Hur hittar jag bästa VPN för iPad 2024?

Apple’s iOS är allmänt känt som det säkraste operativsystemet för mobila enheter. Det är dels på grund av att de inte tillåter att man installerar något som inte kommer från deras egen App Store, men också på grund av att systemet bygger på deras egen hårdvara. iOS skyddar dock inte din datatrafik från avlyssning och cyberattacker, för det krävs andra lösningar, läs vidare för bästa VPN för iPad.

3 månader GRATIS
EXKLUSIVT ERBJUDANDE: ExpressVPN!

Ta del av erbjudandet och skydda din integritet med en VPN!

Artikel uppdaterad: 19 juni 2024

En bra iPad VPN skyddar din data

Det finns en mängd olika lösningar, för att hitta bästa VPN för iPad bland dem bör du tänka på att den ska vara först och främst säker så den skyddar din privata information. En iPad VPN som läcker information är faktiskt värre än att inte ha någon VPN iPad alls. Gratis VPN iPad har ofta problem med informationsläckage.

bästa vpn för ipad

En bra iPad VPN gör inte din iPad långsam

En iPad VPN kan också göra din iPad långsam, så se till att du använder bästa VPN för iPad. Vi har testat ett flertal iPad VPN för att se vilka som är bästa VPN för iPad. En VPN iPad som vi har valt ut kommer inte att slöa ner din iPad.

Bästa VPN för iPad är enkel att använda

Ingen gillar väl krångliga appar. Därför har vi har valt ut ett antal VPN iPad från våra tester som är enkla att installera och konfigurera. Om du väljer en av de VPN iPad som vi samlat här kommer du att enkelt komma igång med att skydda din data, både på iPhones och iPads. En enkel VPN konfiguration iPad är också viktigt, och det har vi kontrollerat i de testade tjänsterna.

En bra VPN iPad är prisvärd

I våra tester av VPN iPad tar vi hänsyn till både funktion och pris. Därför vet du att de VPN vi rekommenderar här har bra pris och levererar de tjänster de lovar. Gratis VPN iPad Sverige är billiga men de levererar inte vad som krävs för att vara bästa VPN för iPad.

Bästa VPN för iPad fungerar för streaming

En bra iPad VPN gör att du kan komma åt tjänster som NetFlix, Amazon Prime och HBO Max i andra regioner. Om du inte har en bra VPN iPad kommer sådana tjänster att blockera din trafik. Väljer du en av de VPN på iPad som vi valt ut kommer du inte att ha problem med geoblockering. Mer om geoblockering nedan.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juni 2024

Varför ska jag ha en VPN på min iPad?

Skydda din data och integritet

Utan en iPad VPN är din trafik oskyddad och kan läsas av diverse olika organisationer mellan din iPad och den tjänst du använder. Det är i synnerhet viktigt att använda en VPN iPad för att skydda din iPhone eller iPad om du använder publika WiFi nätverk.

vpn för ipad

Man kan ta sig förbi geoblockering

Vad är geoblockering?

Geoblockering är en typ av restriktion som används för att bara låta användare från en viss region få tillgång till en tjänst.

Geoblockering fungerar genom att kontrollera din IP-adress som du får av den internetleverantör du använder, därigenom kan de kan se vilket land och ibland även stad du är i. Om du använder dig av bästa VPN för iPad kan du själv välja vilket land du vill ha din IP-adress från.

Större utbud på streamingtjänsterna

Geoblockering används flitigt av tjänster som NetFlix, HBO Max och Amazon Prime för att se till att de som använder deras tjänst i ett visst land är i det landet. Det görs för att deras innehåll är licensierat till det landet och de användare som är där.

Eftersom tjänster som HBO Max, NetFlix och Amazon Prime har olika utbud beroende på vilket land de är i, kan du genom att använda en av de bästa VPN för iPad för att få tillgång till ett större utbud.

Du kopplar enkelt upp dig med din iPad VPN till en server i det land du vill se innehåll ifrån och loggar in till din favorit tjänst. Vissa tjänster kan kräva att du har ett abonnemang i just det landet, medan andra inte gör det. Jag använder själv Netflix med ett Svenskt abonnemang i ett antal olika länder med hjälp av en VPN.

Med bästa VPN för iPad kan du undvika censur

Geoblockering är också populärt i auktoritära stater, som till exempel Kina med deras ökända brandvägg, The Great Firewall of China, Iran och Nordkorea. Där blockerar man allt som myndigheterna inte gillar utanför länderna med hjälp av geoblockering och filter i brandväggar.

Om du är i Kina och inte har en iPad VPN kan du inte komma åt Google, FaceBook, WhatsApp eller liknande tjänster. Du kan också lugnt räkna med att all din datatrafik avlyssnas av diverse myndigheter och organisationer. Med en VPN iPad kan du använda militär kryptering mellan din enhet och servern som din VPN tjänst tillhandahåller så de inte kan läsa din trafik.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juni 2024

Hur hittar jag bästa VPN för iPad?

Vi har samlat ett antal iPad VPN som är bra här. Efter att ha testat otaliga lösningar under många år har vi valt ut de bästa alternativen. Du kan känna dig trygg med att använda någon av dessa eftersom vi fortgående testar och utvärderar dem. Vissa av dem, till exempel ExpressVPN iPad har till och med 30 dagars pengarna tillbaka garanti, så du kan testa den gratis.

Bäst allround 1 ExpressVPN: Recension 2024
9.8
2 CyberGhost VPN: Recension 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Recension 2024
9.3
4 IPVanish VPN: Recension 2024
9
5 NordVPN: Recension 2024
8.8

Gratis VPN

Det finns ett antal gratis VPN tjänster för iPhone och iPad. De påstår sig ofta vara likvärdiga med de kommersiella tjänsterna, men så är tyvärr aldrig fallet. Nedan går vi igenom varför det är så och vilka problem det kan medföra.

vpn ipad

Hur kan en VPN vara gratis?

Det finns i stort sätt bara två anledningar till varför en iPad VPN är gratis.

  1. Den verkar bara vara gratis, men du betalar ett pris i alla fall. Det kan vara genom att de samlar in personlig information om dig och dina surfvanor och säljer den. De kan också köra trafik från andra användare genom din iPad VPN. De finns också fall där de installerar skadlig programvara som kan användas för reklam eller i värsta fall för att spionera på innehållet i din iPad eller iPhone.
  2. Den är gratis under en testperiod. De tänker sig att om du har tid att prova den kompletta tjänsten under en stund kommer du att vara så nöjd att du väljer att fortsätta med ett betalt abonnemang. ExpressVPN har ett just ett sånt erbjudande där du har 30 dagars pengarna tillbaka garanti.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juni 2024

Vad är problemet med en gratis VPN?

Som vi nämnde ovan finns det ingen gratis VPN, ett pris betalas på alltid på något sätt. Förutom de problem som kommer av att de måste tjäna pengar på sin tjänst på något sätt finns det andra problem.

En gratis VPN har vanligtvis bara ett fåtal servrar som du kan koppla upp dig mot. Det i sin tur betyder att de ofta är överbelastade och kan sakna plats för en anslutning.

Med en kommersiell VPN har du full bandbredd, så du kan surfa som vanligt. De flesta, om inte alla, gratis VPN tjänster har begränsad bandbredd, så internet blir trögt.

Det är också vanligt att du bara har en viss mängd trafik som du kan använda per vecka eller månad med en gratis VPN. När den trafikmängden är slut kan du inte koppla upp dig eller så begränsar de hastigheten så mycket att du inte vill koppla upp dig.

ipad vpn

Ett annat problem som kan uppstå med en gratis iPad VPN är att appen i sig är av dålig kvalitet och din iPad eller iPhone blir långsam när du använder den.

Det är nästan omöjligt att kringgå geoblockering med en gratis VPN. När en tjänst eller en myndighet som använder geoblockering upptäcker att en VPN används blockerar de omedelbart den servern. En kommersiell VPN kan också bli upptäckt, men eftersom de har kunder som betalar för tjänsten löser de problemet genom att upprätta en ny anslutning för användarna.

Testversioner av kommersiella VPN som till exempel ExpressVPN med deras 30 dagars pengarna tillbaka garanti har inte dessa problem. De har samma funktioner den kommersiella versionen eftersom de vill att du ska vara så nöjd med tjänsten att du är villig att betala för den.

Sammanfattning, vad är VPN iPad?

Bästa VPN för iPad och iPhone är en produkt som dels skyddar din integritet online samt låter dig förbigå geoblockeringar. Det som skiljer en gratis VPN från en bra iPad VPN är att en gratis VPN inte kan garantera någon säkerhet för din data eller integritet och att den inte kan ta sig förbi geoblockering på ett pålitligt sätt.

Med en bra VPN iPad kan du surfa säkert även om du är i Kina eller något annat land där myndigheterna gillar att snoka i din trafik och blockera nyttiga tjänster.

Du kan också använda en bra iPad VPN för att utöka det tillgängliga utbudet av filmer och tv serier hos populära tjänster som till exempel NetflixHBO Max, Amazon Prime och Disney+.

Vårt favoritval och vad vi tycker är den bästa VPN för iPad är ExpressVPN som har 30 dagars pengarna tillbaka garanti, så du kan prova den riskfritt.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juni 2024

Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se