Trick att använda Spotify utomlands gratis

Spotify är en av de mest populära musikstreamingtjänsterna. Jag är väldigt förtjust i den själv. Jag älskar också att resa. Tyvärr har jag stött på problem när jag kombinerar de två, då Spotify i Sverige ibland slutar fungera efter att jag har varit utomlands för länge. Men jag har hittat ett trick för att behålla min gratis version och använda Spotify utomlands – samtidigt som jag bevarar min integritet. Läs nedan för att ta reda på hur.
Swedish Translation:
Spotify is one of the most popular music streaming services. I am quite crazy about it myself. I also love to travel. Unfortunately, the combination of the two has sometimes caused me some problems, as Spotify in Sweden sometimes stops working when I have been away for too long. However, I have found the trick on how to keep your free version and use Spotify abroad – and maintain your privacy on top. Read below.

3 månader GRATIS
EXKLUSIVT ERBJUDANDE: ExpressVPN!

Ta del av erbjudandet och skydda din integritet med en VPN!

Vad är Spotify verkligen?

Spotify är en av världens mest kända streamingtjänster för musik. Och så är den svensk! Spotify är ett svenskt företag lanserat 7 oktober 2008! Men det visste du kanske redan … Den här musiktjänsten innehåller ett fantastiskt bibliotek, så du är säker på att hitta något som passar dig. Det är allt från klassisk musik till rock, indie, pop och mer. Många av er känner redan till tjänsten, så det kräver förmodligen inte den stora introduktionen. Det finns två saker som gör Spotify till det perfekta valet när det gäller musikströmmar. Först och främst omfattar tjänsten flera kontinenter som Amerika, Europa, Asien, Mellanöstern och delar av Afrika. Då är den gratis. Eller nästan, men att svara på frågan ”Är Spotify gratis?” Då måste vi gräva lite djupare.

Två versioner – gratis Spotify och inte så gratis Spotify

Det finns i princip två versioner av Spotify. Den betalda versionen heter Spotify Premium, och den kommer med några extra fördelar. Det finns ingen reklam och strömningshastigheten är bättre än den fria versionen. Men med dagens teknik kan du knappt känna skillnaden.

En annan skillnad är att Spotify Premium kan användas utomlands utan begränsning. Om du använder den fria Spotify-versionen istället, kommer den plötsligt att sluta fungera. Applikationen kommer då att be dig att anmäla dig till en Spotify-prenumeration som du måste betala för. Om du vill bli av med det, så har du kommit till rätt ställe. Båda versionerna kan användas på din dator, smartphones och surfplattor, så det finns ingen skillnad.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juli 2024

Söt musik i öronen med Spotify i utlandet

Funkar Spotify utomlands? Ja och nej. Om du inte vill betala för Spotify och köpa Spotify Premium (som jag inte har!), kan utländsk resa bli ett problem. Efter ca 2 veckor utomlands, så väljer Spotify Sverige att stänga din prenumeration tillfälligt. Det vill säga, din Spotify-prenumeration är tillfälligt otillgänglig. Du kommer inte längre att kunna lyssna på alla dina favorit hits som annars skulle vara ditt livs ljudspår när du rest runt! Man kan få en känsla av att man nästan är tvungen att betala för en prenumeration, så du kan återigen använda Spotify i utlandet. Men jag säger nej tack för ett dyrt spotify-pris, och i stället har jag ett annat sätt som du kan använda för att fuska systemet och fortfarande använda Spotify gratis.

Snarare köpa Spotify VPN istället för en uppgradering

Det kan låta okej med en uppgradering av din prenumeration, men jag lovar dig att det inte är värt pengarna. Det kan väl vara att det finns en tidsgräns, men jag säger nej att lägga ner sig. Istället ger jag en lösning här: Spotify VPN.

En VPN (som ExpressVPN) kostar mycket mindre än en Premium-prenumeration och kommer med mycket fler fördelar. Det kan väl vara så att Spotify Sverige lockar dig med ett bra Spotify-erbjudande, men kostar då 99 kr per månad. Det är mycket mer – faktiskt nästan 3 gånger så mycket – som de flesta högkvalitativa VPN.

Därför säger jag ”välja bort Spotify Premium” och komma över till den sida där gräset är grönare. Ett Spotify VPN kan hjälpa dig på rätt sätt. Anledningen till detta är att en VPN kan få det att se ut som om din enhet inte är utomlands alls. Om enheten tycker att det är i Sverige, så är det inget problem. Du kommer sålunda att kunna fortsätta använda Spotify gratis.

Bästa VPN för Spotify Sverige

Bäst allround 1 ExpressVPN: Recension 2024
9.8
2 CyberGhost VPN: Recension 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Recension 2024
9.3
4 IPVanish VPN: Recension 2024
9
5 NordVPN: Recension 2024
8.8

VPN ger dig mer än Spotify Sverige gratis

Funkar Spotify utomlands? Ja, det kan du göra med VPN – men du kan göra mycket mer än det. Det är fantastiskt att du kan behålla ditt gratis Spotify-abonnemang när du är på semester eller ute på andra typer av resor. Men i slutändan har VPN’en ett otroligt antal andra funktioner du kan använda.

VPN gömmer din verksamhet online, så att du kan google precis vad passar dig utan att någon ser det. Eftersom du kan ändra din IP-adress så att den är utomlands får du också tillgång till innehållet. Det innebär bland annat att du kan ställa in din IP-adress till USA om du vill se American Netflix. Men det kan också vara att du skulle vilja se brittisk TV, surfa på tyska webbplatser eller undvika censur på din resa till Asien.

Med en VPN sparar du inte bara pengar på Spotify! Istället får du ett värdefullt verktyg som har mycket fler funktioner än du kanske har tänkt på. Du kan väl kalla detta ett paket erbjudande.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juli 2024

Så här får du VPN till Spotify

  • Först väljer du ett Spotify VPN (som ExpressVPN) som passar dina behov
  • Då hittar du den prenumeration du vill ha
  • Ladda sedan Spotify Sverige-programmet till din enhet
  • Du öppnar ditt nya VPN och loggar in på servern för Spotify i Sverige

Använd nu Spotify, som du alltid har gjort Så här använder du Spotify i utlandet gratis! Självklart vill jag också att du väljer det bästa VPN för ändamålet! Därför bör du veta att jag bara rekommenderar VPN baserat på följande krav:

  • Förbindelsens hastighet och servicekvalitet
  • Antalet servrar runt om i världen så att du får tillgång till mest innehåll
  • Krypterad anslutning som skyddar dig, din integritet och personuppgifter
  • Webbhistorik
  • Möjlighet att använda den på både Android och iOS
  • Användarvänlig så att du enkelt kan förstå det

Slutligen kan man säga att en VPN kan hjälpa dig att ge dig den bästa streamingupplevelsen på Spotify. Du har nu inga geografiska begränsningar, eftersom geolokering inte längre är ett problem. Jag är ganska säker på att en Spotify VPN (som ExpressVPN) öppnar dörrar för dig som går långt bortom musikvärlden.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av juli 2024

Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se