Astrill VPN: Recension 2024

astrill-vpn

Seychellerna är inte bara ett tropiskt paradis, det är också en perfekt plats för att basera ett företag som Astrill VPN som har integritetsskydd på internet som fokus. I de flesta länder är företag som levererar digitala tjänster tvungna att enligt lag samla in information om deras användare och lagra den under en viss tid.

Det gäller dock inte Astrill VPN i Seychellerna där ingen data behöver sparas enligt lag. Exempelvis var ett Schweiziskt bolag var nyligen tvungna att lämna ut lagrad användardata från sin krypterade mailtjänst efter påtryckningar från USA. Det problemet slipper man om man använder VPN Astrill inte samlar någon data att lämna ut. Läs vidare för en uttömmande Astrill VPN recension.

Besök Astrill VPN
En VPN speciellt anpassad för Kina

Enligt Astrill VPN tar de sig förbi Kinas ökända brandvägg utan problem. Detta möjliggörs tack vare de två egenutvecklade protokollen OpenWeb, det miltitärt krypterade StealthVPN samt en teknik med lokala IP-adresser vid anslutningen till AstrillVPN.

Artikel uppdaterad: 19 juli 2024

Vad är Astrill VPN?

Astrill VPN startades redan år 2009 med ett fåtal medarbetare för att möta de ökande integritetsproblemen på nätet, med det uttalade målet att hjälpa användare av VPN Astrill att undvika censur av innehållet på nätet. Som vi alla vet har problemen med dataintegritet knappast minskat sedan dess, och inte den statliga censuren heller.

vpn astrill

AstrillVPN har fortsatt att växa och har nu mellan 50 och 100 medarbetare medarbetare enligt Crunchbase. AstrillVPN har nu ett nätverk av fysiska VPN-servrar som spänner över 107 städer i 57 länder. Dessutom är Astrill VPN en av få leverantörer garanterar att deras tjänst är tillgänglig i Kina.

Priser och prenumerationer

AstrillVPN har priser som är något högre än de flesta andra VPN-tjänster. Man kan förmoda att Astrill VPN håller hög kvalitet genom att utöka kapaciteten på servrar och bandbredd när användarbasen ökar. En detalj som står ut i betalningsalternativen för AstrillVPN är den anonyma kryptovalutan Monero.

Astrill Vpn Prislista

AstrillVPN har tre typer av prenumerationer som alla innehåller samma tjänster. AstrillVPN inehåller förutom privat surf, tillgång till de stora streamingtjänsterna i andra länder.  Dessuom har AstrillVPN en väg att komma förbi den kinesiska brandväggen bland många andra nyttiga funktioner. AstrillVPN har även möjligheten att lägga till en privat IP adress för 5 USD per månad. Föutom det har VPNAstrill ett VIP-paket för 10 USD per månad som ger högre hastigheter och mindre lagg för spel och användare i Asien.

Gratis testversion och pengarna tillbaka garanti

De har ingen pengarna tillbaka garanti om man är missnöjd med VPN Astrill. De har å andra sidan en gratis version som fungerar i en vecka så man kan göra sin egen Astrill test .

Prova nu

Sammanfattning för Astrill VPN

FUNKTIONER SPECIFIKATIONER
Zero-Log? Ja, dina data och identitet är säkra
Torrents? Ja
Netflix US, UK, AU, CA, FR, DE
Multi-login 5 samtidiga inloggningar
Länder som omfattas 60+
Enheter som stöds Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Router
Pengar tillbaka garanti? No dagar
Protokoll OpenVPN, StealthVPN, OpenWeb, L2TP, IPSec, SSTP, Wireguard
Datatrafik Obegränsat
Kryptering Millitär 256 bit
IP-adresser Ej avslöjad
Servrar 300+

Streamingtjänster

Netflix

Att använda Netflix och de andra streamingtjänsterna som Amazon Prime, Disney+ och Hulu via andra länder är en efterfrågad funktion hos en VPN-server. Detta eftersom det kan ge ett större utbud av filmer och tv serier än i Sverige. VPNAstrill tillhandahåller den tjänsten. Astrill Netflix kan i undantagsfall kräva att man kontaktar AstrillVPN support för instruktioner då streamingtjänsterna söker efter just sådana servrar och blockerar dem.

astrillvpn

Torrents

Man kan lugnt köra P2P och torrents med AstrillVPN. För att undvika IP-läckage måste man välja antingen OpenVPN eller StealthVPN som protokoll enligt deras support. Man bör också aktivera VPN Kill Switch för att undvika läckage om anslutningen till VPN Astrill av någon anledning kopplas ner.

Spel

Spelande fungerar utmärkt med AstrillVPN. Man kan manuellt välja vilken trafik som går genom AstrillVPN. Det gör det enkelt att låta en applikation eller en website gå direkt utan att passera VPNAstrill. På det sättet kan man fortfarande ha hög säkerhet påslaget i VPNAstrill medan hastigheten för utvalda spel och/eller websiter går direkt utan att passera VPNAstrill och deras servrar.

Astrill VPN har en VIP tilläggstjänst som gör att trafiken prioriteras för att öka hastigheten och minska lagg vid spelande (och för kunder i Asien). Astrill VPN VIP innehåller också multi-hop med upp till tre olika AstrillVPN servrar mellan användaren och målet.

Brandväggen i Kina

VPN Astrill fungerar väl för att ta sig förbi Kinas brandvägg, både enligt supporten och oberoende tester. Man bör dock se till att ha VPN Astrill installerat och klart innan man reser till Kina. Det kan vara problematiskt att få VPN Astrill nedladdad och installerad när man väl är där.

Prova nu

Viktiga funktioner i Astrills VPN tjänst

OpenWeb och StealthVPN, VPN Astrill har egna protokoll

VPN Astrill har utvecklat OpenWeb som använder sig av en så kallad tillståndslös anslutning. Det är en typ av protokoll där VPN Astrill servern inte sparar någonting från tidigare förfrågningar. Det sker genom att varje begäran från klienten till VPN Astrill servern innehåller all data som behövs för att tillåta en anslutning.

Det i sin tur innebär mindre overhead och gör OpenWeb till ett väldigt snabbt protokoll. Trafiken som generas av OpenWeb är av samma typ som vanlig webtrafik, så det är svårt för brandväggar och paketinspektionsverktyg att upptäcka, vilket gör det till en bra protokoll för att undvika censur.

astrill vpn -test

StealthVPN bygger på iden med OpenWeb och adderar ytterligare lager av trafikförvrängning i Astrill VPN. Det gör det omöjligt att upptäcka för automatiserade censursystem att upptäcka att trafiken går via VPN Astrill. Stealth använder kryptering av militär standard och är specialanpassat för de som använder sig av torrentprotokollet med VPN Astrill för fildelning.

Kill Switch

VPN Astrill har en kill-switch kopplar ner internetanslutningen omedelbart om kontakten bryts till VPN-servern så ingen trafik släpps igenom det vanliga nätverket.

astrill china

Multi-hop VPN

Multi-hop är en tilläggstjänst som ingår i AstrillVPN VIP som kostar 10 dollar i månaden. När multi-hop funktionen är aktiverad kan du välja upp till tre servrar som trafiken går igenom innan den når destinationen. Det gör det mycket svårt för den som försöker spåra trafiken.

Onion med VPN

För den som använder det säkra TOR-nätverket är Onion over VPN en perfekt funktion. Allt som behövs för att komma åt .onion är att vara uppkopplad till AstrillVPN och en vanlig webbläsare.

Port forwarding

Portvidarebefordran, eller som det vanligen kallas, port forwarding kan användas i VPN Astrill för att skydda din integritet. Dessutom kan hastigheten ökas genom att specificera en port för torrentprotokollet i VPN Astrill.

Smart Mode

En specialfunktion, som också kallas Astrill China, för de användare som befinner sig bakom Kinas brandvägg. Funktionen gör att en lokal IP-adress används och är bara tillgänglig med VPN Astrill OpenWeb och i Kina.

Website och App Filter

Astrills VPN tjänst har funktioner för att välja vilken trafik du vill routa genom deras VPN. App Filter gör att du kan välja att en applikation, tex en torrentklient, ska gå genom VPN, medan andra applikationer går direkt till det lokala nätverket.

astrill vpn
Website filter fungerar på samma sätt, fast här filtrerar du domäner (OpenWeb) eller IP-adressintervall (alla andra protokoll). Användbart om du vill ha en privat anslutning på vissa siter och en hastighetsprioriterad anslutning på till exempel Netflix.

VPN Sharing

Att ha ett nätverk hemma totalt integritetsskyddat är inte helt lätt, enheter som till exempel en smart TV har ofta helt enkelt inte möjligheter att installera en VPN. Som ett resultat av detta har Astrillvpn utvecklat en en lösning de kallar VPN Sharing, eller VPN-delning på Svenska. Det fungerar så att en dator eller en router har Astrills mjukvara installerad och låter all trafik passera igenom den innan det lokala nätverket nås. VPN Sharing finns till Windows, MacOS och Linux. Det finns till och med en applet för routers som kör DD-WRT.

Prova nu

Windowsapplikationen

Installationen på Windows är snabb och enkel. Så fort inloggningen är gjord kopplar den upp sig mot en VPN-server och är redo att köra. Av någon anledning har de valt att göra gränssnittet så obegripligt litet att det är något krångligt att ändra inställningar, även om av/på knappen är föredömligt stor.

astrill vpn recension

Det finns mängder av Astrill VPN -test som listar alla möjliga inställningar, och det finns ett antal av dem som en vanlig VPN-användare knappast kommer att använda. Inte bara har man möjlighet att välja krypteringsmetod, portnummer, DNS-server och maximal paketstorlek, det finns också en funktion som bara fungerar i Kina.

Prestanda

Mycket beror på omständigheter när man testar hastighet på en VPN tjänst.  En samlad bedömning är att hastighetsmässigt är den i mittfältet, inte superbra, men inte dålig heller. För torrents fungerar det bra, man måste dock komma ihåg att välja antingen OpenVPN eller StealthVPN som protokoll om man vill undvika DNS-läckage.

Kundservice

Det finns en bra wiki med guider och vägledningar samt en FAQ som hanterar många förekommande frågor. Dessutom finns en handfull videos som visar hur man installerar och konfigurerar Astrill på olika plattformar.  Är det inte är tillräckligt finns det ett formulär för att maila support och förutom detta,  min personliga favorit, en dygnet runt öppen chat.

Alternativa lösningar

Det finns ett antal konkurrenter som alla vill vara den bästa vpn tjänsten. Ett par av de mest populära alternativen är NordVPN och ExpressVPN. De har moderna gränssnitt och är kapabla att ta hand om en vanlig användares integritetsskydd. De saknar vissa funktioner som Astrill har, men å andra sidan har de ett lägre pris.

Prova nu

Sammanfattning

Unika funktioner gör att Astrill VPN är så populär fastän den har ett något högre pris än många av konkurrenterna. Astrill VPN China är till exempel något som de flesta klarar sig utan. När man väl är i Kina är det å andra sidan mycket värt att kunna surfa obehindrat. Det finns till och med en .onion version av deras webbsite på TOR-nätverket som går att använda i  Kina.

Recension av Astrill VPN: En VPN med spetskompetens

Ett utmärkt val för de användare som har behov av de specialfunktioner som Astrill. VPN-delningen är en funktion som i sig rättfärdigar det högre priset om man vill skydda hela sitt hemmanätverk. De egenutvecklade krypteringsprotokollen är också en unik funktion. Många användare ser högsta möjliga säkerhet som ett krav och är villiga att betala för det.

AstrillVPN
Astrill VPN, säker anslutning för att undvika censur av innehåll.
8.4 Totalpoäng
Utmärkt!

VPN Astrill tar sig förbi den ökända brandväggen i Kina och introducerar kryptering av militär kvalitet. VPN Astrill har två egenutvecklade protokoll som gör att Astrill VPN är ett utmärk val för den säkerhetsmedvetne användaren.

Sekretess och säkerhet
9.2
Funktioner
9.3
Hastighet och prestanda
9.5
Valuta för pengarna
9.8
Easy to use
9.4
Fördelar
  • Servrar i många länder
  • Fungerar i Kina
  • VPN-delning
  • Seychellerna kräver ingen datalagring
  • Kryptobetalning
Nackdelar
  • Något föråldrat gränssnitt
  • Ingen pengarna tillbaka garanti
  • Dyrare än konkurrenterna
Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se