De bästa Android VPN: Skydda din smartphone med en VPN-app

Android är operativsystemet för mobila enheter från Google. Det är det mest populära operativsystemet på smartphones, som används av de flesta tillverkare. Baksidan av denna notoritet är att hackare och cyberkriminella nu fokuserar på sina svagheter. De fortsätter att upptäcka skadlig kod och virus som hotar användarnas säkerhet och integritet. I den här artikeln förklarar jag hur du skyddar din enhet och dina data med en Android VPN och berättar vad är VPN Android mer exakt.

3 månader GRATIS
EXKLUSIVT ERBJUDANDE: ExpressVPN!

Ta del av erbjudandet och skydda din integritet med en VPN!

VPN för Android: Är det verkligen användbart?

Som regel rekommenderar jag starkt att du använder en VPN på alla dina enheter. De flesta använder antivirus, utan att ens tänka på det. Men färre använder en VPN. Dock har båda programmen skapats för att kompensera för brist på säkerhet på din enhet. Jag har redan infört vad är VPN Android i en tidigare artikel, så jag gör det kort. En VPN är en krypterad anslutning från punkt A till punkt B. Det är ett slutet nätverk som du kan komma åt när du prenumererar på tjänsten.

Skydda din integritet

Det finns otaliga aktiviteter du kan göra på din Android-enhet. Du kan naturligtvis ringa och skicka textmeddelanden. Du kan också surfa på Internet, handla online eller betala dina räkningar. Varje dag publiceras nya appar för att förbättra ditt liv. Och det är fantastiskt! Tyvärr ökar riskerna med att utsätta känsliga data för inkräktare i enlighet därmed.

Android VPN i Sverige

Det är här en VPN är användbar. Eftersom företag skapade de första VPN-erna för att skydda sin kommunikation och undvika risken för uppluckning av data. Den bästa VPN för Android kommer att kryptera alla dina trafikdata. Därför kan du surfa anonymt android igenom alla webbplatser, läsa dina e-postmeddelanden och skriva in dina lösenord på ett säkert sätt.

Om din regering, din Internetleverantör eller någon hacker spionerar på dig, kommer de inte att kunna få tillgång till din onlineaktivitet. Även om de kan komma åt data från VPN-servern, som är uppenbara för att nå webbplatsen, är det omöjligt för dem att hitta din riktiga IP-adress och din plats.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av april 2024

Anslut till gratis WiFi säkert

Gratis WiFi-nätverk är farliga! Är du säker på allmänna nätverk? Svaret är absolut NEJ. Om du är på gratis WiFi kan du inte veta var nätverket kommer ifrån. Och du kan ansluta direkt till en hackers enhet. Utan även att veta detta … En 12-årig kan ha kopplat sig till en gratis trojansk häst för att komma åt dina data.

Du bör undvika att ansluta till en gratis WiFi och du får aldrig mata in eller få tillgång till känslig data. På grund av dessa data finns uppenbart och lättillgängligt.

Det enda skydd som finns är en VPN-programvara. Lyckligtvis erbjuder VPN nu inbyggda appar för Android. Med en VPN-app kan du ansluta till gratis WiFi-nätverk på ett säkert sätt. Dina uppgifter krypteras i tunneln.

Avblockera geografiskt begränsat innehåll

Detta är en av de mest populära egenskaperna hos VPN. Det är relaterat till IP-adressen som jag nämnde ovan. I princip kommer VPN-programvara att göra dig till en användare från ett annat land. Listan över tillgängliga länder beror på varje VPN-leverantör. Det är en länk mellan din dator och en server som ligger i det land där du vill låtsas. Sedan ansluts den här servern till webbplatsen för att hämta innehållet och skickar det tillbaka till dig.

Du kan använda den här funktionen för att titta på American Netflix eller stream AMC för att få det senaste The Walking Dead-avsnittet. Detta kommer endast att fungera för USA, men för alla länder och för allt begränsat innehåll.

Om du vill ha tekniska detaljer, kolla mina andra guider. Jag har skrivit massor av fantastiska artiklar om VPN för dummies och VPN-recensioner.

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av april 2024

Minska din dataanvändning

Detta är en funktion endast några få VPN erbjuder, bland dem ExpressVPN. Datakomprimering (eller filkomprimering) är ett alternativ för att minska effekterna av bilder genom att krympa dem eller omkoda dem med lägre kvalitet. Du kommer inte se skillnaden i kvalitet på din mobila skärm. Men funktionen minskar deras storlek drastiskt. Den tar också bort och minskar innehållet i HTML, CSS och Javascript-filer. Därför laddas webbsidor mycket snabbare.

Och du får tillgång till mycket snabbare innehåll. Den här funktionen kan eventuellt förlänga din dataplan med upp till fem gånger. Vilket är bra om du använder din mobiltelefon som en hot spot för din bärbara dator eller andra enheter.

Välj den bästa Android VPN

Du hittar många VPN för Android där ute – som hävdar att de är bäst. Du kan också hitta gratis Android VPN-appar. Listan som jag utarbetat nedan innehåller de bästa VPN-leverantörerna för Android. Alla dessa är pålitliga tjänsteleverantörer, som du kan välja för din Android-enhet, men inte bara.

Bäst allround 1 ExpressVPN: Recension 2024
9.8
2 CyberGhost VPN: Recension 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Recension 2024
9.3
4 IPVanish VPN: Recension 2024
9
5 NordVPN: Recension 2024
8.8
VAR FÖRSIKTIG MED GRATIS ANDROID VPN APPAR! Ingenting är verkligen gratis i den här världen … Om du vet vad jag menar. De kan samla in dina data och surfvanor för kommersiella ändamål eller ännu värre. Som att sälja din bandbredd eller använda dig för ett botnet. Med en gratis Android VPN skulle du göra dig själv mer skada än nytta.

Installera din VPN på Android

Med en app från Play Store

De flesta VPN-leverantörer tillhandahåller en inbyggd app för Android. Det är väldigt enkelt att installera och sätta upp. Och det kan erbjuda OpenVPN-protokollet (vilket inte är möjligt med en manuell inställning). Alla appar är olika, men processen är väldigt lika:

Prenumerera på VPN-webbplatsen

 • Gå till Play Store
 • Sök efter VPN du prenumererade på Hämta och installera appen
 • Anslut med din inloggning och ditt lösenord
 • Välj en server i det land du vill ha
 • Klicka på ansluta, gjort!

Besök ExpressVPN
Specialerbjudande till slutet av april 2024

Manuellt

Jag gjorde denna handledning med min Samsung-telefon som kör Android och använder VyprVPN. Men de flesta Android-enheter har liknande inställningar.

1. Öppna menyn och klicka på Inställningar

Android VPN Manuell inställning 1

2. Skriv ”vpn” i sökområdet och klicka på det första resultatet: VPN

Android VPN Manuell inställning 2
3. Klicka på LÄGG TILL VPN i det nya fönstret

Android VPN Manuell inställning 3

4. I popup-fönstret:

 • Ge ett namn till din VPN – Gör det beskrivande för en enklare användning senare!
 • Välj protokollet (Typ): Jag rekommenderar L2TP/IPsec PSK eftersom PPTP är väldigt instabil på Android OS och OpenVPN är inte tillgängligt (endast med en app).
 • Ange serveradressen – Du hittar den på VPN-webbplatsen
 • Fyll i IPSec Delningsnyckel – Du hittar den på VPN-webbplatsen också
 • Klicka på SparaAndroid VPN Manuell inställning 4

5. För att ansluta, klicka på VPN du just lagt till

Android VPN Manuell inställning 5

6. I popup-fönstret:

 • Ange ditt användarnamn och lösenord
 • Markera Spara kontoinformation
 • Klicka på ANSLUTA och det är allt!
  Android VPN Manuell inställning 6

Detta var min guide: De 5 bästa Android VPN | Skydda din smartphone med en VPN-app Håll dig uppdaterad för fler artiklar som kommer snart.

Profilbild

Katharina, ursprungligen en online manager, lever ut sin passion på denna webbplats. De flesta av hennes hobbyer kretsar kring internet. Som en del av detta spännande äventyr skriver hon detaljerade artiklar om alla relevanta ämnen på webbplatsen. Hennes bakgrund i datateknik gör henne särskilt kunnig inom ämnet. För eventuella förfrågningar eller samarbetsmöjligheter kan du kontakta Katharina via e-post på katharina@bestvpn.se.

Du är välkommen att lämna en kommentar

Lämna ett svar

BestVPN.se