Atlas VPN: Recension 2024

Atlas VPN

Atlas VPN erbjuder flera funktioner, och har jämfört med konkurrenterna minst lika stort utbud av funktioner men till ett betydligt lägre pris. De erbjuder även en gratisversion. Läs vidare för oavsett om du behöver en VPN för att kunna streama ditt favoritinnehåll, blockera annonser eller få ner priserna på erbjudanden online, så är Atlas absolut en tjänst värd att testa.

Testa Atlas VPN
Exklusivt erbjudande!

AtlasVPN kupong - begränsat erbjudande. Just nu får du 81% rabatt när du köper en 2-års plan hos Atlas.

Artikel uppdaterad: 22 juli 2024

Atlas VPN – En lättanvänd och seriös aktör med låga priser.

Atlas VPN grundades i Litauen år 2019 och har som mål att bidra till ett säkert och öppet internet – tillgängligt för alla. Trots sin korta tid på marknaden har de redan 750 miljoner användare runt om i världen. Jämfört med sina konkurrenter erbjuder de en omfattande service till ett lägre pris.

De har blivit omnämnda och recenserade i bland annat The Washington Post, Forbes och Tech Radar – vilket kan ses som ett väldigt gott tecken på den VPN Atlas erbjuder. Grundarna ligger i framkant när det kommer till cybersäkerhet och företaget ger ett väldigt professionell intryck. De har stor respekt för sina användare och kanske är det därför de är så populära?

Säkerheten gällande användarnas integritet är verifierad och de loggar självklart ingen data som inte är absolut nödvändig för företaget. 2021 blev de även en del av Nord Security, en världsledande aktör gällande digital säkerhet och integritetslösningar.

De har i skrivande stund 750 servrar fördelade på 45 olika platser i världen. SafeSwap, Split Tunneling och Kill Switch är några av de många funktioner som finns.

Abonnemang & priser

Atlas erbjuder två planer, en gratis och en premium. Gratisversionen är en lite-version, du får VPN men inte alla funktioner. Du kan enbart välja tre ”locations” av 45, däremot får du, precis som i premiumversionen, obehindrat med enheter samt inga hastighetsbegränsningar. Gratisversionen är en bra början för dig som ska skaffa VPN för första gången.

För dig som vill ha fler funktioner och utforska internet lite mer så finns Atlas VPN Premium. Här kan du välja mellan tre prisplaner; en månad, ett år eller tre år – där treårsplanen är den billigaste. Välkomsterbjudandet ger dig dagens bästa pris på deras planer.

Atlas VPN Priser

Du kan testa premiumtjänsten gratis i 30 dagar med en pengarna-tillbaka-garanti ifall du inte är nöjd.

Prova nu

Teknisk sammanställning av Atlas VPN

FUNKTIONER SPECIFIKATIONER
Zero-Log? Ja, dina data och identitet är säkra
Torrents? Ja
Netflix US, UK, CA, DE, FR, ES, IT
Multi-login ∞ samtidiga inloggningar
Länder som omfattas 45+
Enheter som stöds Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick
Pengar tillbaka garanti? 30 dagar
Protokoll WireGuard, IKEv2/IPSec
Datatrafik Obegränsat
Kryptering Millitär 256 bit
IP-adresser Ej avslöjad
Servrar 750+

Användningsområden

Netflix

Atlas VPN är ett bra sätt att nå tjänster som kan ha geografiska restriktioner, så som Netflix. I skrivande stund kan du nå Netflix bibliotek i US, UK, CA, DE, FR, ES, IT olika länder och fler länder planeras att tillkomma i framtiden. Vill du få tillgång till innehåll på t.ex. Disney+, Hulu, Amazon Prime som inte är tillgängligt i Sverige – så är Atlas VPN ett bra val. Skulle du uppleva problem med att nå tjänsterna så får du bra steg-för-steg hjälp på deras hemsida.

Nedladdning

När det kommer till torrents och nedladdning så säger Atlas själva att de erbjuder ”nästa nivå av torrenting”. De garanterar den snabbaste hastigheten och bästa säkerheten när du laddar ner P2P-filer, och du ska inte uppleva några onödiga dalar när det kommer till hastighet.

Kina

VPN är ett bra sätt att motverka censur. De som står bakom Atlas tror på ett öppet och fritt internet för alla och ser det som en mänsklig rättighet. Därför jobbar de dagligen för att ge Kina just det. Kina har världens mest påkostade brandvägg, även känd som The Great Firewall of China. Atlas VPN verkar klara av att kringgå den.

Spel & Gaming

Spela obehindrat på alla plattformar! Atlas VPN finns tillgänglig för både mobilspel och datorspel, iOS, Android och Android TV. Förutom att ge dig snabb hastighet och bra upplösning, tack vare sina 750 servrar, så tillåter tjänsten dig att ladda ner spel som annars skulle vara låsta i din region. På så sätt kan du få förtur till spel som du annars behöver vänta på att de tar sig hela vägen till Sverige. Med VPN kan du även pressa priserna på de digitala plattformer som erbjuder köp av spel, och kan på så sätt spela mer och spendera mindre. Atlas förhindrar även ISPs från att störa ditt spelande.

Funktioner

SafeSwap

Atlas VPN erbjuder SafeSwap, vilket innebär att din utgående trafik roterar mellan olika IP-adresser, över hela världen. Denna funktion gör det väldigt svårt för andra att spåra din onlineaktivitet. Detta är ett bra alternativ för dig som är väldigt mån om din integritet eller väldigt gärna vill slippa ihärdiga annonsörer. Atlas erbjuder tre SafeSwap servrar på tre olika platser; Amsterdam, Singapore och Los Angeles.

Tracker Blocker

Även med användandet av VPN så kan annonsörer med flera ändå spåra dig genom så kallade trackers. En Tracker Blocker förhindrar tredjehandsparter från att spåra din aktivitet online. Detta gör det svårare för dem att samla insikter om dina beteendemönster, för att sedan sälja vidare den informationen. Tracker Blocker gör det även möjligt för dig att se vem som spårar dig och när. Utöver detta så är det även en utmärkt Ad Blocker. Sist men inte minst så skyddar Tracker Blocker mot sidor kända för att sprida virus eller som sysslar med onlinebedrägerier.

atlas vpn

Split Tunneling

Normalt sätt när du använder VPN så skickas din data genom säkra VPN-tunnlar. Men det kan finnas viss data som man faktiskt vill ha synlig av olika anledningar. Därför erbjuder Atlas Split Tunneling i sin VPN-tjänst. Split Tunneling gör det möjligt för användaren att själv välja vilken data som ska skickas genom VPN-tunneln, samt vilken data som skickas utanför. En väldigt bra funktion för dig som vill kunna ha tillgång till lokalt innehåll samtidigt som du har tillgång till innehåll från andra länder.

IP Leak Protection (IPv4 & IPv6)

Ett av de största syftena med att använda sig utav VPN är för att skydda sin IP-adress, men ibland händer det att denna ändå läcker. En IP-läcka är en konsekvens utav att din IP-adress, trots VPN, ändå existerar och exponeras och har inget att göra med hur säker din VPN är. Atlas är verifierade när det kommer till säkerhet och de är en seriös aktör på marknaden när det kommer till just detta. De ger dig en helt ny IP-adress och krypterar samt maskerar din gamla. På så sätt är din identitet dold och du förknippas istället med din nya IP-adress. Med Atlas väljer du själv vart du vill ha en IP-adress och du kan byta mellan länder enkelt i applikationen.

Privat DNS

Atlas VPN har sin egna privata adressbok, vilket innebär att du kan besöka hemsidor utan att oroa dig för att någon loggar din data.

Data Breach Monitor

Data Breach Monitor varnar dig när dataintrång görs. Detta gör den genom att scanna platser där offentliga dataintrång skett. På så sätt kan Atlas varna dig ifall dina uppgifter läckt. Du får även information var läckan skett så att du själv kan göra förebyggande åtgärder inför framtiden.

vpn atlas

Kill Switch

Kill Switch finns för att skydda din identitet ifall VPN-servrarna av någon anledning skulle sluta fungera. Om du skulle tappa uppkoppling gentemot din VPN så gör Kill Switch funktionen att din IP-adress och identitet är skyddad tills VPN uppkopplingen kommer tillbaka.

Testa Atlas VPN

Användning av Atlas VPN med Windows Klient

Gränssnitt

Först och främst så gick installationen väldigt lätt. Processen för att logga in var däremot lite ovanlig, men den var ändå ganska enkel att gå förbi. Jag tycker att designen gör det enkelt att förstå och hitta olika funktioner. Den är även bra på att återhämta sig efter prestandabortfall, som den ändå upplever ganska ofta.

vpn atlas

Inställningar

De flesta inställningar är bestämda men du kan modifiera dem litegrann efter dina egna behov och tycke.

atlas vpn

Tillgänglighet

Atlas VPN finns tillgänglig till i Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick Applikationerna skiljer sig inte jättemycket gällande design och funktion, utan är ganska konsekventa. Vissa har däremot fler buggar än andra.

atlas vpn

Testresultat

Hastighet

Hastigheten varierar såklart beroende på avstånd till servern du väljer att använda. Atlas erbjuder trots allt en relativt ny tjänst och har i skrivande stund 750+ servrar på 45 olika platser i världen. Jag känner mig säker på att det kommer tillkomma fler i framtiden. Stockholm är en av de platser som Atlas har servrar i och för svenska användare rekommenderar de faktiskt att du kopplar upp mot just deras svenska server. Atlas erbjuder den snabbaste VPN-tjänsten i Sverige och tack vare närheten så får du integritetsskydd i kombination med snabb hastighet och bra upplösning.

DNS-läckor och nedladdning

IPv6 testet upptäckte inte någon läcka. Viktigt att komma ihåg är dock att det inte är någon garanti för att det inte kan hända. Här har ExpressVPN å andra sidan gjort ett stort förebyggande arbete för att skydda sina användares IP-adresser från att hamna hos hackare eller säljas vidare till tredjehandsparter.

Prova nu

Kundtjänst

Atlas erbjuder en modern kundtjänst som du enkelt når via email. För premiumanvändarna finns även en live-chatt 24/7 så du kan få hjälp direkt du upplever ett problem. Deras hjälpcenter erbjuder även en stor FAQ där de ger pedagogiska svar för att du själv enkelt ska kunna lösa dina problem. De får mig att känna mig trygg ifall något skulle gå fel.

Jämförelse med konkurrenterna

Atlas VPN vs. Express VPN

Atlas VPN har några riktigt bra premiumfunktioner och är väldigt lätt att använda, men de kan ändå inte jämföras med den otroliga tjänst som Express VPN erbjuder gällande dataskydd samt deras strikta policy gällande loggar.

Atlas VPN vs. NordVPN

Eftersom Atlas blivit uppköpta av NordVPN så går det inte riktigt att jämföra själva VPN-tjänsten. Däremot erbjuder Atlas en bättre Data Breach Monitor.

Atlas VPN vs. Surfshark

Surfshark har även de ett ganska lågt pris och hög användarvänlighet. De är något bättre gällande hastighet och har obegränsat med innehåll. De har lika bra kundservice på papper men Surfshark har en betydligt mer välfungerande supporttjänst än den som Atlas erbjuder.

Slutsats

Atlas erbjuder en väldigt trovärdig och säker tjänst med ett seriöst och ambitiöst team bakom. Tjänsten är väldigt användarvänlig och tillsammans med gratisversionen utgör Atlas ett väldigt bra alternativ för dig som ska använda VPN för första gången. Däremot har tjänsten tyvärr lite för många buggar och tekniska problem för att jag ska kunna säga att den är bäst. ExpressVPN är fortfarande den okrönte konungen, som med sina grymma funktioner har lojala kunder år efter år. Dock får vi komma ihåg att Atlas är en ny tjänst och jag tvivlar inte på att de, med sina höga ambitioner och kunskap, kan utmana ExpressVPN i framtiden.

8.5 Totalpoäng
Atlas VPN recension

Recensionen innehåller de viktigaste aspekterna av denna VPN-tjänst, som fått ett bra genomslag inom cybersäkerhet.

Integritet och säkerhet
8
Funktioner
8
Support & Kundtjänst
8.5
Valuta för pengarna
8.5
Användarvänlighet
9.5
Fördelar
  • Bra säkerhet
  • Tillåter nedladdning
  • Obegränsat med enheter
  • Riktigt bra för streaming
  • WireGuard protokoll
  • Bra valuta för pengarna
Nackdelar
  • Appen saknar vissa viktiga funktioner
  • Servrar i relativt få länder
Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se