa VPN tjänsten i Sverige. Det är inte svårare än att sätta på en TV! Du behöver bara följa några få steg för att installera en premium VPN på iPhone, Android, Windows eller Mac. I grund och botten kommer så följer du helt enkelt dessa steg:

bästa svenska vpn

  1. Välj bästa VPN tjänsten i Sverige, till exempel ExpressVPN eller en annan VPN från listan av ditt eget val.
  2. Öppna deras hemsida via vår länk och skapa ett konto.
  3. Välj den prenumerationstyp som passar dig hos den bästa VPN tjänsten i Sverige och slutför registreringen.
  4. Ladda ner, installera och öppna den valda VPN-leverantören.
  5. När du väl har öppnat programmet så väljer du det land eller den serverplats du vill ansluta till.
  6. Tryck på Anslut-knappen. Vänta några få sekunder.
  7. Det var allt! Din uppkoppling är nu krypterad och du kan surfa säkert.

Kostnaden av en VPN

Hur mycket kostar en VPN egentligen? Är den bästa VPN tjänsten i Sverige dyr? Kan man använda en gratis VPN?

Tyvärr finns det inga gratis VPN i Sverige som jag kan rekommendera. På något sätt så måste kostnadsfria tjänster, eftersom de inte får några pengar från sina kunder, tjäna pengar på något annat sätt. Och mycket ofta gör de det till nackdel för sina egna användare genom att sälja surfinformationen av dessa användare. Jag vet att du inte är ivrig att spendera pengar och man vill ju alltid ha det billigaste alternativet, en gratis VPN är inte värt risken. Och även om du inte bryr dig om din integritet så är gratis VPN tjänster mycket begränsade, vilket ofta innebär att de inte kan användas för att streama.

Jag vet vad du fungerar på nu… Hur mycket kommer jag att behöva betala för få tillgång till alla dessa fördelar som den bästa VPN tjänsten i Sverige erbjuder? Oroa dig inte, för det är inte så mycket som man skulle kunna tro. Lyckligtvis är många bästa VPN Sverige tjänster väldigt vänliga mot plånboken.

De bästa VPN tjänsterna i Sverige börjar från en tjugolapp i månaden upp till ett par hundra kronor. Det är ju inte så farligt, eller hur? Du får den bästa dealen genom att välja en plan för en längre tid snarare än bara en månad eller så.

Och om du fortfarande inte är 100% säker på att du vill prenumerera på en VPN i Sverige så kanske en gratis testperiod låter bra? Läs vidare för att få reda på hur du kan få tillgång till en premium VPN i en månad, helt riskfritt.

Använd en VPN gratis för en månad

Många bästa svenska VPN erbjuder en testperiod eller en pengarna-tillbaka-garanti som varar cirka en månad. Med mång VPN:er är det svårt att få återbetalning, men vissa VPN för Sverige som ExpressVPN erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti utan att ställa några frågor. Kontakta bara kundtjänst och be om återbetalning. De betalar tillbaka utan krångel!

Du kan alltså prova bästa VPN tjänsten i Sverige utan problem och utan att spendera en krona. Om du vill fortsätta använda bästa VPN tjänsten i Sverige efter det så är det ju fantastiskt men annars så förlorar du ändå ingenting på att prova en VPN gratis.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juli 2024

Mer om streaming och torrenting

Eftersom Sverige är ett fritt land så ska information inte censureras för dig, men trots det så finns det många TV-sidor som begränsar din åtkomst. Du kommer som sagt igenom det genom en bästa VPN Sverige, och det är din rättighet att få göra det!

Förutom att skydda dig och din internetanslutning från övervakning, virus och hackare, ger bästa VPN tjänsten i Sverige dig tillgång till alla typer av webbplatser och streamingtjänster i alla hörn av världen.

Även om torrenting inte är olagligt i Sverige så har många av webbplatserna som erbjuder torrents förbjudits de senaste åren, så det är viktigt att välja ett bästa VPN Sverige som låter dig ladda ner torrents via servrar. Antalet servrar och deras geografiska läge är viktigt hos en VPN, så att du kan komma åt allt innehåll du vill, var du än är i världen.

Om du vill komma åt geografiskt begränsat innehåll, särskilt amerikanskt innehåll, måste du välja en bästa VPN Sverige som kan komma runt de blockeringar som Netflix och andra populära streamingtjänster har ställt in. En bästa VPN Sverige som erbjuder teknisk support på ditt språk är verkligen ett plus men om du inte hittar det brukar det inte att vara ett problem. De flesta VPN-nätverk som också har svenska servrar är faktiskt användarvänliga och även om det inte finns något svenskt chattalternativ bör du inte ha några problem med att använda tjänsten och garantera en säker och helt anonym internetanslutning.

Kom också ihåg att de populäraste streamingsidorna som Netflix och Amazon Prime på senare tid försöker blockera VPN-servrar utspridda över hela världen. Så om en av de servrar du väljer inte fungerar hos bästa VPN tjänsten i Sverige, prova bara en annan server. Om det är för många för att du ska kunna prova alla servrar kan du helt enkelt kontakta kundtjänsten hos den bästa VPN tjänsten i Sverige så kan de berätta för dig vilka servrar som fungerar för att streama dessa plattformar. Mycket ofta har Sverige VPN:er livechatttjänster, så du kan få reda på vilken server som passar dig på några få minuter!

FAQ: Vanliga frågor om bästa VPN för Sverige

Är VPN:er säkra?

Absolut! Så länge du väljer en väl ansedd tjänst, som en från listan av bästa VPN för Sverige så är en VPN extremt säker. Det enda farliga är om du skulle välja en gratis tjänst. Vissa gratis tjänsten säljer din information för att tjäna pengar, och vissa kan infektera din dator med skadeprogram. Men oroa dig inte, för om du väljer en bästa VPN Sverige från vår lista finns det ingen chans att detta händer!

Är VPN:er lagliga i Sverige?

Absolut! I de flesta länder så är en VPN-tjänst helt och hållet laglig. Det är bara några specifika länder, som Kina, där man inte får använda VPN utan licens. Men använd aldrig en bästa VPN Sverige för olagliga aktiviteter, eftersom det fortfarande är olagligt även om du döljer din IP-adress.

Kan VPN-tjänster förbättra internethastighet?

Vanligtvis inte, men i vissa fall så kan en bästa VPN för Sverige faktiskt förbättra din internethastighet. Så, hur fungerar det? Din ISP (Internet Service Provider) saktar nämligen ner din uppkoppling under rusningstider, men en bästa VPN Sverige kan stoppa din ISP från att göra det så att du har obegränsad hastighet oavsett när du surfar på nätet!

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juli 2024

Slutgiltiga tankar om bästa VPN för Sverige

En av de bästa VPN Sverige just nu är utan tvekan ExpressVPN. Den har en gratis provperiod på 30 dagar, där du garanterat får tillbaka dina pengar! Jag har provat det själv och det har många av mina läsare också. De frågar inte ens varför du vill ha en återbetalning utan ger dig helt enkelt tillbaka pengarna.

Som vi har pratat om i denna artikel så är en bästa VPN Sverige nödvändighet för att säkra din personliga information online så bra som möjligt och minska chansen för hackare. En av de bästa VPN för Sverige på listan är också ett enkelt, billigt och användarvänligt sätt för svenskar att skydda sin integritet, hemma och utomlands. Och det är helt klart min rekommendation att du skaffar en bästa VPN för Sverige oavsett om du reser mycket eller inte.

I början undrade du vilka VPN-tjänster som var bäst och som du kunde lita på, men jag hoppas att nu vid slutet på artikeln så vet du vilka de bästa VPN för Sverige är. Så jag tackar dig för att du har läst denna kompletta guide till den bästa VPN Sverige och jag hoppas att det har hjälpt dig med!

Mer spännande innehåll som bästa VPN för Sverige kommer snart på webbplatsen, så kolla in igen snart (och kom ihåg att använda din VPN under tiden, såklart!)

Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se