Hur hittar jag bästa Gratis VPN för Android 2024?

Det är svårt att hitta den bästa gratis VPN för Android utan att spendera pengar. De flesta bästa gratis VPN android har dolda baksidor som kan vara allt ifrån irriterande annonser till integritets och dataläckor.
Det finns dock vissa bästa gratis VPN android som inte riskerar din integritet eller data. Dessa är ofta begränsade versioner av de kända premium-VPN som finns på marknaden idag och kan vara värda att hålla koll på om du är ute efter en VPN till ett lågt pris som håller din data säker.

Prova ExpressVPN GRATIS
EXKLUSIVT ERBJUDANDE: ExpressVPN!

Ta del av erbjudandet och skydda din integritet med den bästa VPN för Andriod!

Artikel uppdaterad: 17 juni 2024

Gratis kontra betalda VPN

En VPN, eller ett så kallat ”virtual private network” är en tjänst som skickar din data genom en av dess servrar och krypterar den innan den skickas vidare till den hemsidan som du besöker. Kort sagt så ändrar en VPN din IP-adress och får det på så sätt att se ut som att du är någon annanstans än vart du egentligen är. Låt oss säga att du bor i Tyskland men ansluter genom en server i USA. Då kommer hemsidan som du ansluter till tro att du är i USA istället för Tyskland.

gratis vpn android

En pålitlig bästa gratis VPN för android så som ExpressVPN är både snabb, säker och fungerar på flera olika enheter. Detta betyder att du även kan använda den på dator, mobil och surfplatta. De erbjuder dig även en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti. Detta betyder att du kan använda deras bästa gratis VPN för android gratis i 30 dagar och skulle du känna att det inte är rätt för dig så kan du enkelt avsluta din prenumeration och få pengarna tillbaka.

Kanske viktigast är att enVPN android gratis inte ger dig total anonymitet online. Genom att använda dig av en seriös bästa gratis VPN android app så hålls din surfdata gömd från alla. En gratis VPN app android inte krypterar även din data vilket ger inte dig ett extra lager av skydd när du surfar på till exempel publika nätverk när använd VPN med din Android-enhet i sverige.

De bästa gratis VPN för Android

Som tidigare nämnts så kan en gratis VPN inte erbjuda dig samma snabbhet och säkerhet som den bästa gratis VPN android kan. Av den anledningen så är det mycket bättre att investera i en premium VPN gratis android som du kan räkna med. Lyckligtvis behöver du ofta inte spendera mycket för att få en bästa gratis VPN för android som skyddar din data från att hamna i fel persons händer.

Bäst allround 1 ExpressVPN: Recension 2024
9.8
2 CyberGhost VPN: Recension 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Recension 2024
9.3
4 IPVanish VPN: Recension 2024
9
5 NordVPN: Recension 2024
8.8

Att välja den VPN android?

Ett VPN-nätverk är dyrt att underhålla. Detta betyder att då bästa gratis VPN android inte får in intäkter direkt från sina användare så måste de få in pengar på annat sätt. Medan vissa leverantörer använder sig av irriterande men harmlösa metoder så som annonser, så finns det andra som använder sig av metoder som kan vara rent av farliga för dig som användare.

bästa gratis vpn för android

Global servertäckning

Det är helt lagligt att använda sig av en VPN gratis android i de flesta länder. I länder som Irak, Iran, Turkiet, Oman och Vitryssland så hamnar VPN i något av en gråzon lagligt. Medan i Kina så är det lagligt att använda sig av en VPN, dock är det möjligt att flera olika tjänster är blockerade och inte kan anslutas till. Som turist i dessa länder så behöver du dock inte oroa dig då det inte finns några incidenter då en turist har råkat i trubbel efter att han använt sig av en VPN gratis android. Om du däremot känner dig osäker så skadar det inte att titta närmare på lagen i det land du planerar att använda dig av en bästa  gratis VPN för android.

Funktionalitet

Om du använder dig av en premium VPN så kan du hitta appar som fungerar på nästan alla enheter. När det gäller bästa gratis VPN android så kan det däremot vara lite krångligare. Dessa brukar istället hålla sig endast till appar för datorer och fungerar kanske därför inte på din telefon eller surfplatta. Har de däremot en app för din telefon eller platta så är det mycket möjligt att den tar upp mycket plats och påverkar hur snabbt din enhet fungerar.

Säkerhet

När det gäller säkerhet så har just gratis-VPN kanske inte det bästa rycktet när det gäller att skydda din data, och det med god anledning. Många av dessa tjänster använder sig av väldigt utdaterad kryptering, om de använder sig av någon kryptering överhuvudtaget. Detta betyder att din data och privata information är lätt att komma åt för kriminella och hackers.
Som om inte det vore nog så finns det flera gratis VPN som säljer vidare din information och data till tredje parter eller till och med installerar malware i sina appar.

Begränsningar

Slutligen så kör du ofta in i begränsningar inom många områden när du använder dig av gratis-VPN. Dessa begränsningar kan påverka allt ifrån data, bandvidd, snabbhet eller tidsbegränsningar. Ofta är du också begränsad i hur många servrar som finns tillgängligt för dig att använda. Detta betyder att det blir mycket svårare för dig att kunna streama, surfa eller ladda ner filer.
Det är inte helt omöjligt att din anslutning plötsligt kopplas ifrån eller att du får spendera en massa tid med att vänta på att det du tittar på ska ladda.

Snabbhet

Oavsett om du använder dig av en gratis eller den bästa gratis VPN för android så är det ganska vanligt att du upplever någon mån av långsammare anslutning då det tar extra tid för din data att nå VPNs server. Det tar också ytterligare någon sekund för din VPN att kryptera och avkryptera din data. Denna skillnad är knappt märkbar när du använder dig av en premium-VPN, men kan vara ett större problem om du använder dig av en VPN som är helt gratis.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juni 2024

Vad kan jag använda en gratis VPN android till?

Kanske den viktigaste anledningen till att skaffa en VPN gratis android är att de skyddar dig och din data när du surfar på nätet eller använder appar i din telefon eller surfplatta. En VPN gratis android hjälper till att kryptera och hålla din IP-adress hemlig vilket är ett perfekt sätt att hålla din information borta från hackers ock kriminella. Detta är kanske framförallt viktigt om du använder dig av gratis WIFI när du är ute på språng.

Kanske det som har påverkat VPN-tjänsternas popularitet mest är det faktum att en bästa gratis VPN android låter dig ansluta dig till en server vart som helst i världen. Detta betyder att du lätt kan ta dig förbi olika geoblockeringar för att få tillgång till hemsidor och liknande som du inte skulle annars. Ett exempel på detta är att du med hjälp av en VPN gratis android kan använda dig av tjänster så som WhatsApp även i Kina där appen normalt är blockerad.

Som du kanske förstår så har detta flera fördelar. Till exempel så kan du enkelt ta dig förbi olika geoblockeringar som flera streamingtjänster använder sig av. Till exempel så erbjuder Netflix annorlunda innehåll till sina amerikanska användare än vad de gör i något annat land. Utbudet skiljer sig också från land till land. Så om du till exempel är instresserad av K-drama så kan du testa att ansluta till en koreansk server och se vad du hittar i Netflix koreanska utbud.
Utöver Netflix så kan du också använda dig av en bästa gratis VPN android för att ansluta till andra streamingtjänster så som BBC iPlayer, Hulu eller Amazon Prime.

Hur installerar jag en VPN på min Android?

Oavsett om du är proffs eller helt oteknisk så är detta lyckligtvis väldigt enkelt.

Börja med att välja ut den bästa gratis VPN för android som du känner är rätt för dig. Vi som sagt rekommenderar ExpressVPN. De erbjuder också en  provperiod vilket betyder att du när som helst kan avsluta din prenumeration under den tiden och få pengarna tillbaka om de inte skulle vara rätt för dig.
När du har valt rätt VPN gratis android så är det bara att registrera dig, ladda ner och installera. Sen är det bara att tuta och köra!

bästa gratis vpn android

Alternativt så kan du leta rätt på den bästa gratis VPN för android du är intresserad av direkt i Play Store, men notera då att det inte är helt omöjligt att du inte får en lika bra deal som du skulle om du anmäler dig direkt på vpn gratis android hemsida först.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juni 2024

Sammanfattning

Att hitta en helt gratis VPN som är både säker och snabb kan vara som att hitta en nål i en höstack. En begränsad VPN kan fungera bra om du bara planerar att använda din VPN under en kort tid. Men det är alltid bättre att välja en premiumtjänst istället.
Lyckligtvis erbjuder ofta de bästa premium VPN-tjänsterna en gratis provperiod där du kan använda dig av deras tjänster helt riskfritt. En av dessa tjänster är ExpressVPN som erbjuder dig en prova på period där du får pengarna tillbaka om du känner att de inte är rätt för dig.

Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se